Dynamic Bike Care Brake Booster
Fietsonderhoud
Kirsten Boerrigter
Fietsonderhoud
05/27/2024
5 min
0

Mijn 11 favorieten van Dynamic Bike Care! (+kortingsactie)

05/27/2024
5 min
0

Vandaag deel ik mijn elf all time favorites van Dynamic Bike Care. Inmiddels gebruik ik al 4 jaar alleen nog maar de producten Dynamic Bike Care en dat is niet zonder reden. De producten zijn makkelijk in gebruik, top voor je fietsen en planet friendly. Veel Fietsvrouwen vinden het onderhoud van hun fiets maar gedoe, terwijl ik het zie als een heerlijk "zen" momentje. Dat was voorheen ook wel anders, puur omdat ik niet wist wat ik moest doen en hoe. In dit artikel lees je mijn 10 favorieten, maar achter de schermen zijn we ook bezig met een heel stappenplan over het onderhoud van je fiets zodat ook jij begrijpt welke stappen je kan zetten met welke bijbehorende producten. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker! Lees nu mijn favorieten. 

1. Dirt Destroy

Dirt Destroy is een heel makkelijk product en niet voor niks een favoriet bij veel Fietsvrouwen. Je kunt dit product ook gebruiken als je je fiets niet met water af kunt spuiten, doordat je bijvoorbeeld een balkon hebt. Spray je fiets in met deze foam spray, laat het 3 minuten intrekken. Tijdens het intrekken maakt de Dirt Destroy het vuil los van je frame en daarna kun je de foam eraf halen met een schone doek. Fijn om te gebruiken als je fiets net vies is, maar niet heel smerig.

2. Slick Wax

Wanneer mijn ketting schoon is dankzij Drivetrain Detox met de detailing brush en weer helemaal droog is, is het tijd voor Slick Wax. Schud hem goed voor gebruik en breng vervolgens aan op elke schakel van je ketting. Het is belangrijk om je ketting goed te onderhouden. Zorg dat je hem na elke rit droog maakt en dat je elke 100-150 km een nieuw laagje wax aanbrengt.

Clawbrush Dynamic Bike Care

3. Drivetrain Detox

Dit is mijn absolute wonder middel als het gaat om het schoonmaken van mijn ketting. Toen ik net begon met wielrennen begreep ik echt niet hoe iedereen zo makkelijk hun ketting weer mooi glanzend kreeg. Die van mij bleef altijd iets grijs, mat, niet schoon. Tot ik Drivetrain Detox ben gaan gebruiken. Maak je ketting nat, spray de Drivetrain Detox erop, laat even intrekken en poets met de Drivetrain detailling brush je ketting weer blinkend schoon. Naderhand goed schoonspoelen met water en daarna goed droogmaken. Aftoppen met Slick wax en je ketting loopt weer als een zonnetje!

4. Brake Booster

Heb jij wel eens last van piepende schijfremmen dankzij het fietsen in de regen/door de plassen? Dan is het de hoogste tijd om je remmen een boost te geven met Brake Booster! Naast dat je het gepiep laat stoppen door Brake Booster, zorg je er ook voor dat je remmen weer effectiever kunnen remmen. Schone remmen gaan langer mee én presteren beter.

5. Protective Wax

Geef je fiets de bescherming die het verdient! Na het schoonmaken van de fietsen spray ik deze Protective Wax over het frame. Deze biedt bescherming tegen corrosie en krassen van zand en zout op je lak. De protective wax is geschikt voor matte en glanzende frames.

6. Soft washing brush

Om je fietsen goed schoon te maken heb je ook de juiste borstels nodig. Zelf gebruik ik de softwashing brush altijd voor mijn frame, maar ook voor mijn wielen.

7. Drivetrain detailing brush

Waar ik de softwashing brush gebruik voor mijn frame, samen met de microfibre handschoen, gebruik ik de drivetrain detailing brush voor mijn derailleur en ketting. Zo kom ik perfect overal bij en krijg ik de viezigheid ook echt weg. Persoonlijk vind ik het allermoeilijkste om de viezigheid van de deraillieurwieltjes af te krijgen. Daar gebruik ik de Claw Brush voor. Met de clawbrush en de drivetrain detailing brush krijg je in combinatie met de Drivetrain Detox je cassette, derailieur en ketting weer schoon.

8. Sunsation

Zonnebrand en sporten, het was altijd een lastige combinatie. Veel zonnebrand zweet je namelijk weer van je lichaam af, waardoor je alsnog als een kreeft thuis komt. Dat willen we allemaal niet, toch? Dynamic Bike Care is er niet alleen voor je fiets, maar ook voor jou als Fietsvrouw/man. De  zonnebrand spray Sunsation spuit je eenvoudig op je lichaam, zorgt voor de juiste bescherming zodat je niet meer verbrand maar wel hele mooie tanlines krijgt. ;)

9. Washcraft

Zij die veel sport, heeft de wasmachine vaak draaien. Sportkleding wil je niet te lang laten liggen in de wasmand. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste wasmiddel te gebruiken om de kwaliteit van de kleding niet aan te tasten. Dit doe ik zelf met Washcraft en werkt erg goed! Eerder schreef ik al een review over Washcraft, lees die gerust als je nog meer wil weten over deze fijne wasmiddel voor sportkleding.

10. Barkeeper

Sinds ik tubeless rij, rijd ik met Barkeeper en ik heb nog nooit een lek gereden die Barkeeper niet vulde. Er is al veel geschreven en vertelt over tubeless rijden en ik ben een groot fan ervan. Niet alleen kan je lager in bandenspanning rijden -wat heel veel voordelen heeft- je kans op lekrijden wordt veel kleiner. Het is daarbij wel echt belangrijk dat je altijd ruim voldoende latex in je banden hebt. Ruim voldoende staat voor zon 60-80 ml per band. Doe je minder? Of heb je al een tijdje niet gefietst? Dan is de kans groot dat tijdens een lek de sealant het niet kan dichten. De sealant is namelijk vloeistof wat op kan drogen als jij een tijd niet hebt gefietst. Doe je er te weinig in? Dan is het mogelijk dat tijdens een lek er al veel sealant is gebruikt waardoor een volgende keer te weinig sealant vrij is om het nieuwe lek op te lossen. Barkeeper is echt een groot favoriet van mij.

11. Wonder Wipes

Last but not least, Wonder Wipes! Dit is een vrij nieuw product, maar al zo ontzettend fijn en handig. Wonder Wipes stop je gemakkelijk in je tas als je op fietsvakantie gaat, of gaat bikepacken en niet allerlei losse flessen mee wil nemen. Wonder Wipes nemen heel weinig plek in en kun je daardoor gemakkelijk meenemen tijdens je avonturen. Mijn review kon je hier al lezen.

Door de samenwerking met Dynamic Bike Care kunnen jullie altijd met 20% korting shoppen met de code Fietsvrouwen20. Op het moment dat dit artikel wordt geplaatst, 27 mei, is het de laatste dag van de Giro Deals. Dat betekent dat er vandaag tot 23.59 nog heel veel acties zijn op vele producten. Sla snel je slag ;). 

Al deze producten gebruik ik regelmatig zodat mijn fietsen in top status blijven en ik eindeloos kan blijven genieten van mijn sport. Ik zeg altijd, wie veel avonturen met haar fietsen wil beleven, moet ook goed voor haar fietsen zorgen. Daar hoort onderhoud ook gewoon bij! En uiteindelijk is het helemaal niet zoveel werk, als je maar weer wat je moet doen en met welke producten. Zoals ik in het begin van dit artikel al zei zijn we bezig met iets leuks rondom fietsonderhoud. Meld je daarom vrijblijvend aan voor de interesselijst over onze nieuwe cursus "Fietsonderhoud doe je zo!" Deze wordt gemaakt en als jij je aanmeld voor de interesselijst word je als eerste op de hoogte gehouden. Eerder maakte en lanceerde we al de e-learning "Inklikken doe je zo" die je hier koopt voor maar €5,70. 

Meld je aan voor de interesselijst:

Reacties
Categorieën