Sa Calobra
Fietsvrouwen Nieuws
Tara
Fietsvrouwen Nieuws
12/29/2023
5 min
0

Fietsvrouwen gastbloggers blikken terug op 2023!

12/29/2023
5 min
0

Voor we het vergeten: ik mag mij alweer 1 jaar gastblogger voor Fietsvrouwen noemen! 🎉 Mijn allereerste blog kwam een jaar geleden online. Naast dat ik hierin mezelf voorstelde, schreef ik ook over mijn fietsdoelen voor 2023. De hoogste tijd om eens te checken of ik mijn gestelde doelen heb behaald! 

Trouwens, aan mij ook de eer om alle terugblikken van de FV-gastbloggers in één blog te bundelen.

Onze fiets-hoogtepunten

Tara: ‘Mallorca! Die springt er voor mij wel bovenuit! Letterlijk en figuurlijk mijn fiets-hoogtepunt. Het was namelijk de eerste keer dat ik écht bergen heb beklommen en heb afgedaald. En als ik dan specifiek 1 beklimming mag noemen: de Col de Sa Calobra!’

Sa Batalla

Amber: ‘Mijn hoogtepunt is het solofietsen van de Liberation Divide. Na een drukke periode op werk was dit het moment om even mentaal te resetten. Dit was mijn langste rit op de gravelbike ooit, eerste keer bikepacken en dat helemaal solo. Dat ik in 2 dagen fietsen de meer dan 360 kilometer kon voltooien, was wel echt heel tof! De route liet me ook Nederland, en dan specifiek Brabant, opnieuw ontdekken, het was echt een vakantie in eigen land.’

amber

Daniëlle: ‘Mijn fietshoogtepunt was een fietstocht die ik heb georganiseerd voor al mijn vriendinnen die fietsen. De afgelopen jaren zijn steeds meer vriendinnen van mij gaan fietsen en het leek mij leuk om eens met z’n alleen een mooie tocht te maken. Dus afgelopen jaar heb ik dat in mei georganiseerd. Uiteraard met appeltaart en worstenbroodjes (zo werkt dat in Brabant, haha!). Niet iedereen kende elkaar, dus het was meteen een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen. Het was echt een super gezellige dag!’

danielle terugblik 2023

Natasja: ‘Over mijn hoogtepunt op de fiets kan ik heel kort zijn. Dat was namelijk dat ik met 28 weken zwanger nog op de fiets zat!’

natasja 2

Kirsten: ‘Dit is een lastige! Ik heb veel toffe dingen gedaan, maar ben eigenlijk niet helemaal content met hoe fit ik was dit jaar. Ook niet gek, want ik had veel veranderingen dit jaar en dat hoort er soms ook bij. Het wordt kiezen uit het jaar beginnen in Calpe, 2x fietsen in Girona, leuke ritten in Nederland, LtD Gravelraid of mountainbiken in Zuid-Afrika. Omdat het mountainbiken in Zuid-Afrika pas zo kort geleden is, zou ik bijna direct zeggen dat ik daarvoor wil gaan, maar dat doet mijn liefde voor de weg niet ten goede. Daarom kies ik voor mijn rit in september in Girona. We reden de Roccacorba op tijdens een georganiseerde reis waar ik mee naar toe mocht. Mijn fitheid was niet wat ik van mezelf verwacht, maar toch haalde ik het. Het maakte mij trots en blij en ik zag zoveel kansen voor verbetering dat het ook een mooie richting geeft voor komend jaar. Fietsen op de weg blijft mijn grootste favoriet, zeker als ik het kan combineren met gravel en mountainbiken. De afdaling vind ik helemaal leuk, maar het klimmen ga ik steeds meer waarderen.’

Kirsten

Terugblik op onze doelen van 2023

Tara: ‘Voor 2023 had ik 3 doelen: het ontdekken van nieuwe fietsplekken (dus buiten de Achterhoek op ontdekkingstocht), deelnemen aan fietsevenementen (zoals toertochten en clinics) en de 4000 kilometer aantikken in 2023. Ik kan zeker zeggen dat ik nieuwe fietsplekken heb ontdekt! Zo heb ik gefietst op Texel en Mallorca, heb ik een dag in Friesland gefietst en in de omgeving van Scheveningen. Dus, doel 1 heb ik zeker afgevinkt! Qua evenementen heb ik mogen deelnemen aan Cycling Zandvoort met Fietsvrouwen! Ook heb ik 2 graveltochten gefietst vanuit Fietssport én deed ik samen met Kirsten mee aan Wielerfestival Cauberg in Valkenburg. Dus doel 2 ook afgevinkt! En die 4000 kilometer? Nope, die heb ik niet gehaald. Op het moment van schrijven heb ik 3300 kilometer op de teller. Toch het dubbele van wat ik had in 2022!’

tara

Amber: ‘Qua fietsdoelen heb ik bijna alles gehaald. De fietselfstedentocht fietsen was de eerste. Die had ik al eens eerder voltooid, dus het doel was voor mij goed haalbaar. Mijn tweede doel was bikepacken met de gravelbike en dan een toffe tocht doen zoals de Green Divide. Dit werd dus de Liberation Divide, die kwam iets beter uit in de planning. Ook voor  triathlon had ik een doel: mijn persoonlijk record verbreken door binnen 5.5 uur een halve Ironman te finishen. Het subdoel daarin was 32 km/uur gemiddeld fietsen over 90 km en ruim binnen de 3 uur het fietsonderdeel daarmee voltooien. In september bij de Ironman 70.3 Knokke-Heist is dit gelukt! Ik ging uiteindelijk 33.6 km/uur en wist in 2 uur en 40 minuten het fietsonderdeel te voltooien. Wat helaas niet gelukt is, is meedoen aan een tof  buitenlands evenement in het najaar. Oja, ook had ik het starten van een strandrace als doel, die was alleen in januari al afgestreept door mee te doen met Egmond-Pier-Egmond. Op de gravelbike een wat grotere uitdaging, maar erg tof om gedaan te hebben.’

amber

Daniëlle: ‘Mijn fietsdoel voor 2023 was om het fietsen na de zwangerschap weer op te pakken. En dat is gelukt! Met veel plezier heb ik weer veel mooie ritten kunnen maken, ook met mijn zoontje in de fietskar van Thule.’

danielle

Natasja: ‘Echte fietsdoelen had ik niet dit jaar. Ik genoot wanneer ik kon fietsen tijdens de zwangerschap.’

natasja

Kirsten: ‘Ik moet heel eerlijk zijn dat ik mijn doelen van dit jaar niet heel helder meer heb. Voor dit jaar had ik een hoger kilometer doel dan de afgelopen jaren, namelijk 5500. Dit leek mij een mooie stap omhoog na mijn doel van 2022. Alleen had ik dit jaar niet echt een duidelijk plan en dat is goed terug te zien, ik ga mijn 5500 kilometer doel niet halen. Ja, het zou zeker nog kunnen, maar als ik realistisch kijk dan gaat dat niet lukken. Best behoorlijk balen, maar zo zie ik wel direct weer: een doel zonder plan is niet succesvol. Althans, niet bij mij. Het was wel een leerzaam jaar en dat is ook veel waard. Het voelde daarom ook regelmatig als een soort tussenjaar. Geen concrete doelen, maar wel veel veranderingen. Daardoor kijk ik ook gemixt terug op dit sportieve jaar.’

kirsten

Reacties
Categorieën