Casa Valduggia
Bestemmingen
Kirsten Boerrigter
Bestemmingen
05/15/2024
4 min
0

Op bezoek bij Casa Valduggia deel 2

05/15/2024
4 min
0

Inmiddels ben ik weer een week terug uit Italië en Zwitserland, maar jullie hebben nog deel twee van het verslag in Italië bij Casa Valduggia van mij tegoed! Ondanks dat het niet super lekker weer was, het zelfs bij aankomst nog wat koud was , ik een paar regen dagen heb gehad, heb ik wel echt een leuke tijd gehad. In deel 1 vertelde ik al over de reis, mijn eerste twee rondjes op de fiets en mijn laptop dagen, want er moest veel gebeuren achter de schermen van Fietsvrouwen. In juli lanceer ik iets waar ik al 2 jaar mee bezig ben en daar zit heel veel werk in, maar vooral heel veel liefde, passie en plezier. Goed, terug naar mijn tijd bij Casa Valduggia in noord Italië.

Varallo

Na regen komt zonneschijn

Woensdag en donderdag was het aardig slecht weer. Daarom besloot ik die dagen even iets anders te doen, zo heb ik lekker geshopt in Milaan en veel werk achter de laptop gedaan. Vrijdag stapte ik weer op de fiets, het leek namelijk weer lekker weer te worden. Mijn rondje bracht mij naar Varallo, tot ik een stuk had gefietst en de lucht behoorlijk dreigend en donker was. In Nederland voelt dat al niet fijn, er zat namelijk duidelijk onweer in de lucht, maar in de bergen is dat echt een no go voor mij. Omdraaien dus. Helaas, maar wel een lekker stukje gefietst, al voelde ik mij niet helemaal voldaan. Het was even niet anders!

Zaterdag besloot ik om met de auto naar Varallo te gaan en naar de Secro Monte di Varallo te gaan, want dat wilde ik na de aanbevelingen van Vincent toch wel echt even zien.

Kijken bij de Giro

Kijken bij de Giro

Op zondag reden we in het begin van de middag naar de Giro. De koers kwam echt heel dichtbij langs, dus dan is het altijd mooi om even te gaan kijken. We konden tot een bepaald punt de berg op waar ook al veel toeschouwers stonden om er een feestje van te maken. Het blijft altijd wel iets bijzonders om het parcours op te mogen fietsen waar later de profs overheen rijden.

Voor je het weet is het peloton weer voorbij geraasd en is het weer tijd om de fiets op te stappen. We fietsten weer terug naar de b&b en gingen in de avond uit eten. Samen met Jessica (vriendin van Vincent) en Vincent at ik bij La barchetto en dat was echt een mega leuke en lekkere ervaring. Het is maar goed dat Vincent met de auto reed, want het was niet echt een gemakkelijke weg om naartoe te rijden - vooral op de terugweg, maar wat een fijn en leuk restaurant. Aardige bediening, het is echt een familie restaurant en het complete concept vind ik heel mooi. Het vlees wat je eet is van de dieren op de boerderij, je weet dus waar alles vandaan komt, de groente komt uit de tuin. Ik hou daar van!

Zondagavond was ook mijn laatste avond in Valduggia. Maandagochtend heb ik al mijn spullen ingepakt - en dat was weer eens veelte veel, oeps en reed ik door naar het volgende avontuur in Zwitserland. Waar het helaas ook niet alleen maar mooi weer was, maar ook wel een leuk avontuur was. Daarover lees je op de blog en fietsbestemmingen pagina meer.

Giro d'Italia

Casa Valduggia

Conclusie over B&B Casa Valduggia

De meesten van jullie zullen de B&B wel kennen van het programma B&B Vol Liefde. Vincent was na een winter in Nederland een paar weken voordat ik in Valduggia verbleef, weer terug en druk met de voorbereidingen van het nieuwe hoogseizoen. De B&B Is opgedeeld in de eerste en tweede verdieping. Je kunt ook hele verdiepingen huren, wat een aanrader is om te doen als je met een grote groep bent. Bijvoorbeeld met de wielervereniging of met familie. Dan heb je ook de gezamenlijke ruimte helemaal voor jullie zelf. Uiteraard kun je ook per kamer boeken bij de B&B. De kamers zijn op z'n Italiaans ingericht waardoor het goed past bij het huis en de regio. Het is een fijne basis plek om je (actieve) vakantie door te brengen, of als je bijvoorbeeld op door reis bent naar Zuid-Italië.

B&B Casa Valduggia

Ontbijt Casa Valduggia

Bij Casa Valduggia kun je kiezen uit de gehele eerste verdieping, gehele tweede verdieping, kamer Orta, kamer Valsesia en kamer Valduggia. De een is groter dan de ander, sommige hebben een eigen badkamer en bij andere deel je de badkamer. Hierdoor heeft de B&B ook verschillende prijsklasse in kamers. Voor ieder wat wils dus!

Op de eerste verdieping is een gezamenlijke woonkamer waar je gezamenlijk kunt ontbijten. Als het wat kouder is kan daar de houtkachel aan om vervolgens een boek te lezen of te relaxen. Het leuke van een gezamenlijke ruimte is dat je andere gasten leert kennen.

Al met al biedt Casa Valduggia voor diverse doelgroepen een fijne thuisbasis. Wielrenners kunnen zeker hun geluk op in de B&B en mooie regio om te fietsen. Beneden heeft Vincent ook een fietsenstandaard en genoeg ruimte om aan je fiets te sleutelen voor als dat nodig is. Ik heb een leuke tijd gehad in Valduggia en wil zeker nog eens terugkomen. Dan met wat warmer weer en minder regen zodat ik nog meer kan genieten van de mooie omgeving tijdens het fietsen. 
Wil je meer weten over Casa Valduggia of direct boeken? Doe dat dan via de website

Reacties
Categorieën