Your code hereOvernachten bij B&B de Oude Dorpsslagerij is een feestje!
Overnachten bij B&B de Oude Dorpsslagerij is een feestje!
07 juli 2023 
in Review

Overnachten bij B&B de Oude Dorpsslagerij is een feestje!

Tijdens het Amstel Gold Race weekend waar ik al eerder over schreef, sliep ik twee nachten bij de prachtig gerenoveerde B&B De Oude Dorpsslagerij. Jullie hadden een kijkje in mijn Comfy Loft nog tegoed, dus bij deze! 

Prachtige kamers

Het was vrij last minute dat ik mee kon doen aan de Amstel Gold Race Toerversie. Dit zorgde er ook voor dat veel overnachtingsplekken al lang en breed bezet waren, want het is natuurlijk een super populair weekend onder veel wielertoeristen. Gelukkig wist ik nog een prachtige plek te vinden bij B&B De Oude Dorpsslagerij in Nuth.
Ik sliep in de Comfy Loft. Deze loft van 36 m2 is voorzien van een douche, aparte wc, twee persoonsbed, ruime zithoek, kitchenette, airco en Nespresso apparaat.  Eigenlijk ben je van alle gemakken voorzien!
In de berging kun je veilig je fiets stallen en eventueel opladen mocht je met e-bikes op pad zijn. Je boekt deze kamer voor €140 per nacht. Wellicht niet je goedkoopste optie, maar dat hoeft van mij ook niet. Het is echt een fijn verblijft wat luxe en kwaliteit uitstraalt. Naast de Comfy Loft heb je de keuze uit de Cosy Loft of Kamer Comfy Deluxe. Alle drie zijn ze prachtig afgewerkt en kun je er enorm genieten van een weekend/nachtje/week weg.


Heerlijk ontbijt

Bij een B&B hoort natuurlijk naast het bed een breakfast ;). Nou, daar doen de heren ook goed hun best voor! Wauw, wat heb ik lekker ontbeten. Aan alles is gedacht en het was een en al genieten. Verse croissantjes, kwark, broodjes, beleg, ei.. Niks kwam je te kort!

De omgeving

B&B De oude Dorpsslagerij ligt in het centrum van Nuth. Dit is in het mooie heuvelland van Zuid-Limburg. Naast dat je er natuurlijk fantastisch kunt fietsen, en je fiets dus veilig in de berging staat, kun je er ook prachtig wandelen. Op de website van de B&B staan ook verschillende wandel- en fietsroutes die je gemakkelijk kunt downloaden. Daarnaast staat het zuiden natuurlijk ook bekend om het heerlijke, bourgondische eten. De omgeving van Nuth zit vol met heerlijke hotspots. Doordat ik er zelf was wegens de Amstel Gold Race toerversie, heb ik hier nog niet van kunnen genieten. Maar ik weet zeker dat ik binnenkort weer eens een nachtje of twee naar Nuth ga om te genieten van al het moois deze omgeving te bieden heeft.

Over B&B de Oude Dorpsslagerij

In november 2022 opende Roel en Marcel de B&B in Nuth. De voormalige slachterij en slagerij zijn omgebouwd tot het woonhuis. Op de eerste verdieping vind je de Comfy Kamer Deluxe en op zolder de twee lofts. Nu de kamers en het woonhuis helemaal af en in gebruik zijn, zijn Roel en Marcel begonnen aan de verbouwing van de tuin. Straks kun je dus ook nog genieten in de tuin! Wat een feestje. De inspiratie voor het interieur en de b&b zelf halen Marcel en Roel uit het vele reizen. Ook dan kiezen zij zelf voor boutique hotels of b&b's welke altijd een persoonlijke touch hebben, net als de B&B de Oude Dorpsslagerij.

Ik kan het jullie echt enorm aanraden om naar deze fijne plek te gaan. Mijn verblijft was fantastisch ( en zelf betaald voordat mensen daar anders over denken) en ik kom heel graag snel weer terug. Met mijn vriend, maar ook met een vriendin of juist met mijn moeder. Het zuiden is prachtig en ik heb het nog lang niet uitgespeeld!


Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!