Your code here Cadeautips voor wielrenners/wielrensters
Cadeautips voor wielrenners/wielrensters
16 december 2022 

Cadeautips voor wielrenners/wielrensters

Sta je op het punt om kerstinkopen te doen voor je geliefdes die helemaal gek zijn van wielrennen, mountainbiken en of gravellen? Dan kun je in dit artikel prima inspiratie op doen! We hebben een aantal toffe cadeau's voor je verzameld, waar je de fietsliefhebber gegarandeerd blij mee gaat maken. Lees je mee?

Veloine Furka Winter Gilet

1. Cadeautip Kleding

Fietskleding

AGU

Een super fijn merk met een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding is AGU. De pasvorm is goed en je kunt gemakkelijk filteren op regular/slim/wide fit. T/m 18-12 mogen we je 15% korting geven met de code Kirsten15. Super handig zo voor de feestdagen!

Veloine

Veloine is een Duits merk wat zich 100% focust op vrouwen. Ik ben enorm fan van de jerseys en jassen. De kwaliteit is ook bij Veloine super goed. Mijn favoriet van dit seizoen is de winter gilet Furka. Met Fietsvrouwen10 krijg je 10% korting. 

Vrijetijdskleding

Chef de Equipe  
Ik ben helemaal fan van het fiets t-shirt van Chef de Equipe. Ook van de trui trouwens. Je shopt hem hier

ÇoisCycling

ÇoisCycling is een merk uit België en heeft net als Chef de Equipe verschillende vrijetijdskleding items. Zelf ben ik fan van de "Life is better on a bike cycling sweater", "Talk less ride more" en de "Thank god it's ride day".

Cadeautip 2 Onderhoudsproducten

Ik werk al een paar jaar alleen nog maar met de onderhoudsproducten van Dynamic Bike Care en dat is niet zonder reden. De mensen die er werken vind ik gezellig, maar de producten zijn ook gewoon super goed en makkelijk in gebruik. Qua wax gebruik ik altijd Slick Wax. Dirt Destroy blijft ook top favoriet. Ken je trouwen Dr Dry al? Het is een textielspray waarmee je gemakkelijk je kleding opnieuw waterdicht maakt. Een musthave in deze periode. En ben je helemaal druk in de weer op de indoor trainer, dan kan de Pain Cave Pack niet ontbreken! 

Shop hier een aantal van mijn favorieten. Bij Dynamic Bike Care shop je met 20% korting als je de code Feitsvrouwen20 gebruikt. 

Cadeautip 3 Sokken

Elke fietser heeft sokken nodig, hoge sokken ;). Er zijn tegenwoordig een hoop merken die fijne en mooie sokken maken. Wij blijven enorm fan van Sockeloen en Grutto Design Sokken. Vooral in de winter zijn merino wol sokken heel fijn.

Cadeautip 4 Koffie

Net als sokken & fietsen, zijn koffie & fietsen ook onafscheidelijk van elkaar. De afgelopen jaren zijn er veel merken de grond uit gestampt die speciale fietskoffie maken. Denk bijvoorbeeld aan Van Mark en Lola Bikes & Coffee. Als je aan koffie denkt, denk ik ook direct aan First `Energy Gum! De kauwgum is best groot, maar als je hem van te voren door de midden snijdt, is het helemaal perfect. Top voor tijdens je intervallen. 

Overwinteren met Fondo

Cadeautip 5 abonnementen

"If it's not on Strava, it didn't happen", is iets wat bij veel fietsers een stellige regel is ;). Een Strava Premium abonnement is mede daardoor altijd een goed cadeau voor je Fietsvrienden! Of wat dacht je van een Fondo abonnement voor je fietsvriendinnen? In de Fondo app hebben wij onze eigen Fietsvrouwen trainingsschema's. Zo ben ik zelf bezig met het overwinteren schema, om zo fit het nieuwe jaar / seizoen in te gaan.
Daarnaast kun je je Fietsvriendinnen die een indoor trainer hebben, ook zeker blij maken met een Zwift abonnement. Of wat dacht je van een mooi tijdschrift? Mijn favorieten zijn: Bicycling en RIDE Magazine.

Cadeautip 6 Fietsgereedschap

Het is altijd verstandig om een aantal gereedschapsspullen thuis te hebben liggen, want voor je het weet heb je het nodig! Er zijn verschillende dingen die handig zijn om mee te nemen onderweg en andere items zijn weer handig om thuis te hebben. Daarover zullen we binnenkort content delen. De combiset Speedpack CO2 is handig voor onderweg, de EasyTire is handig om te hebben als je weinig kracht hebt in je handen, de ProfiMount is de perfecte standaard om te hebben om je fiets in te hangen voor het schoonmaken of ander onderhoud, de Chainchecker is handig voor thuis om je ketting mee te controleren, met de Basekit heb je een mooie basis aan gereedschap in 1 kist en de T-RexGrip is erg handig om je cassette te wisselen, bijvoorbeeld als je deze op je indoor trainer wil monteren! 

Cadeautip 7 Gadgets

Welke wielrenner/wielrenster is er nou niet gek op gadgets, toch? Zo kan een fietscomputer je goed navigeren waardoor je nog meer van de omgeving geniet. Daarbij zorgt een fietscomputer ook dat je steeds meer leert over je eigen ritten. Zeker voor de liefhebbers van data erg fijn! Een andere fijne gadget is een sporthorloge, bijvoorbeeld de Venu2Plus. De review over de Venu2Plus lees je in dit artikel en hier lees je de review over de Garmin Edge 830, een fietscomputer. Wil je steeds meer trainen op data dan is het ook erg fijn om een goede hartslagband te hebben. Gebruik je Garmin gadgets, dan is dit een fijne hartslagband. 

Cadeautip 8 Helm

"Gebruik je op, zet een helm op!" Is niet voor niks iets waar elke fietser op hamert. Helaas kom ik nog met regelmaat mannen onderweg tegen zonder helm. Gek genoeg eigenlijk nooit vrouwen. Een fijne helm kan soms lastig te vinden zijn, maar ik sfeer helemaal bij de helmen van POC. Deze vind ik erg fijn zitten. Wist je trouwens dat je bij onze events vaak POC helmen kunt testen? 

Cadeautip 9 Verzorgingsproducten

Tijdens het fietsen vraag je best veel van jezelf, daarom is het belangrijk om je lichaam goed te verzorgen! Veel mensen gebruiken chamoix creme tijdens het fietsen om wrijving en daarmee zadelpijn te voorkomen. KwakzalverSports is een merk met hele fijne producten welke ook rekening houden met de PH waarde van de vrouw. Daarnaast vind ik Vurig Warm tijdens de winterritten echt heel fijn. Een tip is daarom ook hun Cycling Kit Women (of man) en ik zou Vurig Warm dan los bestellen. 

Cadeautip 10 Voeding

Zoals jullie wellicht hebben gezien ben ik weer helemaal gefocust bezig met fitter worden, beter eten, meer sporten etc. Een van mijn allergrootste valkuilen is voeding. Ik eet vaak te veel, te grote porties en ook op de fiets wist ik lang niet wat wanneer te moeten eten. Daarnaast vind ik veel producten niet super lekker en kan ik ook niet overal even goed tegen. Een tijdje geleden mocht ik producten van PurePower testen en daar ben ik dus wel heel erg enthousiast over. Het is een Deens merk wat in Nederland onder de vleugels van 2Moso valt. Zelf ben ik enorm fan van de chews welke een beetje op de Blokes van Cliff lijken. Daarnaast vind ik de herstelshake erg fijn en de energyrepen. Vooral in de smaak kokos vind ik top! 

Cadeautip 11 Bikefitting

Zit je nog niet helemaal fijn op de fiets en ben je toe aan een bikefitting? Of wil je juist je houding nog meer optimaliseren om zo nog meer uit het fietsen te halen? Dan kan een bikefitting echt een aanrader zijn. Zelf ben ik laatst helemaal gefit op de gravelbike door Total Bikefitting van Karin. Karin heeft ook cadeaubonnen, wat natuurlijk een perfect cadeau is voor de feestdagen! 

Cadeautip 12 Boeken

Al van jongs af aan ben ik dol op mooie koffietafelboeken. Je weet wel, van die grote boeken met mooie foto's en verhalen. Voor het fietsen heb je er ook een hele hoop, bijvoorbeeld over de mooiste cols om te beklimmen. Onder andere op Bol.com staan veel mooie koffietafelboeken te koop. Maar het is natuurlijk nog mooier om het bij je lokale boekenhandel te kopen. Gastblogger Daniëlle schreef eerder deze maand ook al over boeken over fietsen. Twee musthaves, of must give, zijn daarin wat mij betreft Velo Vrouwen en Menstrueren en Presteren. 

Cadeautip 13 Shokz

Met muziek op fietsen, maar toch het verkeer goed horen? Dat kan gemakkelijk met Shokz in je oren! Eerder fietste ik altijd met mijn gewone oortjes in, maar vond dat toch altijd spannend in het verkeer. Met Shokz heb ik dat niet, want je sluit je oor niet af waardoor je je mede weggebruikers gewoon hoort aankomen. Voor iedereen een stuk veiliger dus! 

Cadeautip 14 fietsschoenen

Goede schoenen vinden kan nog wel eens een uitdaging zijn. In het begin, toen ik net fietste, had ik altijd pijn aan mijn voeten. Wat bleek? Ik droeg gewoon veelte smalle schoenen tijdens het fietsen! Inmiddels fiets ik alweer een paar jaar met schoenen van Lake Cycling en heb ik geen pijnlijke voeten meer. Ook in de winter hou ik warme voeten, tenzij het echt heel koud is.. Maar de winterschoenen vind ik ook echt mega fijn! Een review over de winterschoenen lees je hier. Wist je dat je tegenwoordig met de code fietsvrouwen10 met 10% korting shopt als je bij de directe webshop van Lake Cycling shopt?Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!