Mijn weg naar mountainbiken in Kaapstad start nu!
26 september 2023 

Mijn weg naar mountainbiken in Kaapstad start nu!

De herfst is begonnen en dat staat voor velen vaak gelijk aan meer avontuur met de gravel- en mountainbike. Lekker door de bossen banjeren en door de blubber. Heerlijk vind ik dat! De geur van het bos in de herfst maakt het extra lekker.
Sinds oktober 2022 heb ik een gravelbike en ben ik langzaamaan het gravellen gaan ontdekken. Kort daarvoor had ik af en toe een mountainbike te leen, waardoor ik al een keer in Oostenrijk heb gemountainbiked. Dat vond ik heel gaaf en smaakte direct al naar meer.

Off-road avonturen

In het afgelopen jaar heb ik al mooie gravelavonturen in Nederland en het buitenland mogen ervaren. Zo fietste ik afgelopen weekend nog in de Eifel tijdens LtD Gravelraid en fietste ik eerder dit jaar in België tijdens een PlugPlug Gravel evenement en in december was ik met een paar vrienden gravellen in de Ardennen. Alle drie super leuk en smaken zeker naar meer.
Sowieso vind ik de afwisseling van het gravellen met de weg heel erg leuk. Off-road is veel technischer, waardoor je op de weg ook meer bewust gaat zijn van je techniek en dat meeneemt tijdens het wielrennen. Je leert je lichaam beter in te zetten tijdens het fietsen. Toch is gravellen natuurlijk wel weer wat anders dan echt mountainbiken ;). 

Tijdens mijn eerste mountainbike avontuur in Oostenrijk vond ik het direct al erg gaaf, maar de mountainbike die ik toen te leen had, was veel te groot, wat toch een minder fijn gevoel gaf tijdens het fietsen. In Oostenrijk heb ik op de oefenweide van het bikepark in Saalbach gefietst, samen met Maaike van Sportchalet Viehhofen. 

In Nederland heb ik een paar trails gefietst, onder andere die in Markelo en Amerongen. In Amerongen ging ik met Maikel Govaarts op pad. Na die tijd bracht ik de fietsen terug en ging ik samenwerken met Herman Beleef Fietsen. Een super mooie winkel waar je allemaal mooie Scott fietsen kunt kopen. Het is een Scott Experience Center in Nijverdal.

Fotocredits: omniaXmedia.nl

Bochtenwerk gravel

MTB Zuid-Afrika

Door de samenwerking met Herman Beleef Fietsen leerde ik MTB Zuid-Afrika kennen. Zij zijn namelijk ook gekoppeld aan Totaal Bikefitting, welke in de winkel zit.
Marcel en Rob vroegen aan mij of ik in december mee wil naar Kaapstad, om het mountainbiken daar te ervaren. Daar wilde ik absoluut geen nee tegen zeggen, want fietsen in Zuid-Afrika is één van mijn grote dromen. Dat lijkt mij zo ontzettend bijzonder en mooi. Samen met Kim doen we mee aan het retailers evenement begin december, waarbij we gaan fietsen over de trails van Cape Epic.

Een hele stap als je nog niet heel veel ervaring hebt op de mountainbike. Gelukkig ondersteunen Herman Beleef Fietsen en Maikel Govaarts mij enorm, waardoor ik de komende periode veel ga trainen op de mountainbike. 

Het afgelopen weekend is mijn Road 2 South-Africa van start gegaan. In de komende 10 weken ga ik jullie meenemen in mijn weg naar dit evenement.
Hoe ga ik mij voorbereiden?

  • Ik ben begonnen met het trainen via Join Cycling, hierover lees je snel meer. Ook in de kennisbank over trainen.
  • Ik krijg begeleiding met mijn voeding door Lenneke, die ook Fietsvrouwen gaat helpen met meer kennis over hormonen en duursportende vrouwen.
  • In de sportschool ga ik aan de slag met personal training, om sterker te worden in mijn coördinatie, maar ook door mijn lichaam beter te leren gebruiken tijdens het fietsen en mijn kracht beter over te kunnen brengen.
  • Maikel Govaarts van Gooforit.nl gaat mij helpen met mountainbike trainingen. Maikel heeft in het verleden met Erik Dekker al Cape Epic gereden en kent de omgeving goed, maar is ook een hele fijne trainer om mee aan de slag te gaan.
  • Herman Beleef Fietsen helpt mij met mijn mountainbike, daarover snel meer! 

Ik wil MTB Zuid-Arika, Lenneke, Maikel en de winkel Herman Beleef Fietsen, enorm bedanken voor het support tijdens dit nieuwe avontuur!

 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.