Natasja Partner In Crime
Moederschap en Fietsen
Natasja
Moederschap en Fietsen
03/05/2024
3 min
0

De tijd lijkt net een sprint, de week is zo voorbij. Een update van fietsmama Natasja

03/05/2024
3 min
0

Dag lieve fietsmama's,

De opbouw na mijn zwangerschap ging goed. Wel bleef ik een beetje hangen op een niveau. Ik wil wel beter worden maar ik heb gewoon simpel weg de tijd niet. Daarom ben ik begonnen met hardlopen. Dit is even helemaal uit mijn comfortzone. Ik en hardlopen.. haha dat had ik nooit verwacht!

Fietsmama

Tijd

Fietsen kost nou eenmaal veel tijd. Je bent zeker dik een uur van huis. Afhankelijk van wat je gaat doen natuurlijk.

Ik merk aan mijzelf dat ik van 2 keer in de week fietsen niet gelukkig wordt. Ik wil fitter worden, beter in mijn vel zitten en wil ik de de laatste zwangerschapskilo's er van af. Ik word zo blij van fietsen. Maar ik merk gewoon dat 1 of 2 keer in de week fietsen te weinig is.

Fietsmama Natasja

Voldoening

Voor dat ik kindjes kreeg fietste ik 4 tot 5 keer in de week. Dat is wel even een verschil met hoe het nu is. Ik mis gewoon 2 a 3 sportmomenten in de week. Hierdoor dacht ik, laat ik het hardlopen eens proberen. Het is maar 30 minuten en ik heb het gevoel dat ik echt wat gedaan heb.

Hoe plan ik mijn sportmomenten in

Natuurlijk in overleg met mijn vriend plannen we wanneer wie wilt sporten. Het is om en om. Als ik een dag minder tijd heb trek ik mijn hardloopschoenen aan en als ik meer tijd heb doe ik wat ik het liefste doe, fietsen.

Samen fietsen met partner


Hoe ziet mijn week er uit

Ik werk maandag, dinsdag en woensdag. Donderdagochtend gaat onze oudste zoon Ties naar de peuterspeelzaal. Zo heb ik even tijd voor onze jongste zoon Loek.

Tussendoor ben ik non stop aan het wassen, opvouwen, opruimen, stofzuigen... ga zo maar door. En wil ik ook tijd maken voor mijn kinderen. Lekker buiten spelen, ravotten, knuffelen, spelletjes spelen, liedjes zingen of voorlezen. Maar ook als gezin met elkaar leuke dingen doen. Daar geniet ik erg van en geeft mij veel voldoening.

Maar ik geef zeker toe dat als ik geen tijd voor mijzelf maak, ik ook niet de mama kan zijn die ik wil zijn. De aandacht geven die ik ze wil geven. De balans vinden in het drukke leven van mama zijn in combinatie met werken en sporten is soms lastig, maar erg belangrijk en waardevol.

Natasja Partner In Crime

Partner in crime

Ik ben ook erg blij met mijn vriend Wim. Wij zijn een topteam in huis en geven elkaar de ruimte waar nodig is. Wim heeft een ploegendienst rooster. Dus soms komt dat heel goed uit en soms iets minder. Wel zien wij elkaar veel meer dan voor hij in de ploegendiensten zat. Dus dat is natuurlijk heel fijn.

Tijd hebben voor je partner moet je daarom ook echt niet vergeten!

Wij brengen onze kindjes een keer in de zoveel tijd naar opa en oma. Die blijven daar lekker logeren zodat wij even samen wat leuks kunnen doen. Het liefst gaan we dan een nachtje weg. Dan nemen wij lekker de fietsen mee, gaan wij lekker uit eten, slapen wij in een hotel met de dag erna een heerlijk ontbijt en gaan daarna lekker fietsen. Want ja, hoe fijn is het om je hobby te kunnen delen met te partner?

Fietsen in combinatie met mama zijn

Tja dat is niet altijd even makkelijk. Maar je hebt het allemaal zelf in de hand. Als je iets wil moet je er voor gaan! Zoals een weekendje weg plannen met je fietsvriendinnen, een leuke toertocht rijden of gewoon lekker een uurtje crossen door de bossen. Alles valt te plannen. Dus moet je dat ook gewoon blijven doen. Blok die datum in de agenda en geniet even van je metime!

Reacties
Categorieën