Privacyverklaring Fietsvrouwen®

Privacy- en cookieverklaring Fietsvrouwen® 

Fietsvrouwen beheert een online platform speciaal voor vrouwen. Op het platform vind je blogartikelen, tips, leuke events en een community waar vrouwelijke fietsers verbinden en elkaar motiveren en inspireren. Daarnaast beheert Fietsvrouwen® een webshop waar producten verkocht worden en organiseert Fietsvrouwen® zowel online als offline events. Onze diensten en producten worden aangeboden via onze website https://fietsvrouwen.cc en https://shop.fietsvrouwen.cc en onze social mediakanalen Facebook en Instagram. 

Als je lid wordt van onze community, je inschrijft voor een event, een product koopt in onze webwinkel of onze website bezoekt, worden je persoonsgegevens verwerkt. In deze privacy- en cookieverklaring lees je welke persoonsgegevens wij verwerken, hoe wij dit doen, met welk doel en wat jouw rechten zijn. 

Verantwoordelijke voor de verwerking 

Fietsvrouwen® Magnoliastraat 23
2165 CK Lisserbroek KvK-nummer: 83365338 

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@fietsvrouwen.cc. Persoonsgegevens die wij verwerken: 

  • Naam;
  • Adresgegevens;
  • Woonplaats;
  • Geboortedatum;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Offerte-enfactuurnummer;
  • Bankrekeningnummer;
  • Social media accountnaam;
  • Bezoekgedragwebsite;
  • Gegevens over het surfgedrag van de websitebezoeker;
  • Gegevens over activiteiten van websitebezoekers op onze website.
    Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
    Het kan zijn dat wij bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens verwerken. Hierbij kun je denken aan gegevens over de mentale en/of fysieke gezondheid of (medische)geschiedenis van deelnemers bij een event of foto’s die gemaakt worden bij een event.

     

1 Deze gegevens worden alleen met vooraf gegeven schriftelijke toestemming van de deelnemer verwerkt. Daarnaast kunnen leden van onze community naast links naar hun socials en website ook een pasfoto toevoegen aan hun profiel (niet verplicht). 

Hoe komen wij aan je gegevens? 

De persoonsgegevens die wij verwerken worden door jou aan ons verstrekt via e-mail, telefoon, een privébericht op social media, het online contactformulier op onze website, het doorlopen van het bestelproces in onze webwinkel, het inschrijfformulier op onze website, het aanmaken van een account, het achterlaten van een review of door een bezoek aan onze website. Daarnaast halen wij gegevens uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. 

Waarom verwerken wij je persoonsgegevens? 

Fietsvrouwen® verwerkt alleen persoonsgegevens als dit volgens de wet mag en alleen voor de volgende doeleinden: 

Uitvoering van de overeenkomst 

  • Om te communiceren met jou via telefoon, e-mail, social media;
  • Voor de verzending van producten;
  • Voor het organiseren van een event;
  • Voor het aanmaken van een account;
  • Voor het toevoegen van een lid aan de community (app);
  • Om te kunnen communiceren in de community (app);
  • Voor activatie van een lidmaatschap;
  • Voor afhandeling van de betaling.
    Reageren op je vraag of verzoek
    Als je contact met ons opneemt via telefoon, e-mail, het online contactformulier op onze website of social media.
    Bezoek website
    Om onze website beter te laten werken, het zoeken op onze website eenvoudiger te maken, onze service te verbeteren en aan te passen op de wensen van de websitebezoeker en inkomsten binnen te halen via affiliate marketing.
    Nieuwsbrief
    Om je onze nieuwsbrief toe te kunnen sturen als je klant van ons bent of je hiervoor ingeschreven hebt. Onder elke nieuwsbrief wordt de mogelijkheid geboden om jezelf uit te schrijven.
    Reacties blogs of posts
    Als je een reactie plaatst onder een blog of post dan worden je gegevens bewaard zodat wij kunnen reageren op je bericht.
    Wettelijke verplichting
    Fietsvrouwen® verwerkt ook persoonsgegevens als dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting zoals de administratieplicht voor de Belastingdienst.

Versturen attenties 

Om onze leden een attentie te kunnen sturen als ze lid worden en/of als ze jarig zijn. Fietsvrouwen® heeft haar belang om je gegevens te verwerken afgewogen tegen jouw privacybelang en verwerkt in alle gevallen niet meer gegevens dan noodzakelijk is om bovengenoemde doelen te bereiken. 

Bewaartermijn 

Fietsvrouwen® zal je gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk om bovengenoemde doelen te realiseren. 

  • Klantgegevens en betaalgegevens worden zeven (7) jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht;
  • Communicatie zoals e-mails, contactformulieren en social mediaberichten waarin afspraken worden gemaakt, blijven minimaal vijf (5) jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn is voor vorderingen tot schadevergoedingen en deze gegevens als bewijs kunnen dienen;
  • Gegevens voor het bijhouden van websitestatistieken worden vijftig (50) jaar bewaard;
  • Reacties onder posts of blogs blijven staan, tenzij je een verwijderingsverzoek bij ons
    indient;
  • Je kunt je op elk moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Onder elke nieuwsbrief vind
    je een mogelijkheid om dit te doen;
  • Na beëindiging van je lidmaatschap, wordt je account binnen één (1) jaar verwijderd.
    Delen met derden
    Fietsvrouwen® verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor het bereiken van de doelen die in deze privacyverklaring zijn beschreven. Met bedrijven die je persoonsgegevens voor ons verwerken hebben wij afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zij vertrouwelijk omgaan met de gegevens en zij de gegevens goed beveiligen. Je gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:
  • Reisorganisaties die je fietsvakantie uitvoeren;
  • Trainers die een event begeleiden;
  • Boekhouder;
  • Softwareleverancier boekhoudsoftware;
  • Cloudserver;
  • Facebook voor het maken van advertentiedoelgroepen;
  • Partij voor het versturen van de nieuwsbrief;
  • Hostingpartij;
  • Telefoonprovider;
  • E-mailprovider;
  • Softwareleverancier website;
  • Vervoersdienst voor het versturen van producten;
  • Softwareleverancier virtuele fietsrit app;
  • Google Analytics voor het bijhouden van de websitestatistieken;

Betaalprovider; 

  • Softwareleverancier webwinkel software;
  • Leverancier producten webwinkel;
  • Softwareleverancier videobellen.
    Fietsvrouwen® werkt alleen samen met partijen die kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Sommige van bovengenoemde partijen zijn gevestigd of maken gebruik van een server of cloudopslag in de Verenigde Staten. Met deze partijen is een verwerkersovereenkomst gesloten waarin passende maatregelen zijn afgesproken om jouw privacy te waarborgen.
    Rechten van betrokkenen
    Omdat wij persoonsgegevens van je verwerken, heb je het recht deze gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Je kunt ons verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kun je ons verzoeken de persoonsgegevens die wij van je verwerken, naar je toe te sturen zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij.
    Daarnaast kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Tot slot kun je de toestemming die je aan ons gegeven hebt om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken. Wil je gebruik maken van deze rechten, stuur je verzoek dan per e- mail naar info@fietsvrouwen.cc.
    Fietsvrouwen® vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat wij zeker weten dat het verzoek door jou is gedaan. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we je de pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken bijvoorbeeld via de Kopie ID app van de Rijksoverheid. Dit ter bescherming van je privacy. Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl. Natuurlijk stellen wij het op prijs als klachten eerst met ons worden gedeeld.
    Beveiliging
    Wij nemen de verwerking van je persoonsgegevens serieus en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Het regelmatig updaten van website en plug-ins, het maskeren van IP-adressen, het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL- verbinding) en een goede beveiliging van onze systemen, zijn voorbeelden van deze maatregelen.
    Als je van mening bent dat je gegevens niet goed beveiligd worden of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@fietsvrouwen.cc.
     

Cookies 

Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die bij je eerste bezoek aan onze website worden opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet. Wanneer je onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website. Door middel van cookies kunnen wij zien hoe jij onze website gebruikt en hoe wij de website gebruiksvriendelijker kunnen maken. Tot slot worden cookies gebruikt voor het maken van gerichte reclame. 

Cookiemelding 

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, verschijnt er een cookiemelding in de vorm van een pop-up. Zodra je op ‘Akkoord’ klikt, geef je toestemming aan ons om alle soorten cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken. 

Functionele cookies 

Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je onze website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies is geen toestemming nodig omdat deze cookies weinig tot geen inbreuk maken op je privacy. 

Analytische cookies 

Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maken wij gebruik van Google Analytics. Via onze website worden er daarom cookies van Google geplaatst. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat het IP-adres wat wij verzamelen, voor een deel wordt gemaskeerd. Op deze manier is het IP-adres niet meer terug te herleiden naar de websitebezoeker. De gegevens die Google verzameld, zullen zij niet voor eigen doeleinden gebruiken. Dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kun je de Privacy Policy van Google hier raadplegen. 

Social media 

Om het voor jou makkelijk te maken om via social media in contact te komen met Fietsvrouwen® en de content op onze website te delen, zijn er op onze website social media buttons opgenomen van Facebook, Instagram en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de social media zelf afkomstig zijn. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Fietsvrouwen® heeft daar geen invloed op. Wij raden je dan ook aan de privacy- en cookieverklaringen van de social mediakanalen door te raadplegen voor meer informatie: 

Facebook Instagram LinkedIn 

Personaliseren van reclame 

Om onze websitebezoekers online nog beter van dienst te kunnen zijn en relevante advertenties van onze diensten en producten te kunnen tonen, maken wij gebruik van tracking cookies. 

     

Zo kunnen we via een Facebook Pixel zien welke producten of diensten je op onze website bekijkt en kunnen we voor jou interessante advertenties tonen via de mogelijkheden van het Facebook advertentieplatform. 

5 Affiliate marketing 

(Een deel van) de advertenties die getoond worden op onze website, vallen onder affiliate marketing. Wanneer er een overeenkomst gesloten wordt, dankzij de affiliate advertentie, ontvangt Fietsvrouwen® hiervoor een vergoeding. Om dit proces te monitoren, worden er affiliate cookies geplaatst door de adverteerder. Deze cookies worden alleen geplaatst als de websitebezoeker op de affiliate link klikt en naar de website van de adverteerder wordt geleid. Tijdens het bestelproces van het geadverteerde product, wordt de affiliate cookie door de adverteerder herkent zodat de vergoeding kan worden geregistreerd en uitbetaald. Zonder deze affiliate cookies, loopt Fietsvrouwen® inkomsten mis waarmee ons platform draaiende wordt gehouden. De affiliate cookies hebben geen nadelige gevolgen voor de websitebezoeker. Zowel het aanbod als de prijzen van de geadverteerde producten, zijn met of zonder gebruik van de cookies, gelijk. 

Links websites 

Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken word je naar een website buiten https://fietsvrouwen.cc geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacy- en cookieverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy omgaan. 

 

Dit zijn de cookies die wij plaatsen: 

Naam Doel 

_ga registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistieke gegevens te 

genereren over hoe de bezoeker de 

website gebruikt
_gid registreert een unieke ID die wordt 

gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt 

_fbp wordt gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, 

zoals het realtime bieden van externe 

adverteerders
fr wordt gebruikt door Facebook om een reeks 

advertentieproducten te leveren zoals het realtime bieden van externe adverteerders 

Uitschakelen en verwijderen van cookies 

Bewaarperiode 

2 jaar 

1 dag 

3 maanden 

3 maanden 

Als je niet wil dat wij cookies gebruiken, dan kun je via de browserinstellingen van je computer cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kun je in de cookiemelding je keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het wel zijn dat onze website niet meer optimaal werkt. 

Wijzigingen en privacy- en cookieverklaring 

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 29 november 2021. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd. 

Privacy- en cookieverklaring Fietsvrouwen® 

Fietsvrouwen beheert een online platform speciaal voor vrouwen. Op het platform vind je blogartikelen, tips, leuke events en een community waar vrouwelijke fietsers verbinden en elkaar motiveren en inspireren. Daarnaast beheert Fietsvrouwen® een webshop waar producten verkocht worden en organiseert Fietsvrouwen® zowel online als offline events. Onze diensten en producten worden aangeboden via onze website https://fietsvrouwen.cc en https://shop.fietsvrouwen.cc en onze social mediakanalen Facebook en Instagram.