Your code here Kirstens trainingsweek #4 Fietsen onder de Spaanse zon zorgt voor PRs
Fotoshoot omniaXmedia
Winter training
Kirsten Boerrigter
Winter training
01/31/2024
7 min
0

Kirstens trainingsweek #4 Fietsen onder de Spaanse zon zorgt voor PR's

01/31/2024
7 min
0

Het is inmiddels alweer woensdag, ja ik vraag mij ook enorm af hoe het kan dat de tijd zo ontzettend snel gaat, maar jullie hebben nog een trainingsweek overzicht te goed van mij. Dit keer niet eentje die vol stond met uurtjes op de Tacx en in de gym, maar een overzicht waarin ik terugblik op een weekje trainen in Spanje. Het was een fijne week met Pr's. Lees je mee?

In de vorige terugblik lees je hoe ik op zondag al mijn eerste kilometers in Spanje reed en daarbij voorbij werd gereden door Mathieu. 

Fietsrit Denia

Maandag naar Denia

Dennis en ik waren in Spanje om te trainen en te werken. In de ochtend zaten we daarom achter onze laptops en in de middag gingen we trainen. Om vervolgens na het uitrusten en eten weer achter de laptop te kruipen. De eerste 1-2 dagen moet ik altijd inkomen en ben ik na het fietsen vrij snel moe. De hoogtemeters en het warmere klimaat zorgen ervoor dat ik moet schakelen.

Op maandag reed ik 2,5 uur. Dat kwam neer op 60 kilometer met daarin 511 hoogtemeters. Sinds ik met de Rally pedalen van Garmin fiets probeer ik wat meer te focussen op het vermogen wat ik trap dan op de hartslag, maar juist de combinatie van hartslag, cadans en vermogen vind ik enorm interessant. De laatste jaren ben ik steeds meer een datafreak geworden.

Na het fietsen was ik wel echt moe en ook in de statistieken is te zien dat dit voor mij, na de rit van zondag, best een inspanning was. Deze avond ben ik ook vroeg gaan slapen om bij te tanken.

Dinsdag rustdag

Zondag en maandag was ik na het fietsen behoorlijk moe. Daarnaast voelde ik mij ook niet helemaal lekker, alle signalen op dat het belangrijk was om even een dag rustig aan te doen. Genoeg eten en vooral achter de laptop uren maken. Ook dat zat volledig in het plan van onze "workation" dus echt geen probleem. We liepen wel een stuk over de boulevard van Calpe nadat Dennis in de gym was geweest en verder deden we naast werken weinig. 


Woensdag shootdag!

Na een fijne rustdag waarin ik ook echt productief was, was het tijd voor een dag foto's maken. Voor Fietsvrouwen heb ik veel content nodig en het is daarom belangrijk om regelmatig een dag in te plannen waar op we continue foto's en video's maken. Om dit zo tijd efficiënt mogelijk te doen rijden we met de auto naar plekken toe en daar rij ik vervolgens een aantal keer heen en weer. Net wat de fotograaf/videograaf vraagt ;). Het eerste gedeelte deden we dichtbij ons verblijf, Casa Positividad, en in de middag gingen we naar Coll de Rates. Niet voordat we eerst hadden geluncht bij Velosol. Na de lunch reden we met de auto de Coll de Rates op. Dat voelt enorm als valsspelen, maar vor de foto's en video's qua tijd wel echt het slimste. Bij de parkeerplaats fietste ik het geitenpaadje op en daar hebben we hele toffe beelden gemaakt. Zowel met de camera als met de drone. Daar zul je zeker nog wel meer van zien. Uiteraard ging ik wel met de fiets naar beneden, want wat is er nou leuker dan afdalen? 

In de avond gingen we opnieuw aan de slag met laptop werk en content. Achter de schermen zijn we bezig met het opstarten van nieuwe projecten en daar hebben we in Spanje mooie stappen in gezet.

Coll de Rates

Donderdag tijd voor de Coll de Rates

Nadat ik gister met de auto omhoog ging voor de shoot, wilde ik vandaag wel met de fiets naar boven. En dat ging heel erg lekker. In de ochtend eet en drink ik voldoende. Donderdag was een warme dag, dus ik kies ervoor om in de ochtend te fietsen en in de middag achter de laptop te kruipen. Vorig jaar reed ik de Coll de Rates voor het eerst. Net als toen maakte ik mij donderdag mentaal weer vrij onzeker door de stemmetjes in mijn hoofd. Tijdens het fietsen merkte ik dat ik was uitgerust en toen ik eenmaal in mijn ritme zat, ging het eigenlijk wel lekker. Mijn grootste probleem is dat ik mezelf continue klein maak. Ik denk dat ik een klim niet in 1x kan, maar denk dat ik onderweg moet stoppen en doe dat dan ook. Nu ook, want ja, ik moest heel nodig plassen en er is maar 1 plek op de Col de Rates dat dat een beetje beschut kan. Uiteindelijk fiets ik er een uur over, vanuit Alcalalli en dat is sneller dan vorig jaar. Uiteindelijk fiets ik via de andere kant een deel naar beneden en weer omhoog om via Alcalalli weer naar Casa Positividad te fietsen. Moe, voldaan en trots kom ik thuis. Als ik mijn route opsla geeft de Garmin Edge 840 aan dat ik een nieuw 20 minuten Power PR heb behaald en JOIN Cycling geeft in de app aan dat ik mijn ftp heb verbeterd. Een fijne bevestiging op dat ik goed bezig ben en dat het goed voelde. Dat is top. 

Fotoshoot omniaXmedia

Vrijdag laatste dag met PR's! 

De laatste volle dag is alweer aangebroken en dat terwijl ik mij nu eindelijk echt lekker voel. Zoals ik al zei, ik moet altijd even inkomen en ben echt een Dieseltje. Dennis heeft een content dag met Dynamic Bike Care en ik sluit vanaf de lunch aan. In de ochtend kom ik er achter dat als ik naar de afgesproken plek wil, ik opnieuw de Coll de Rates op moet. Dus dat doe ik dan maar en zie het direct als een soort test hoe ik mentaal en fysiek reageer als ik twee dagen deze klim moet doen. 

Om op tijd te zijn bij de lunchspot moet ik rond 10 uur weg. Dennis is dan allang vertrokken en daarom kies ik er voor om in de ochtend eerst even achter de laptop te kruipen. Het event met Fietssport moet bijvoorbeeld live, de mail beantwoord etc. Uiteindelijk rij ik te laat weg en spring ik iets gestresst op de fiets. Onderweg moet ik opnieuw super nodig plassen - wat is dat toch voor iets irritants... Na een snelle pitstop spring ik op de fiets en rij naar de Coll de Rates. Ik spreek met mezelf af dat ik eigenlijk niet mag stoppen, mits ik mijn eten niet te pakken krijg. Uiteindelijk stop ik 1x om een gelletje open te maken en op te eten. Daarna stap ik op en ga ik weer door. Bovenaan zie ik staan "klim voltooid 58.19" oid. Dat zou betekenen dat ik zo'n 2 minuten sneller boven ben dan gister. Check! Daar word ik blij van. Ik app Dennis dat ik bovenaan ben en daal af. Daar heb ik geen bereik en rij door naar Tarbena, daar verzamelen we. Ik dwaal wat in het centrum maar krijg dan de locatie door. De Dynamic crew zit er net en ik kan aanschuiven. Gezellig om zo met zn allen even te eten! Na de lunch vragen ze of ik mee fiets, maar ik durf eigenlijk niet. Stom he! Gelukkig ga ik toch wel mee. We rijden weer terug naar de Coll de Rates. Daar op de top draaien we weer om, terug naar het restaurant en vervolgens naar Altea om daar verder te gaan met de shoots. Bij Altea druk ik de rit op opslaan. Opnieuw een pr op mijn 20 minuten power pr. Bijna 20 watt meer! Ik ben heel blij. Wellicht voor anderen een klein ding, maar ik kan hier echt blij van worden. In JOIN zie ik ook weer dat mijn ftp stappen heeft gemaakt. 

Deze trainingsweek heeft mij goed gedaan. Achteraf zie ik dat ik 25 minuten sneller was op de Coll de Rates. Niet gek als ik nauwelijks ben gestopt. Dat begrijp ik zelf ook, maar vooral mentaal is dit echt een fijne bevestiging. 

Ik denk bij mezelf, zie je wel. Het komt wel goed. In de avond gaan Dennis en ik eten in Denia bij mijn favoriete restaurant.

Zaterdag, terug naar huis

Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. In de ochtend pakken we alles rustig in, waaronder de fiets. Dit gaat eigenlijk heel soepel en binnen no time zijn we klaar. We nemen afscheid van Casa Positividad en gaan terug naar het vliegveld in Alicante. 

Routes

Van te voren had ik allerlei routes in Komoot gemaakt en ook in Strava had ik verschillende routes gedownload zodat ik niet ter plekke hoefde te bedenken waar ik heen zou gaan. Dit werkt voor mij super goed en kan ik ook absoluut aanraden. In Komoot heb ik een collectie gemaakt, zie hieronder voor de verschillende routes die ik heb gemaakt. 


Dit was januari

Deze week was heel erg fijn. Het weertje was top en ik kon echt een stap zetten die ik even nodig had. Hierin kreeg ik wederom de bevestiging dat ik iemand ben die echt even de tijd nodig heeft om in te komen. Een weekje trainen is dan eigenlijk net te kort, het liefst zou ik deze altijd uitbreiden naar 10 dagen. De combinatie van werken en trainen beviel super goed. Het is daarin nog wel belangrijk om een iets betere planning te maken, maar dat komt wel goed.

Al met al was de eerste maand van 2024 een fijne trainingsmaand. De key tot succes deze maand was wel echt de consistentie door de Sportplanner. Het van te voren inplannen wanneer ik ging sporten en wat ik ging doen. Daarnaast is het ook een leuke manier om terug te blikken hoe het ging door deze artikelen over hoe het trainen ging. 

In januari trainde ik 25 uur wat bij elkaar zorgde voor 382 kilometer en 197 persoonlijke records. Het stuk consistentie is voor mij heel belangrijk, want voor de verschillende evenementen van Fietsvrouwen en Giro Delle Dolomiti is het noodzaak om uren uit te bouwen. 

In februari ga ik weer verder met consistent trainen, staan er weer leuke evenementen op de planning, waaronder de tweede Sister Saturday Ride op 17 februari. 


Reacties
Categorieën