Ik ga op solo fietsreis naar Luxemburg!
18 augustus 2023 

Ik ga op solo fietsreis naar Luxemburg!

Het spookte al even door mijn hoofd... Ik wil weer op solo fietsreis! De eerste keer moet naar Sportchalet Viehhofen zijn geweest. In de zomer van 2020. Ik had net mijn eerste auto gekocht en amper 2 maanden later reed ik in twee dagen naar het prachtige Viehhofen. Waar ik hartelijk werd ontvangen door Maaike en Joost, maar wel met een auto die achteraf al die tijd een los voorwiel had - oeps. 

In de tussentijd ben ik veel weg geweest. Voor Fietsvrouwen mag ik regelmatig een mooie plek ontdekken en daarover schrijven. Daarnaast ben ik zelf gewoon echt dol op reizen en probeer ik regelmatig een nieuwe plek te ontdekken. Elke keer als ik hier over deel krijg ik hele leuke reacties in de community en op andere social media kanalen.

Eerder dit jaar ging ik alleen al naar Girona, wat een heerlijke reis was - maar ook een dure want uiteindelijk verloor ik na het inchecken op de terugreis mijn paspoort. Nog net mocht ik mee het vliegtuig in, maar ondanks dat mijn paspoort 2 dagen later terug gevonden werd, moest ik wel een nieuwe aanvragen. Oeps.

Bereid je voor op je weekendje Amstel Gold Race Toertocht

Solo fietsreis naar Luxemburg

Girona was in mei, inmiddels is het half augustus en mag ik volgende week weer op pad. Dit keer zoek ik het iets dichterbij. Voor Fietsvrouwen mag ik namelijk Luxemburg ontdekken en ik neem jou virtueel mee!

Van dinsdag tot en met vrijdag ga ik op avontuur in het, voor mij nu nog, onbekende Luxemburg. Op social media heb ik er al prachtige beelden van gezien en ik kijk er erg naar uit om het te ontdekken. Dinsdagochtend vertrek ik vroeg vanuit huis en zal ik na een korte stop in Valkenburg doorrijden Luxemburg. Doordat ik sindskort een nieuwe auto heb, welke we nog mooi gaan bestickeren in Fietsvrouwen huisstijl, neem ik zowel mijn gravelbike als racefiets mee. Daarnaast neem ik nog mijn hike spullen mee en ga ik er alles uit proberen te halen.

Via mijn Instagram en het account van Fietsvrouwen zal ik jullie op de hoogte houden. Daarnaast komt er nog een uitgebreid artikel online op de blog over mijn ervaring.

Met het artikel wil ik aangeven dat het heel fijn is om soms op solo fietsreis te gaan. Ik heb genoeg mensen om mee samen op reis te gaan, maar het is soms heel goed om ook even alleen weg te gaan. Op te laden, jezelf uit je comfort zone te halen en als mens te groeien. Ik hoop je hiermee te inspireren! Want ja, ik ben dol op weekendjes weg/vakanties met mijn vriend of (fiets)vriendinnen. Maar dat ik tegenwoordig ook echt kan genieten van een solotrip, vind ik heel waardevol en gun ik jou ook.

Luxemburg is vooral voor zuid- en midden Nederland super dichtbij en daarmee een mooie bestemming voor een solotrip. Laat je bijvoorbeeld vast inspireren via hun Instagram.

Trainingskamp

De vier dagen die ik in Luxemburg heb staan vol in het teken om weer lekker in het ritme te komen. Te lezen, te trainen en dichterbij mijn gestelde doelen te komen. Voor de laatste 4 maanden van dit jaar heb ik 4 doelen opgesteld. Een van die doelen is dat ik eindelijk eens verder dan 130 km wil fietsen. Nog nooit reed ik verder dan 130 km in 1 rit. Dat terwijl ik echt een Diesel ben en altijd even tijd nodig heb om op gang te komen. Volgende week wil ik in ieder geval 1 training verder dan 130 km rijden. 

Volgende week staat dus een klein beetje in het teken van een soort trainingskamp, want na Luxemburg staan er nog een paar fantastische bestemmingen op de planning de komende weken. Door verschillende omstandigheden ben ik absoluut niet zo fit als ik wil en verwacht van mezelf. Daar gaan we nu dus weer fanatiek mee aan de slag. Door wekelijks mijn trainingen weer te structureren met Join en tijd te maken, komt het goed.

Vooral het sporten/trainen als prioriteit zien en daar actief mee bezig zijn helpt mij enorm. De afgelopen weken waren er redenen waarom dat soms minder ging, maar nu is het weer tijd om de draad op te pakken. Dat doe ik overigens het liefste met mijn Structuurjunkie plantraining en de Structuurjunkie planners


Mijn uitdagingen de komende tijd

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.