Getest, Lake Cycling Winterschoenen. Perfect voor nu!
04 december 2022 

Getest, Lake Cycling Winterschoenen. Perfect voor nu!

Heb jij doorgaans altijd last van koude voeten tijdens het fietsen en ben je het helemaal zat? Dan kan ik je winterschoenen aanraden. Ik mocht de winterschoenen van Lake Cycling testen en vertel je in dit artikel hoe dat is bevallen. Daarnaast hebben wij ook speciaal voor Fietsvrouwen een kortingscode. 

Lees je mee?

Lake Cycling

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende schoenen gehad, geprobeerd en weer aan de kant gegooid ;). Waarom? Ik had altijd last van slapende tenen, een doof gevoel in mijn voeten en tintelingen. Niet bepaald prettig kan ik je vertellen. Gelukkig kwam ik via Marieke van Altena in contact met Christian van Asten en fiets ik sindsdien op de schoenen van Lake Cycling, het bedrijf waar Christian mede eigenaar van is.

Lake Cycling staat bekend om hun schoenen met een breedte maat. Dit houdt in dat ze specifiek voor voeten die small, breder en breed zijn de juiste maten hebben. En ik kan je vertellen, dat is een hele opluchting ;). Lake Cycling zijn de schoenen die je nodig hebt als je ook een iets bredere voet hebt. Overigens ook als je geen bredere voet hebt ;).

Hoe weet je of jouw schoenen te smal zijn?

Haal je zooltjes eens uit je schoenen en ga er opstaan. Komen je tenen er overheen of zitten ze perfect in het zooltje? De afgelopen jaren heb ik bij veel mensen hetzelfde gezien: hun tenen kwamen over het zooltje heen. Dit zorgt voor verdrukking in de schoen omdat de schoen te smal is voor jouw voet.

De laatste jaren heeft Lake Cycling mooi aan de weg getimmerd met verschillende schoenen. Ze hebben sinds vorig jaar ook een suede mountainbike schoen die ik zelf veel draag tijdens het gravellen. Een heerlijke schoen wat mij betreft, alleen wel een beetje koud tijdens de winter.
Lake Cycling Winterschoenen

Speciale Winterschoenen

Gelukkig heeft Lake Cycling daar de perfecte oplossing voor. Lake Cycling heeft namelijk speciale winterschoenen in het assortiment. Zowel een uitvoering voor op de mountainbike/gravel en op de racefiets. Natuurlijk is Lake Cycling niet de enige die winterschoenen op de markt brengt.

Waarom een winterschoen?

Natuurlijk kun je je afvragen waarom je zou willen kiezen voor een winterschoen. Dit omdat de schoenen niet erg goedkoop zijn en er natuurlijk ook andere opties zijn, zoals overschoenen.
Overschoenen gaan bij de meeste mensen 1-3 seizoenen mee en kunnen daarna weggegooid worden doordat ze soms toch wel gaan scheuren. Daarbij zijn overschoenen lang niet altijd super warm en waterdicht. Dat is een groot nadeel, want daardoor krijg je nog steeds koude voeten.

De winterschoenen van Lake Cycling gaan langer mee wat de schoen een stuk duurzamer maakt. Ook dat is voor veel mensen een belangrijk punt.

Lake Cycling Winter Mountainbike schoen

Eigenschappen Lake Cycling Winterschoen MX 146

De MX 146 heeft aan de bovenkant 1 boa sluiting en een flap met een Click-Fit quick release sluiting. De schoen is wat hoger, als een soort enkellaars. Hierdoor blijft je enkel ook warm. De schoen is gemaakt van Clarino Microfibre en de zool is van nylon en fiberglas gemaakt. De zool is voorzien van ice lock loopvlakinzetstukken. Hierdoor heb je grip op allerlei soorten ondergronden. Super handig in de kou. 

Zoals eerder aangegeven is de schoen er in een gewone maat en een bredere maat. 

Mijn ervaring

In het begin moest ik even wennen aan de quick-release sluiting die aan de zijkant zit, maar toen ik dat doorhad was ik super blij. De schoen zit fijn en sluit mooi aan. Het is misschien niet de mooiste fietsschoen qua looks, maar ik hou nu wel warme en droge voeten tijdens mijn winterritten offroad! Voor mij is dit wel echt een uitkomst om op deze manier warme voeten te houden.
De schoen is er ook voor op de weg. Doordat ik al bekend was met de schoenen van Lake wist ik dat een bredere voet heb. Hierdoor was de keus snel gemaakt om voor dit merk te gaan en niet voor een ander merk, omdat die mij niet passen. 

Kortingscode

Ben jij het ook zat om met ijskoude voeten rond te fietsen? Dan kan ik je de schoenen van Lake Cycling zeker aanraden. Met de code Fietsvrouwen10 krijg je 10% korting op de schoenen van Lake Cycling op de website lakecycling.com

De wintercollectie van Lake Cycling vind je hier

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.