Your code hereReview Join app: Mijn ervaring na 90 dagen trainen
Review Join app: Mijn ervaring na 90 dagen trainen
30 november 2023 
in Review

Review Join app: Mijn ervaring na 90 dagen trainen

In mijn blog ‘4 keer een eerste fietservaring op één dag’ schreef ik al dat ik namens Fietsvrouwen de Join app mocht testen. Join Cycling is de nummer 1 app waarmee je slimme en flexibele trainingsschema’s kunt opstellen op basis van je doel, beschikbaarheid en trainingsgeschiedenis. In dit blog lees je mijn review van de Join app.

Live Slow Ride Fast

In Join had ik het LSRF Plan (Live Slow Ride Fast) als doel ingesteld. Dit 90-dagen durende schema staat voor verbeteren van mijn FTP en fitheid op een leuke manier, zonder races of evenementen en bevat een mix van verschillende trainingen.

Om het schema beter af te stemmen op mij, deed ik in de eerste week een FTP test op Zwift. Een FTP score van 136 was het resultaat. In de Join app verschenen na het invoeren van mijn FTP op maat gemaakte trainingen waar ik flexibel mee om kon gaan.

Mijn voordelen van de Join Cycling App

In de afgelopen 90 dagen heb ik een aantal voordelen van Join ondervonden:

  1. Trainingsschema’s passend bij mijn niveau;
  2. Beschikbaarheid per week opgeven;
  3. Flexibel in het switchen van trainingen;
  4. Mogelijk om een training over te slaan;
  5. Zwemtrainingen en andere activiteiten toevoegen.

1. Trainingsschema’s passend bij mijn niveau

De trainingen zijn samengesteld op basis van mijn FTP. Geen te zware of te lichte trainingen, maar precies passend bij mijn kunnen.

2. Beschikbaarheid opgeven

Iedere week kon ik mijn beschikbaarheid per dag opgeven. Dit ging simpel door een balkje naar het beschikbare aantal minuten te schuiven. Bleek op een dag toch dat ik minder, meer of juist geen tijd had, dan kon ik dat aangeven in de app en werd het trainingsschema direct aangepast.

Join overzicht

3. Flexibel in het switchen van trainingen

De voorgestelde trainingen waren niet altijd de trainingen waar ik ook zin in had. Daarom heb ik - stiekem toch wel veel - gebruikgemaakt van de ‘shuffle training’ of ‘kies training’ knop. Ook de resultaten van die trainingen worden gewoon verwerkt in de Join app.

Join overzicht

4. Mogelijk om een training over te slaan

Ook dit is bij mij een aantal keer voorgekomen. Ik ben geen ‘schemaslaaf’ en kan makkelijk van een schema afstappen. De knop ‘sla training over’ heb ik dus ook gebruikt.

5. Zwemtrainingen en andere activiteiten toevoegen

Het fijne aan Join vind ik dat ik ook mijn zwemtrainingen en wandelingen kan toevoegen. Omdat ik mijn Join heb gekoppeld aan Strava en Garmin gaat dit helemaal vanzelf. Ook de resultaten van deze trainingen worden verwerkt.

Resultaat van 90 dagen Join-app

Tot zover mijn voordelen van de Join app. Dan nu over het resultaat, want dat is natuurlijk ook interessant! Ben ik echt beter geworden door Join?

Join Cycling niveau

Mijn startniveau was een Join-score van 4.4. Toch wel aan de lage kant dus. De schaal loopt namelijk van 0 (ongetrainde beginner) tot 50 (Tour de France klassementsrenner in topvorm).

Mijn huidige niveau geeft Join aan als 7.2. Dit is dus een verbetering van +2.8. Toen ik op fietsvakantie op Mallorca was, heeft mijn Join-score de 12 aangetikt. Deze is eenmaal terug in Nederland weer gedaald (iets met een verbouwing thuis…en dus minder tijd om te trainen).

FTP

Mijn FTP was bij de start 136 en dit vond ik na wat Google-werk toch wel aan de lage kant. Gelukkig kon ik de teleurstelling van de - in mijn ogen - ‘lage’ waarde snel omzetten naar iets positiefs. Het heeft gewoon geen zin om mijzelf te vergelijken met artikelen (vaak geschreven door mannen) op het internet. Het is een 0-punt en vanaf hier kan ik dus alleen maar verbeteren!

Na 90 dagen is de geschatte verandering +35 watt. Ik heb geen FTP-test meer gedaan, maar met die geschatte verandering ben ik wel blij!

In de 90 dagen heb ik in totaal 42 trainingen toegevoegd met een totale trainingstijd van 65 uur. Dit zijn dus fietstochten, zwemtrainingen, maar ook wandelactiviteiten (van langer dan 5 kilometer).

Fiets indoortrainer Join training

Conclusie

Omdat ik geen vermogensmeter op mijn gravelbike heb, is buiten fietsen met de trainingen van Join voor mij wat moeilijker. Ik heb wel Join-trainingen op hartslag geprobeerd, maar omdat ik niet altijd de controle over mijn hartslag heb (en daarom doe ik volgend jaar mee met de Fietsvrouwen-clinic Mindful Cycling), vond ik deze manier van trainen lastig. De Join app gebruik ik dus vooral voor mijn trainingen op de Tacx en Zwift.

Voor mij is het ook echt van toegevoegde waarde dat ik ook andere activiteiten kan toevoegen, zodat deze ook worden meegenomen in mijn progressie. Ook vind ik het fijn om flexibel met trainingen te kunnen schuiven en switchen en mijn beschikbaarheid per week te kunnen aangeven.

Ik ben positief over Join! Inmiddels ben ik alweer aan mijn nieuwe schema begonnen, dat zegt genoeg, toch?

Join overzicht

Meer weten over Join?

Op de website van Join staat stapsgewijs hoe de app werkt. Na het downloaden van de app kun je aan de slag met gericht beter worden middels een adaptief en flexibel trainingsschema! Ben jij er klaar voor?

Heb je persoonlijke vragen aan mij over mijn ervaring met Join Cycling? Stel ze dan via Instagram.

Train met korting via JOIN Cycling

Ben je na het lezen van de review enthousiast geworden om te trainen met JOIN Cycling? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Je kunt nu 30 dagen gratis met JOIN trainen via Fietsvrouwen. Via deze link kun je het activeren: https://app.join.cc/links/promos/FIETSVROUWEN30DAYTRIAL.

Wil je weten hoe het moet en wat dan voorwaarden zijn, lees dan ons aankondiging artikel.

Over de schrijver
Ik ben Tara en blog sinds december 2022 voor Fietsvrouwen.cc. Gravelen in de Achterhoek vind ik heerlijk om te doen. Fietsen in de buitenlucht en de omgeving ontdekken. Ook doe ik aan wedstrijdzwemmen en werk ik fulltime als copywriter. Mijn blogs gaan voornamelijk over gravelen, fietsvakanties en evenementen.
Reactie plaatsen