Your code hereDit waren een aantal hoogtepunten van het wielerseizoen!
Dit waren een aantal hoogtepunten van het wielerseizoen!
22 september 2023 

Dit waren een aantal hoogtepunten van het wielerseizoen!

De herfst is sinds gister officieel gestart in Nederland. Dat was ook duidelijk te merken met al die regen die met bakken uit de lucht kwam. Toch is de herfst ook een prachtige periode op de fiets en kan ik daar altijd erg van genieten. Vandaag blik ik terug op een aantal van mijn favoriete momenten op de racefiets deze zomer. Lees je mee? Het artikel is niet op chronologische volgorde geschreven, alle momenten waren heerlijk en sprongen er stuk voor stuk uit.

LTD GravelRaid

Gravelen in Luxemburg

In augustus mocht ik voor Visit Luxemburg op avontuur. Het zou een midweekje worden waarbij ik op solotrip ging, lekker dichtbij en een prachtige omgeving. De eerste twee dagen had ik super mooi weer en heb ik ontzettend genoten van mijn gravelavontuur.
Samen met een Tour Guide ging ik op pad in de Minett Regio. Hier heb ik echt enorm van genoten en ik kom er erg graag weer eens terug. Ook op de mountainbike is het een waar walhalla.


De guided tour kan ik je ook absoluut aanraden. De volgende dagen zou ik op de racefiets op avontuur ging, maar dat viel helaas compleet in het water. Mijn uitgebreide verslag lees je in het artikel: "Gravelavontuur in Luxemburg (Minett regio)".

Fietsen in Girona

Dit jaar mocht ik al 2x fietsen in Girona. In mei ging ik voor het LinkMyRide Women Event naar Spanje om daar andere vrouwen te ontmoeten die ook gebruik maken van de app. Omdat ik wat langer wilde blijven zodat ik dit fietswalhalla wat beter leerde kennen, ben ik verschillende keren op avontuur gegaan. Het fietsen is daar prachtig en ik heb er ontzettend van genoten. Begin september was ik er weer, dit keer voor de reis van Yomads. Dit was wederom enorm geslaagd, een uitgebreid verslag over die mooie reis lees je snel. Drie dagen lang hebben we fantastisch mooie rondes gefietst, waarbij we een kustrit hebben gereden en Roccacroba beklommen. Ben je benieuwd wat ik allemaal meeneem op zo'n reis naar Girona, waarbij ik zelf mijn fiets meeneem? Lees dan eens "Ik ga op fietsvanakantie met het vliegtuig naar Girona en neem mee..." .

Amstel Gold Race toerversie

Dit jaar reed ik ook een paar toertochten! Lang niet zoveel als ik wilde, maar die omstandigheden heb ik al vaker uitgelegd dus ik denk wel dat jullie inmiddels snappen waarom ;). Het toertochten seizoen begon ik met de Amstel Gold Race toerversie. Een hele bekende toertocht waar heel veel wielerfanaten aan meedoen. Het was een tocht die op mijn bucketlist stond. Door de gigantische drukte heb ik niet enorm veel meegekregen van de route, daarom hoop ik volgend jaar de 150 km editie te rijden, of de route een keer op eigen gelegenheid te fietsen. Want Zuid-Limburg blijft waanzinnig Mijn uitgebreide ervaringsverslag lees je in "Raceverslag Amstel Gold Race Toerversie 2023".

Gravelfeest PlugPlug

PlugPlug Voorkempen

Organisatie PlugPlug Gravel weet heel goed hoe ze leuke gravelfeestjes moeten organiseren. Begin juni reed ik naar Voorkempen en genoot ik van een super mooie route. Voor het evenement was het erg warm geweest waardoor het losse zand enorm mul was geworden. Dat gaf een mooie uitdaging zullen we maar zeggen. Helaas heb ik nog niet heel veel mooie tochten van PlugPlug gereden dit jaar. Er staan er nu nog 3 op de kalender, daar hoop ik er zeker 1 van te kunnen rijden. Op 1 oktober is de Heidemarathon, 22 oktober PlugPlug 't Zwin en op 5 november is PlugPlug Hageland. Alles over PlugPlug, van routes, graveltrips, bikepacking en gravelevents lees je op hun website. Mijn ervaring over PlugPlug Voorkempen lees je in het verslag: "Verslag: Fietsvrouwen deed mee aan PlugPlug Voorkempen. Gravelen over de grens!"

podium Fietsvrouwen Cycling Zandvoort

Vredestein Cycling Zandvoort

In juni was het niet alleen tijd voor gravelavontuur over de grens, we deden met een grote groep Fietsvrouwen ook mee aan Vredestein Cycling Zandvoort! Een fantastische ervaring waarbij meerdere teams ook nog eens op het podium mochten staan. Het was een enorm leuke ervaring, waarbij ik weer nieuwe Fietsvrouwen heb leren kennen, waar we samen een leerzame en sportieve dag hebben beleefd. Dit soort evenementen vind ik echt fantastisch! Hopelijk doen er volgend jaar nog meer Fietsvrouwen aan mee. Want op het podium staan tussen de mannen is leuk, maar een eigen damesklassement is natuurlijk ook echt heel leuk!
Tijdens Vredestein Cycling Zandvoort hadden we een eigen pitbox waar we ons rustig konden voorbereiden. Ja, het was echt een top ervaring. Het verslag lees je hier: "Fietsvrouwen op het podium tijdens het Vredestein Cycling Zandvoort".

Graveller

Tijdens het weekend van Cycling Zandvoort vond ook Graveller plaats. Een mooi gravelevement met enorm veel dames aan de start. Samen met Kim Bodemann mocht ik aanwezig zijn. Ik was er natuurlijk wel pas laat vanwege de wedstrijd op het circuit. Toch vond ik het echt heel leuk en hoop ik er volgend jaar weer bij te kunnen zijn. Misschien wordt het tijd dat ik mezelf in 2 ga opsplitsen... ;) Goed, ook dit is een mega aanrader! Schrijf m dus zeker op in je agenda voor volgend jaar. Kim schreef over haar ervaring tijdens Graveller. Die lees je hier: "Kim deed namens Fietsvrouwen mee aan Graveller!"

Kroondomein het Loo

In juli nam ik vakantie, omdat ik ging samenwonen met mijn vriend! Het was tijd om mijn spullen - opnieuw - van Noord-Brabant terug te verhuizen naar Overijssel. We wonen hier in een heerlijk huis waar ik mijn geluk en liefde heb gevonden en daar enorm blij mee ben. In eerste instantie zou ik tijdens deze week ook op solo bikepackingtrip gaan, maar we weten allemaal dat juli nou niet perse de maand van lekker weer was dit jaar. In plaats van een 3 daagse bikepackingtrip, ging ik 1 dagje gravellen in het Kroondomein. Ik ben namelijk helemaal verliefd op dit gebied. Het is er zo mooi, bijna on-Nederlands. Maar dan zou ik Nederland echt te kort doen, want Nederland is namelijk echt wel een mooi land! Wist je dat je tijdens deze herfstperiode niet overal mag fietsen in Kroondomein het Loo?

Gerrie Knetemann Classic

Toertochten We Are Cycling

Dit jaar heb ik ook meerdere tochten van We Are Cycling gereden waar er dan ook een Fietsvrouwen Meeting point aanwezig was. Dit gaf elke keer weer kippenvel, zo leuk dat de organisatie dit heeft gedaan! De Gerrie Knetemann Classic vond ik super gezellig. De avond ervoor kwam ik net uit Spanje, dus ik was een klein beetje gebroken, maar het was erg gezellig om met vrouwen uit de community samen te fietsen.


Fietsvrouwen Clinic Dagen

Vanaf maart hebben Maikel Govaarts van Gooforit en ik weer verschillende clinic dagen georganiseerd door heel Nederland. We hebben meer dan 100 Fietsvrouwen ontmoet en hopelijk een gezellige dag bezorgd, waarbij ze vertrouwen hebben gekweekt om met nog meer plezier op de fiets te stappen. Op dit moment zijn we alle evaluaties en feedback aan het doornemen, zodat we in het voorjaar weer met een goed nieuw seizoen kunnen starten. Jullie feedback is erg waardevol voor ons, dus daar gaan we absoluut mee aan de slag. Het idee is nog om dit jaar nog 2-3 clinic dagen offroad te organiseren. Daarover volgt snel meer informatie. Hou daarvoor de website in de gaten, de evenementen pagina zijn we nu aan het updaten.

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!