Your code here Review Garmin Venu 2 Plus
Review Garmin Venu 2 Plus
Review
Kirsten Boerrigter
Review
09/06/2022
6 min
0

Review: Garmin Venu 2 Plus

09/06/2022
6 min
0

Mijn review over de Garmin Venu 2 Plus staat al live sinds 6 september 2022. Anderhalf jaar later heb ik mijn horloge nog steeds dagelijks om mijn pols en ben ik er nog steeds blij mee. Dit artikel heb ik daarom een flinke update gegeven. Je leest niet alleen mijn eerste indruk, maar ook hoe ik het horloge anderhalf jaar later vind. Hoe doet de batterij het en wat vind ik van het bandje?

Lees hier mijn uitgebreide review van de Garmin Venu 2 Plus! Deze Smart Watch heeft een aantal nieuwe features dan haar voorganger en ik neem je graag mee in de plus- en minpunten. Daarnaast neem ik je mee in waarom dit wel of niet het horloge voor jou is. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! 


Informatie Smart watch Garmin

De Garmin Venu 2 Plus is een horloge welke gericht is op jouw (vrouwelijke) gezondheid en daarnaast ook op bewegen en sporten. Dit is een verschil met de horloges uit de Forerunner serie, wat echt sporthorloges zijn. De Venu 2 Plus is een horloge voor altijd, zowel als je zwanger bent, fanatiek sporter en recreant. Met de Venu 2 Plus kun je je gezondheid de aandacht geven die het verdient. 

Door je horloge dag en nacht te dragen, verzamelt hij alle gegevens en kun je werken aan een gezondere lifestyle. 

Vrouwelijke gezondheid

Een van de functies van de Garmin Venu 2 Plus is het bijhouden van je menstruatiecyclus of je zwangerschap. Je kunt in de Garmin Connect app gemakkelijk je symptomen registreren en hierop ontvang je informatie. Dit is onderverdeeld in fysieke symptomen, gemoedstoestand, afscheiding, ovulatie en meer. 

Bewaak je energie met de Body Battery

Gedurende de dag en nacht meet het horloge jouw Body Battery. Op deze manier leer je wat het beste moment voor jou is om in beweging te komen, of juist je energie te sparen door rustig aan te doen. Met de Body Battery meet je je energiereserves. Een hoge score (76-100) is ideaal om de dag mee te beginnen. Een lage waarde is normaal aan het eind van de dag, of na een (zware) workout. De Body Battery wordt berekend op basis van de signalen die het horloge krijgt over je hart, (hartslagvariabiliteit HRV) stress maar ook door je slaapkwaliteit en andere activiteiten zoals sporten.
Je stresslevel heeft ook invloed op je Body Battery. Een hoog stress level heeft een negatief effect op jouw energiereserves. Zie foto.


Slaap Tracking

De Garmin Venu 2 Plus meet tijdens je slaap je diepe slaap, rem slaap, hoe lang je licht slaapt en hoe lang je wakker bent. Daarnaast zie je je ademhaling en de rusteloosheid terug. In de Garmin Connect app staat uitleg over de verschillende slaapfases, lichte slaap, diepe slaap, REM slaap en wakker. Dit horloge meet ook je slaapkwaliteit. Dit wordt gedaan door de slaapscore welke van 0-100 is. Dit geeft aan wat de kwaliteit van je slaap was. Dit wordt in de volgende categorieën verwerkt: slaapduur, gemiddelde stress score tijdens de slaap, totale diepe slaap, totale lichte slaap, totale rem slaap en wakker / rusteloosheid. Dit wordt verder uitgebreid behandeld in de Garmin Connect app.

Naast de body battery, slaap tracking en vrouwelijke gezondheid gegevens zijn er meer gezondheidsstatistieken die je bij kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan je (pols)hartslag, ademhaling meten, bijhouden van je hydratatie, stress score, mindful ademen en je fitnessleeftijd. De volgende interessante functies van de Garmin Venu 2 Plus zijn de ingebouwde workouts met animatie op je scherm. Zo staan er workouts in voor pilates, krachttraining, interval trainingen, yoga en meer op je horloge. Deze download je via de Garmin Connect app. In het horloge zitten ook meerdere ingebouwde sportapps. Op deze manier kun je je hikes, zwemsessies en hardlooprondjes gemakkelijk registreren via je je horloge. Zo zet ik het horloge aan tijdens het hiken en met krachttraining. 


GPS

De GPS van de Garmin Venu 2 Plus werkt goed. Tot nu toe heb ik hem vooral gebruikt met wandelen in Nederland en hiken in het buitenland (Oostenrijk in dit geval). Het duurt slechts een paar seconden en je bent “good to go”. 

Batterijduur

De batterij van het horloge werkt goed en houdt het, volgens Garmin zelf 10 dagen vol zonder tussendoor op te laden. Dit heeft natuurlijk wel te maken met hoe intensief je het horloge gebruikt. Het horloge werkt met een batterijbesparende modus waardoor als je je arm niet veel gebruikt, het scherm donker is en verder snel oplicht. Dit scheelt veel en zorgt ervoor dat de batterij langer mee gaat.
Zelf gebruik ik het horloge vooral als gezondheidspeiler, het tracken van mijn slaap, het bijhouden van mijn stappen en maar soms voor het sporten (wandelen/hiken/krachttraining). Mijn fietstrainingen monitor ik tegenwoordig (2024) met mijn Edge 840 Solar, waarover ook een review online staat.

Smartwatch functies - Garmin Pay

Naast de hierboven genoemde health watch functies bezit de Venu 2 Plus ook over veel smartwatch functies. Denk bijvoorbeeld aan Garmin Pay. In 2022 kon je nog niet met alle banken via Garmin Pay betalen. Inmiddels (2024) is de koppeling met ING ook eindelijk gemaakt. Je kunt nu naast ABN AMRO en Rabobank ook met Garmin Pay betalen als je je rekeningen hebt lopen via ING. 

Je wijzigt gemakkelijk je wijzerplaten, je gegevensvelden of voegt apps toe via de Connect IQ store. Daarnaast kun je muziek luisteren via je je horloge. Verbind je Spotify account met het horloge en laat je telefoon thuis. Daarnaast heeft de Venu 2 Plus een heel mooie nieuwe functie, tegenover haar jongere zusje, namelijk de Veiligheids- en trackingfuncties. Je kunt gemakkelijk je live locatie delen met vooraf geselecteerde contactpersonen wanneer je horloge en telefoon gekoppeld zijn. In geval van nood kun je via je horloge bellen, ook naar de hulpdienst als dit nodig is. 

Het horloge is gemakkelijk in batterijbesparingsmodus te plaatsen zodat de batterij (nog) langer mee gaat. Ook is het horloge geschikt om mee te zwemmen en douchen.


Conclusie 2022

De Garmin Venu 2 Plus heb ik alweer meer dan een half jaar om mijn pols. Hierdoor kan ik ook echt een goede conclusie geven over wat ik van het horloge vindt. Het is een fijn horloge, welke goed om de pols ligt en heel gebruiksvriendelijk is. Het horloge is er in verschillende kleurvarianten. Zelf draag ik de Cream gold rand van roestvrijstaal met ivory behuizing en siliconen band, 43 mm.

Het horloge heeft er voor mij voor gezorgd dat ik mij meer bewust ben van mijn energie- en stresslevel.  

De foto's zijn gemaakt door Nanneke Torella.

Hoe bevalt het horloge nu, anderhalf jaar later?

Inmiddels is het al een hele tijd geleden dat ik mijn eerste mening over de Garmin Venu 2 Plus online verscheen. In de ander half jaar die volgde had ik nooit langer dan 2 dagen een ander horloge om. Mijn Venu 2 Plus verwissel ik bij speciale gelegenheden wel eens naar een chiquer exemplaar, een "normaal" horloge ;). Verder draag ik deze altijd. Dag en nacht! Je kunt wel zeggen dat ik dit horloge heel veel gebruik en nog steeds doe. Anderhalf jaar later ben ik eigenlijk nog steeds super tevreden. De batterij doet het nog steeds enorm goed en houdt het lang vol.

Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat ik mijn horloge gebruik om mijn gezondheid mee te tracken, denk aan slaap/(rust)hartslag/body battery, maar ook om mijn yoga en fitness trainingen mee op te nemen. Al mijn fietstrainingen gaan via mijn Garmin Edge 840 Solar.

Mijn bandje is langzaamaan wel toe aan vervanging. Al is dat natuurlijk ook niet zo gek. Al met al kan ik zeggen dat ik nu nog steeds erg tevreden ben over het horloge. Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Garmin. Zoals wij onlangs gelanceerd hebben, werken Fietsvrouwen en Garmin samen. Garmin heeft hier de positie dat zij onze exclusieve partner zijn op dit gebied. Voor deze samenwerking gebruikte Kirsten al jaren gebruik van Garmin producten.

Reacties
Categorieën