Charlotte stelt zich voor
Gastbloggers
Kirsten Boerrigter
Gastbloggers
01/13/2023
3 min
0

Maak kennis met gastblogger Charlotte, Cyclinggirl.cc

01/13/2023
3 min
0

Wat leuk dat ik mij mag voorstellen als nieuwe gastblogger van Fietsvrouwen! Ik kijk er naar uit om mijn verhalen, ervaringen en belevingen met jullie te delen via blogs. 

Wie ben ik

Mijn naam is Charlotte, ook wel bekend als @cyclinggirl.cc op Instagram. Eind 2021 heb ik mijn eerste racefiets gekocht, dit is een Cube Attain SL. Vanaf midden 2022 ben ik het fietsen serieuzer gaan nemen en ben ik meer kilometers gaan maken. Na wat avonturen op de fiets had ik zoveel foto’s, video’s en verhalen dat ik dit wilde gaan gebruiken om anderen te motiveren. Nu mag ik als gastblogger mij op een nieuwe manier bezighouden met de sport.

Tot nu toe heeft het fietsen mij al zoveel gebracht. Mijn eerste uitdaging was de fiets Elfstedentocht 2022. Toen ik mijn fiets nog niet had werd ik gevraagd door een collega om mee te gaan. Zo gek als ik was heb ik natuurlijk gelijk ja gezegd, zonder te weten dat het om +/- 235 km ging. Na wat uren en kilometers op de fiets was ik er klaar voor. Zonder al te veel klachten en vermoeidheid heb ik de (volgens het nieuws) hel van ‘22 uitgereden. Goed eten onderweg heeft mij hier zeker bij geholpen!

Mijn leven naast de fiets

Naast de vele fiets uren en kilometers werk ik fulltime en ben ik bezig met een masterstudie. Aangezien ik (zeker in de zomerperiode) op best veel dagen van de week op de fiets zit krijg ik wel eens de vraag of ik überhaupt wel iets anders doe. Doordat ik op onregelmatige basis werk, kan ik op verschillende momenten op de dag fietsen. Werken op onregelmatige basis kan in combinatie met sport soms een uitdaging zijn. Er zitten voor- en nadelen aan. Een nadeel van de onregelmatige diensten is dat ik ook weekenden, feestdagen en nachten moet werken. Tegen hangend voordeel is dat ik juist veel tijd heb om te gaan fietsen.


Waarom fietsen

Sporten is echt mijn lust en mijn leven. Het werkt voor mij, net als voor velen anderen, als uitlaatklep. Voordat ik het fietsen had ontdekt heb ik heel lang gehockeyd en krachttraining gedaan. Krachttraining doe ik nog steeds graag en vind ik het heerlijk om baantjes te trekken in het zwembad. Toen ik gestopt was met hockey en de sportscholen gesloten waren in verband met een lockdown, raakte ik uitgekeken op het sporten in huis. Na wat oriënteren heb ik besloten om een racefiets te kopen. Al snel had ik het virus te pakken en werd het steeds serieuzer. Dit resulteerde erin dat ik mooiere en betere kleding en onderdelen wilde voor het beoefenen van de sport. Voorheen was ik meer uur in de sportschool te vinden dan op de fiets, maar inmiddels is dit omgedraaid. 

Waar kan je mij vinden

De meeste kilometers op de fiets maak ik in de duinen van Noord-Holland en op de Veluwe. Ik wil heel graag meer plekken in Nederland en de wereld ontdekken per fiets. Dit wil ik zelfstandig doen, maar ook door deel te nemen aan toertochten

Welke fietsen heb ik

Zoals eerder benoemd heb ik een racefiets, de Cube Attain SL in het donkergrijs met zwart. Deze fiets heeft ervoor gezorgd dat ik verslaafd ben geraakt aan de sport. Nog steeds maak ik graag ritjes op deze fiets. Op de Veluwe zijn er veel fietspaden die overlopen van mooi asfalt naar gravel. Dit is met een racefiets ook te doen, maar het is comfortabeler met een gravelbike. Dit heeft ertoe geleid dat ik mijzelf een (gepersonaliseerde) gravelbike heb gegeven. Voor mijn gravelbike heb ik gekozen voor de 14 Carbon Gravel Racer. 

Toekomst

De komende tijd ga ik mij meer focussen op het fietsen. Dat zal niet altijd makkelijk zijn aangezien ik naast mijn fulltime werk een masterstudie volg. Sporten blijft voor mij nog steeds een prioriteit en zal ik ook zeker niet overslaan. Sporten helpt mij zelfs voor structuur en rust in mijn drukke planning. In 2023 wil ik aan meer fietsevenementen deelnemen en wil ik mijn fiets meenemen naar het buitenland.


Nu hebben jullie een beetje een beeld van wie ik ben en wat ik doe. Als jullie vragen hebben mogen jullie mij altijd een bericht sturen! 

Reacties
Categorieën