Calpe 2024
Wielrennen
Kirsten Boerrigter
Wielrennen
01/23/2024
5 min
0

Kirstens trainingsweek #3 Zwift, Kracht & naar Spanje!

01/23/2024
5 min
0

Trainingsweek 3 Kirsten

Vorige week vertelde ik over trainingsweek #2 van 2024. Een korte trainingsweek, want ik was niet helemaal fit. Altijd vervelend, maar je kunt maar beter goed je rust pakken en dan de weer met een fit lichaam verder trainen, dan door blijven sukkelen, toch?

Nadat ik weer was opgeknapt heb ik het trainen weer lekker opgepakt. In week 3 stonden er 2 Zwift trainingen op de planning, 2 krachttrainingen 1 echte rust dag, 1 reisdag en mijn eerste kilometers werden alweer gemaakt in Spanje. Vandaag neem ik je mee in hoe het ging. Lees je mee?

Fietsvrouwen Koffierit op Zwift

Op maandagavond is het tijd om met de community samen te fietsen op Zwift. Lekker een uurtje rustig trappen. Even de benen losmaken of juist weer wakker maken na het weekend. Doordat ik de dagen ervoor niet super fit was ging het niet helemaal van harte. Toch was het lekker om weer even aan de slag te gaan. Op Zwift rij ik de laatste tijd zonder hartslagmeter omdat ik daar de hele tijd connectie problemen mee heb. Dit moet ik toch maar weer uitzoeken, want ik vind het erg irritant dat het niet werkt, haha. 

Hiptrusts

Dinsdag = Krachttraining

Naast het ondernemen werk ik ook nog parttime in loondienst. Dit doe ik op maandag, dinsdag en vrijdag op kantoor in Hardenberg. Dit is zo'n 40 minuten rijden. Sinds het nieuwe jaar gaan we op dinsdag direct na het werk naar de sportschool, dus voor het eten. Op kantoor of in de auto eet ik iets kleins zodat ik wel energie in mijn lichaam heb. Het is fijn om na het sporten te eten en dan nog iets van een avond te hebben. Maandag beginnen we namelijk om 20.00 uur met Zwift en vaak na die tijd werk ik nog aan Fietsvrouwen.

Dinsdag is dus een standaard krachttraining dag als we thuis zijn. Ik trainde een beetje van alles wat. Hield mij niet perfect aan mijn schema, sorry coach, maar dat deed ik ook omdat ik de week ervoor niet fit was en nu alles weer een beetje aan het werk wilde zetten.

Krachttraining vind ik niet alleen heel leuk om te doen, het is echt enorm goed voor je. Ik verbaas mij er altijd over hoeveel (recreatieve) wielrensters dit onderdeel maar skippen omdat ze het niet leuk genoeg vinden. Krachttraining op regelmatige basis doen geeft zoveel voordelen voor het fietsen. 

Woensdag = Zwift Workout

Op woensdag is er opnieuw een Fietsvrouwen Zwift training. Waar het op maandag echt de bedoeling is om een koffieritje te doen, dus een relaxt ritje, willen we juist op woensdag een extra prikkel geven om sterker te worden. Doordat ik allerlei afspraken buiten de deur had en niet op tijd thuis zou zijn, heb ik zelf in de ochtend getraind op Zwift. Een klein halfuurtje zweten is beter dan helemaal niks. 

Helaas had ik woensdagochtend opnieuw wat connectie problemen, maar ik moet sowieso even naar de instellingen kijken, want mijn Training Difficulty staat niet correct ingesteld. Hier wil ik echt even wat aan doen als ik weer thuis ben, want nu is het niet helemaal accuraat. 

Donderdag = krachttraining

Donderdag doe ik ook altijd weer een krachttraining. Mijn krachttrainingen zijn vaak gericht op full body, zodat ik ook mijn benen train. Het bovenlichaam en de core is ook belangrijk om te blijven trainen. Dit doe ik niet alleen omdat ik dit erg leuk vind, maar het ook erg belangrijk is voor het lichaam.

Tijdens deze krachttraining ging ik weer eens stiff deadlifts uitvoeren, dat voelde ik de daarop volgende dagen wel, haha. 

Koffers klaar

Vrijdag = rust dag

Vrijdag werk ik opnieuw op kantoor. Dit is vaak ook mijn rustdag. Vrij op vrijdag vind ik wel een lekker ezelsbruggetje. Op kantoor hadden we ook een MT presentatie en een kleine borrel. Hier ging ik wel iets eerder weg omdat ik al mijn spullen nog moest inpakken voor onze week in Spanje! 

Je kunt dus wel stellen dat vrijdag een rustdag was qua trainen, maar niet qua andere dingen. Uiteindelijk waren we pas na 00.15 klaar met alles inpakken. 


Zaterdag - Op naar Spanje! 

Vrijdagavond moest het inpakken klaar zijn voor het slapen, want om 5.30 ging de wekker. Een uurtje later moest alles in de auto liggen en was het tijd om naar de luchthaven te gaan. Na een korte vertraging konden we opstijgen en was het tijd voor onze Workation. Tijdens deze week in Spanje gaat het om lekker trainen, het duurvermogen uitbouwen en daarnaast werken aan Fietsvrouwen. Het marketing- en communicatieplan moet af zijn, maar daarnaast ben ik ook druk bezig met de evenementen kalender, want er staan veel leuke events op de planning. Hou daarom die pagina zeker in de gaten.

Zondag - Eerste ritje in Spanje

Na een typische aankomstdag met spullen uitpakken en even landen, was het zondag tijd voor de eerste rit in Spanje. In eerste instantie wilde ik wel kijken bij de cross in Benidorm, maar we zaten in de ochtend gezellig te kletsen bij de plek waar we overnachten, Casa Positividad en besloten daarna dat ik op de fiets naar Calpe ging voor een koffieritje.


Dat koffieritje werd echter een D3 blokken training, 😬. Vanuit Casa Positividad naar Calpe is veelal naar beneden, dus dat ging meer dan prima. Die eerste ritjes in Spanje moet ik ook altijd weer even wennen aan waar ik wel/niet mag fietsen. Eenmaal in Calpe was het uiteraard tijd voor koffie & taart bij Cafe Seamos. Daarna stapte ik de fiets weer op, om met een omweg naar Lliber te gaan. In de tweede helft van de rit zaten de klimmetjes. Doordat het aan het eind van de middag was en ik niet helemaal zeker was of de route die ik had gemaakt wel fijn was, besloot ik iets om te fietsen, maar wel over een weg die ik al eerder had gefietst. Terwijl ik een klein beetje aan het afzien was, reed Mathieu van der Poel relaxed langs tijdens het uitfietsen na de cross in Benidorm. De route naar terug Lliber is fijn. Het asfalt ligt er mooi bij en de wegen zijn veelal rustig. Tijdens het fietsen hier rij ik altijd met mijn Garmin Varia lamp, net als bijna ieder ander. Dit geeft echt een meerwaarde aan mijn veiligheid op de fiets. Op het eind werd het steeds donkerder, maar was ik super goed zichtbaar. 

Dit was een prima rit! Moe maar voldaan stapte ik weer in ons appartement. Dag 1 in het zadel ging goed. Op naar een fijne week! Wil je niks missen tussendoor? Volg mij dan gerust op Instagram. 

Reacties
Categorieën