Op fietsvakantie in Oostenrijk doe je bij Sportchalet Viehhofen
07 september 2022 

Op fietsvakantie in Oostenrijk doe je bij Sportchalet Viehhofen

Vanmorgen kreeg ik een melding op mijn telefoon, dat ik vorig jaar op dit moment in Oostenrijk verbleef. De voorbereidingen waren namelijk in volle gang voor de eerste Fietsvrouwen reis. In dit artikel vertel ik je waarom fietsen in Oostenrijk zo heerlijk is, waarom je wil verblijven in Sportchalet Viehhofen en waarom wij dit soort reizen organiseren (inmiddels met een reispartner). Lees je mee?

Sportchalet Viehhofen

In 2020 mocht ik voor het eerst mee op een soort persreis naar Oostenrijk om te fietsen in de omgeving in Innsbruck. Nog nooit had ik in Oostenrijk gefietst. Oostenrijk ken ik heel goed van het skiën, want daar ben ik ook helemaal verliefd op. Toen ik daar op persreis was, was ik direct verliefd op het fietsen daar. Dat moesten meer mensen weten en vooral vrouwen! Want dat is gezellig ;).
Ik deelde direct over de persreis in de community en kwam op die manier in contact met Maaike, lid van de Fietsvrouwen Community. Maaike is samen met haar man en de kinderen geëmigreerd naar Oostenrijk en zijn daar Sportchalet Viehhofen gestart. 

Een mooi sportchalet met fijne appartementen, waar je het hele jaar door fantastisch kunt sporten. Vanaf het voorjaar tm de herfst kun je er prachtig fietsen (wielrennen en mountainbiken), in de winter kun je er heerlijk skiën. De lift zie je zo vanuit je balkon! 

Het stel is zelf ook super sportief en is in te huren als mountainbike gids. Zo kom je echt op hele toffe plekken. 

Maaike gaf aan dat ze graag damesreizen wilde organiseren en ik had gezegd dat ik dames uit de community Oostenrijk op de fiets wilde laten zien! De match was snel gemaakt. ;)

Fietsvrouwenreis Oostenrijk 2021

Fietsvrouwen Fietsreis

In juni 2021 ging ik voor het eerst alleen op pad met de auto naar Oostenrijk. Tijd om op verkenning te gaan. Kennis te maken met Maaike, Joost en de kinderen. Routes te fietsen, content te maken en een beetje vakantie te vieren. Eerlijk waar, ik vond het fantastisch. Door COVID moesten we de reis iets opschuiven en zo kwamen we op een fietsvakantie in september.
Van donderdag tot en met maandag hadden we een reis met zeven Fietsvrouwen. Zeven dames die vanuit Nederland naar Oostenrijk kwamen om daar met Fietsvrouwen op reis te gaan. Geregeld heb ik tijdens het achteraan fietsen een traantje gelaten, omdat ik het zó vet vond dat het echt gaande was ;). Ik was dan ook super blij dat Ilse, een vriendin van mij, ook mee was. In de avond kon ik even mijn hart luchten. Daar ben ik haar nog steeds mega dankbaar voor.

De reis bestond uit een aankomstdag, 3 fietsdagen en de vertrekdag. Het was voor mij de perfecte eerste reis en ik kijk er met een glimlach op terug. Deze week was ontzettend leerzaam voor mij. Het was de eerste keer dat ik zoiets deed en het was niet perfect, maar de dames hebben een top week gehad en we hebben nu nog steeds geregeld contact. Suzanne is zelfs ook alweer mee geweest naar het Fietsvrouwen Ardennen weekend

Lees ook de review over de Garmin Venu 2 Plus


Mountainbike

Fietsen in Oostenrijk

Inmiddels ben ik al vier keer in Oostenrijk geweest om te fietsen, waarvan 3 keer bij Sportchalet Viehhofen. In juni dit jaar was ik daar weer. Het was er wederom super fijn. In juni had ik niet alleen mijn KTM racefiets mee, maar ook de KTM mountainbike! Samen met Maaike ging ik naar het bikepark in de buurt. Dat was echt fantastisch. Ik hoop echt dat ik volgend jaar weer die kant op kan en dan weer kan gaan mountainbiken en wielrennen in deze heerlijke omgeving.
Fietsen in Oostenrijk is namelijk echt top. De wegen zijn eigenlijk echt super goed, je hebt ook veel aparte fietspaden en als je op de gewone weg rijdt, houdt men rekening met je.

Vanuit Sportchalet Viehhofen kun je naar de Gross Glockner, wat echt een behoorlijke uitdaging is, maar welke je absoluut op je bucketlist moet hebben. In juni heb ik deze gefietst en dat was zwaar, maar tof! 

In Oostenrijk kun je heerlijk wielrennen, maar ook fantastisch mountainbiken én downhillen. Eigenlijk is er dus voor ieder wat wils. Daarbij is het vanaf het voorjaar tot en met de herfst prachtig om te fietsen.

Ben je dus nog op zoek naar een mooie fietsbestemming? Sla Oostenrijk dan zeker niet over en neem absoluut een kijkje bij Sportchalet Viehhofen. Zij hebben fijne, nette appartementen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. 

Waarom Fietsvrouwen Fietsreizen?

Zelf vind ik het echt heel leuk om op veel verschillende plekken te fietsen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Je leert de omgeving zo anders kennen dan als je bijvoorbeeld gaat wandelen of met de auto bent. De plekken die ik onderweg tegen kom wil ik graag met andere delen, omdat het vaak zo ontzettend mooi is. Een reis met Fietsvrouwen is daarom de uitstekende plek om die momenten samen te beleven. Waar ik de eerste fietsreis helemaal zelf organiseerde, doe ik dat sinds dit jaar in samenwerking met Cycle Travel. Het is de specialiteit van hun om toffe plekken te vinden, mooie routes te bouwen, restaurants te vinden en al het andere te regelen. Hierdoor blijft er voor Fietsvrouwen meer ruimte over voor de andere taken binnen zo'n reis (en daarbuiten). Voor ons echt een enorm fijne aanwinst! 

Lees hier 8 handige tips voor het klimmen

Lees hier de terugblik over de Fietsvrouwenreis in Oostenrijk

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.