Een bikefitting bij Total Bikefitting Nijverdal - Total Bikefitting, fitetsmeting in perfectie.
06 december 2022 
in Review

Een bikefitting bij Total Bikefitting Nijverdal - Total Bikefitting, fitetsmeting in perfectie.

Een paar weken geleden was het tijd voor een nieuwe bikefitting. Met de samenwerking tussen Fietsvrouwen en Herman Beleef Fietsen, Scott Experience Center, was het ook tijd voor een nieuwe bikefitter. Namelijk Total Bikefitting. Karin zit met haar bedrijf in de zaak van Herman Beleef Fietsen. Om perfect afgesteld op de fiets te zitten, mocht ik op bezoek bij Karin. Lees je mee naar mijn ervaring?

Wie is Total Bikefitting te Nijverdal?

Total Bikefitting bevindt zich in het pand van Herman Beleef Fietsen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Met de nieuwe winkel wilde Herbert en Jeroen graag een bikefitting studio in het pand. Deze kans hebben Karin en Marcel Bosgra met beide handen aangegrepen. Sinds oktober 2020 werkt Karin als bikefitter vanuit Herman Beleef Fietsen. In eerste instantie nog naast haar werk als coördinator bij het Twentebad, maar sinds 1-11-2021 werkt Karin fulltime voor haar bedrijf Total Bikefitting. 

Waarom naar de bikefitter? 

In een eerder artikel, waarin ik de bikefitter Loes Markerink uitlicht, leg ik al eens uit dat je voor het aanschaffen van je nieuwe fiets, naar de bikefitter moet. Want waarom zou je daar de bikefitter gaan als je geen professional bent? Veel mensen denken inderdaad dat je alleen als professioneel atleet naar een bikefitter “moet”. Dat stigma halen wij graag uit de lucht, want juist ook als liefhebber en amateur heb je veel baat bij een bezoek aan een goede bikefitter. 

Voorkom blessures, vergroot je comfort en verbeter je prestatie!


Heb je last van je rug, nek, zadelpijn, knieën, pijnlijke voeten, slapende handen of andere pijntjes? Dan is het zeker tijd voor een bezoekje aan de bikefitter. Deze klachten komen vaak voort uit een verkeerde fietshouding, maatvoering of materiaalkeuze. Tijdens een bikefitting bij Total Bikefitting wordt er naar de oorzaak van je klachten gekeken en uiteraard gezocht naar de oplossing.

Ook als je geen klachten hebt kan het verstandig zijn om naar een bikefitter te gaan. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je efficiënter kunt fietsen? Door de 3D pedaalanalyse kom je er achter wat jouw traptechniek is en de daarbij horende prestatie. Door de pedaalanalyse krijg je een goed beeld van de krachtsverhouding tussen je linker- en rechterbeen, je effectieve kracht op de pedalen en de krachtverdeling op je pedaal.
Door effectiever te trappen, zul je (nog) betere resultaten boeken.

Kortom, een bikefitting bij Total Bikefitting is voor iedereen. Een beginnende fietser, iemand die op zoek is naar een nieuwe fiets, iemand die klachten heeft en mensen die effectiever willen fietsen. De bikefittingen zijn ook geschikt voor de verschillende disciplines en leeftijden. 

Mijn ervaring bij Total Bikefitting 

De afgelopen jaren ben ik bij verschillende bikefitters geweest. Het leuke hieraan is dat je merkt dat iedereen het op zijn/haar eigen manier doet. Waar ik bij Loes direct op mijn eigen fiets zat tijdens de bikefitting, zit je bij Total Bikefitting op een bikefitting fiets. Deze is ingesteld op het Total Bikefitting systeem
Bij binnenkomst bij Karin werd ik hartelijk ontvangen en hebben we eerst verschillende metingen en testjes gedaan zonder fiets. Hoe lenig ben ik? Hoe lang? Hoe breed zijn mijn schouders? Deze informatie heeft Karin verwerkt in het systeem, waarna ik op de bikefitting bike mocht stappen. 

Karin hield tijdens de bikefitting goed rekening met mijn zwakke schouder. Hierdoor hebben we, binnen de marges, verschillende posities geprobeerd om te testen waar ik het beste op zat.

Aan het eind heeft Karin alle gegeven over gezet op de Scott Contessa Speedster waardoor ik helemaal pijnvrij op de fiets zit. 

Mijn ervaring is enorm goed bij Total Bikefitting. Door de samenwerking met Herman Beleef Fietsen ben ik nu ook gaan samenwerken met Karin, dit doet niks af aan mijn fijne samenwerking in het verleden met de andere bikefitter. Ik kan het jullie enorm aanraden om een bikefitting te doen bij Karin. En natuurlijk ook om even een kijkje te nemen bij het Scott Experience Center Herman Beleef Fietsen ;). Mocht je langs gaan, laat gerust weten dat je via Fietsvrouwen bent gekomen!

Nieuwsgierig?

Ben je zelf op zoek naar een geschikte bikefitter? Dan raad ik je aan om contact op te nemen met Karin. 


Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.