Your code here De favorieten van Kirsten uit de AGU Wintercollectie
De favorieten van Kirsten uit de AGU Wintercollectie
25 januari 2023 

De favorieten van Kirsten uit de AGU Wintercollectie

De afgelopen periode stond onder andere in het teken van het testen van verschillende kledingitems van het Nederlandse merk AGU. AGU heeft een complete wintercollectie uit de grond gestamd die van hoogstaande kwaliteit is. In dit artikel neem ik jullie mee in de review van de wintercollectie. Lees je mee? 

AGU wintercollectie

Polartec III Thermojack III SIX6 Dames

Laten we maar direct met een van mijn favorieten beginnen, een thermoajack. De Polartec III Thermojack III Six6 Sames. De jas heeft aan de binnenkant en fleecevoering, waardoor deze echt heel lekker warm zit. Zeker op een dag met veel wind en tijdens een rustig ritje biedt deze jas echt de juiste warmte. De jas is redelijk waterdicht, na een langere tijd in de regen lekt het wel iets door. Het is dan ook geen regenjas. 

Je kunt hem zelf nog met de Dr Dry spray van Dynamic behandelen, waardoor hij nog beter het water tegen houdt.

Mijn lichaam word snel warm én koud tijdens het fietsen, hierdoor droeg ik op koude dagen er alsnog een body over. Deze kun je ook gemakkelijk in je achterzakje doen als ie alsnog overbodig is.

De pasvorm is fijn en valt normaal. De stof is verder goed ademend en hij is er in twee verschillende kleuren.

Fotocredits Maks, @Cyclewithme

Solid Winter thermojack III Trend Dames

Een ander thermojack wat ik mocht testen was deze bordeaux rode, Solid Winter Thermojack III uit de trend collectie. Deze zit ook lekker warm en sluit mooi aan. Het heeft een reguliere pasvorm. Draag je graag een ondershirt en een korte mouwen jersey onder dit soort jasjes? Dan is het aan te raden een maatje groter te bestellen, zodat het er mooi onder past. 

Ook deze winter thermojack houdt de eerste spetters regen goed tegen, maar het is wederom geen regenjas. Dat is wel goed om in je achterhoofd te houden. De solid thermojack is gemaakt van ademend materiaal. 

Fotocredits Maks, @Cyclewithme

Bibtight II Essential Dames

Dit zijn by far mijn meest favoriete bibtights die ik in mijn kast heb en welke ik ook het meest van alle draag. Ik heb alle drie de kleuren en ben mega tevreden. De fitting is heel goed, sluit mooi aan en heeft reflecterende stukken. Deze broek is echt de basis van je winter outfit. Uiteraard is een zeem heel persoonlijk, maar voor mij zit deze heel goed. Ook na vel dragen en dus meerdere keren wassen. Gewoon echt een hele fijne basic! 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!