Your code here Bereid je voor op de Amstel Gold Race Toertocht + dit neem ik mee + kortingscode AGU
Bereid je voor op de Amstel Gold Race Toertocht + dit neem ik mee + kortingscode AGU
06 april 2023 

Bereid je voor op de Amstel Gold Race Toertocht + dit neem ik mee + kortingscode AGU

Het toertochten seizoen is echt van start als het Vlaamse Voorjaar is gereden en de Amstel Gold Race in het vooruitzicht is. De Amstel Gold Race heeft natuurlijk ook een hele bekende toertocht die ik dit jaar zelf ook zal fietsen. Het is mijn eerste keer dat ik de toertocht ga fietsen en dat ik bij de koers ga kijken. Ik maak er een heel weekendje Limburg van en ik gok zo dat ik niet de enige ben ;). Het was nog best lastig om een accommodatie te vinden waar ik kon blijven slapen, zonder direct de grootste hoofdprijs te moeten betalen.

Op vrijdag ga ik daarom naar Zuid-Limburg en ga ik mijn startnummer ophalen bij het Shimano Service Center. Een weekendje weg met de fiets voelt altijd als een hele volksverhuizing omdat je aan zoveel dingen moet denken. In dit artikel neem ik je mee in mijn voorbereiding op dit leuke sportieve weekend. Lees je mee?

Een weekendje weg met de fiets

Zoals ik al zei, een weekendje weg met de fiets voelt altijd als een hele volksverhuizing. Je moet natuurlijk je gewone kleding meenemen, maar ook je fietskleding voor verschillende weersomstandigheden, (sport)voeding, tools, kabeltjes, je helm, schoenen etc. Veel spullen dus! 

Daarnaast ben ik er ook voor werk, dus mijn laptop, camera en promotie spullen van Fietsvrouwen gaan mee. Helaas heb ik niet een mega grote auto, maar het past altijd precies.

De afgelopen jaren heb ik steeds beter geleerd wat voor mij wel/niet werkt met voeding op de fiets. Het is nog steeds een puzzel, daarover later meer. 

Omdat ik vrijdagochtend vertrek, wil ik donderdag alles klaar leggen. Hierbij hoort ook: de juiste route downloaden, inladen in mijn Garmin, de Garmin Edge en Varia opladen, Di2 controleren en wanneer nodig opladen.
Vervolgens leg ik alles klaar qua kleding. Eerst check ik even de weersvoorspelling en aan de hand daarvan bepaal ik wat er mee gaat. Op het moment dat ik dit artikel schrijf staat de weersvoorspelling voor 15 april op 16 graden.

Vanaf 15 graden fiets ik normaliter met een korte broek. De volgende spullen zal ik daarom meenemen tijdens dit weekendje fietsen in Limburg:

Een hele rits aan spullen en dan heb ik het nog maar over 1 dag fietsen. Wellicht dat ik vrijdagmiddag ook een klein rondje ga fietsen.

Tijdens het fietsen draag ik:
Beenstukken, een bibshort, baselayer, lange mouwen jersey, body, sokken, handschoenen, schoenen en een helm. Even afhankelijk van hoe warm/koud het is draag ik een dikkere of dunnere jersey en afhankelijk of het droog is/regent draag ik regenkleding of niet. 

In mijn stuurtasje heb ik mijn sportvoeding zitten, een multitool een klein pompje, een binnenbandje, bandenliggers en mijn portemonnee. Altijd super belangrijk om je ID, zorgverzekeringspas en bankpas mee te nemen tijdens het fietsen. 

Een stuurtasje

Dit is echt de grootste uitkomst en tegenwoordig is het nog best wel trendy ook ;). Gelukkig maar, want de tijd van overvolle achterzakjes is verleden tijd! Stuurtasjes zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Met het gravelen heb ik het al helemaal ontdekt en ben ik echt groot fan. Op de racefiets is het nog nieuw voor mij, maar ik weet zeker dat ik er helemaal gelukkig van ga worden. Een stuurtasje is enorm praktisch en fijn voor bijvoorbeeld je handschoenen die je in het begin wel aan wil, maar halverwege toch te warm zijn. Je kunt er gemakkelijk je multitool, binnenbandje en (een deel van de) voeding bewaren, maar ook je regenjasje of body als je die toch niet nodig hebt. 

Foto credits naar SWG Studio, editing Omniaxmedia

Amstel Gold Race Toertocht

Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik de Amstel Gold Race Toertocht rij, maar ik kijk er enorm naar uit. Vorig jaar heb ik een klein stukje van de route gefietst en nu ga ik voor de 125 km editie. Ik vertrek op de fiets vanuit mijn B&B, omdat ik verwacht dat het met parkeren ontzettend onhandig en druk zal zijn. 

Hoe dan ook wordt het een heerlijke sportieve dag met veel anderen die ook een mooie dag tegemoet gaan. Voor dit soort grotere toertochten, waar ik een langere afstand rij inclusief hoogtemeters, let ik de dagen ervoor extra op mijn voeding, vochtinname en slaap. Iets meer koolhydraten, voldoende water, goed mijn supplementen slikken en lekker op tijd slapen. Natuurlijk moeten we het niet groter maken dan het is, maar je lichaam heeft wel de energie nodig om er een toffe dag van te maken.

AGU Korting

Tijdens de Amstel Gold Race rij ik in een van mijn vele AGU kledingsets. Misschien heb je na het lezen van dit artikel  het idee dat je toch nog wat mist in je garderobe voor je weekendje weg. Precies om deze reden mag ik nu, voor de komende 14 dagen, een kortingscode cadeau geven waarbij je tijdelijk met 15% korting mag shoppen. Als je het nu nog besteld, dan heb je het ruim op tijd in huis voor de Amstel Gold Race Toertocht. 

De code kirsten15 is geldig t/m 30 april en geeft 15% korting op het hele assortiment op agu.com 

In de Community zag ik al dat er heel veel Fietsvrouwen zijn die ook mee fietsen. Daar word ik altijd heel vrolijk van. Mochten we elkaar tegenkomen, wat ik heel leuk vind, zeg dan gerust gedag :).
Op Tweede Paasdag deel ik nog meer leuk nieuws over de Amtel Gold Race.Je leest er maandagmiddag meer over. Hou de socials in de gaten! 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!