Op bezoek bij Casa Valduggia

Er zullen vast veel dames zijn die B&B Vol liefde kijken, toch? Ik zal vast niet de enige zijn ;). In ieder geval, in seizoen 1 deed Vincent mee. Vincent verhuisde van Groningen naar Italië. We hebben redelijk wat gemeenschappelijke kennissen en het leek mij leuk om zijn B&B in de spotlights te zetten bij Fietsvrouwen. Niet alleen op onze Fietsbestemmingen pagina, maar ook hier op de blog.

Roadtrip italië

Op naar Italië

Afgelopen zaterdag vertrok ik bepakt en bezakt naar Italië. Het inpakken duurde even, want afgelopen week was ik zo druk met de voorbereidingen voor "Inklikken doe je zo" en de Shimano Evenementen, dat ik in de ochtend pas mijn spullen pakte. Oepsie. Rond een uur of 12 reed ik weg. Vrijdagavond bedacht ik mij nog dat ik misschien voor Zwitserland wel een vignet nodig had, dus die kocht ik eerst nog even in Deventer bij de ANWB, dat kwam ook goed uit, want ik bedacht mij dat ik mijn tandenborstel was vergeten.

Eenmaal alles gekocht in Deventer kon het avontuur dus écht beginnen. Omdat ik in mijn eentje naar Italië ben koos ik ervoor om de reis op te delen in twee reisdagen. Zaterdag reed ik naar Straatsburg waar ik verbleef in een hotel. Achteraf, als ik eerder was vertrokken, had ik nog wel wat verder kunnen rijden, maar het was prima zo. Immers had ik mij ook niet fantastisch ingelezen, dus kon ook niet weten wat mij zondag nog precies te wachten stond.

De rit had ik ongeveer gedeeld door 2 gedaan in het aantal kilometers. Niet echt rekening gehouden met eventuele file. 😬

Roadtrip koffie

In Straatsburg liep ik een rondje door het park en ging ik even uit eten. De volgende ochtend vertrok ik vroeg. Eerst nog even op zoek naar een benzine pomp, maar na meerdere keren verkeerd te hebben gereden, kon ik mijn weg vervolgen naar Italië. Mijn ETA was 15.00 uur. Vond ik een prima aankomsttijd.

Onderweg zag ik al wel dat er wat file was, maar ik dacht, dat komt wel goed wanneer ik daar ben is dat vast wel weer opgelost. Dat bleek helaas niet zo te zijn. Ik heb 3 uur in de file gestaan voor de Gotthard tunnel, oeps. In je eentje in de auto is het dan best saai moet ik zeggen. Gelukkig had ik genoeg podcasts te luisteren en belde ik regelmatig even met mijn vriend die thuis was.

Uiteindelijk kwam ik om 19.00 uur aan in Italië. Tijd voor een pizzaatje en dan niet veel later naar bed.

Rondje meer Italië

Fietsen langs het meer

De eerste nacht moet ik altijd even wennen. Helaas had ik niet op tijd mijn Vitakruid RelaxComplex opnieuw besteld. Wist je trouwens dat De RelaxComplex echt een fijne is als je een actieve levensstijl hebt?

  • Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op vermindering van vermoeidheid
  • Folaat is goed voor de gemoedstoestand
  • Folaat draagt bij aan de weerstand tegen stress en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen

Je shopt hem hier, met de code Fietsvrouwen10 krijg je 10% korting. 

Ik werd dus iets gebroken wakker, maar ondanks dat zat ik met een goed humeur aan het ontbijt samen met de andere gasten van Casa Valduggia. Op zo'n eerste volle dag doe ik altijd een beetje rustig aan. Zeker na zo'n reis moet ik dan even bijkomen. In de middag was het tijd voor mijn eerste rondje op de fiets.  De eerste rit was een rondje om het meer. Een ontzettend mooi en lekker rondje. Grotendeels kijk je naar de hoge, witte bergtoppen. Dat blijft een magisch gezicht wat mij betreft.

Tijdens het fietsen gebruik ik ook hier altijd mijn Garmin Varia lamp. Laatst kwam ik er achter dat als je de varia ook koppelt aan de Garmin van je partner of fietsmaatje, dat je beide de signalen doorkrijgt. Dat is toch top?  Zo ben je samen echt een stuk veiliger op de weg.


Het was een lekker rondje waar ik van heb kunnen genieten. Tijdens de eerste dag fietste ik rondom het Lago 'Orta. Hert eerste stukje kijk je op het meer en het tweede deel fiets je echt aan het meer. Ik kon het ook niet laten om even Orta San Giulio op te gaan. Erg toeristisch, maar wel leuk om even geweest te zijn.

Dinsdag was het weer tijd voor een rondje fietsen. In de ochtend ging ik boodschappen doen, daarna ging ik de fiets op. Dit keer voor een rondje bij het natuurgebied. Ook dit was weer een leuke ronde waarbij ik door verschillende schattige dorpjes reed.

Woensdag & Donderdag - laptopwerk

Terwijl het woensdag en donderdag mooi weer schijnt te zijn in Nederland, komt het hier met bakken uit de lucht, helaas. Iets waar we weinig invloed op hebben. Gelukkig had mijn lichaam wel een rustdag nodig en stond er veel laptop werk op het programma. Op woensdag ben ik dan ook bijna niet van de laptop afgeweest om aan Fietsvrouwen te werken. Vandaag, donderdag, komt het helaas nog steeds met bakken uit de hemel. In de ochtend even achter de laptop en dan straks naar Milaan! De stad waar ik 13 jaar geleden voor het laatst was tijdens een citytrip met mijn vader.

Wat neem ik mee?

Tijdens een roadtrip neem ik altijd vrij veel spullen mee, zo ook deze keer. Niet alleen de racefiets is mee, maar ook mijn gravelbike. Op vrijdag of zaterdag wil ik zeker nog een gravelrondje maken! Daarnaast heb ik zowel zomer- als winterkleding mee, veel sportvoeding en onderhoudsproducten, extra bandjes, gereedschap en meer. Een groot deel staat ook op de favorieten pagina, ken je die al?

Ik ben dol op fietsen in het buitenland. Fietsen in Nederland voelt altijd al als een mini vakantie, om dit dan te combineren in het buitenland vind ik helemaal fantastisch. Daarom zullen we steeds meer bestemmingen onder de aandacht brengen op de bestemmingen pagina. Hoef jij alleen maar daar tussen te kijken of het wat voor je is en boeken maar! De fietsbestemmingen pagina is nu nog in opbouw, maar je kunt er al een kijkje nemen. 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.
Reactie plaatsen