Fietsvrouwen Zwift Trainingen
Winter training
Kirsten Boerrigter
Winter training
01/15/2024
1 min
0

Kirsten's trainingsweek #2, niet helemaal top

01/15/2024
1 min
0

Vorige week deelde ik enthousiast mijn eerste trainingsweek met je en legde ik uit waarom ik dat vanaf nu doe. Vandaag is het tijd voor het verslag van traininsweek #2. Die helaas was minder trainingsuren heeft dan ik wens, maar dit geeft direct in beeld waarom het fijn is om te werken met een sportplanner. Hoe en wat leg ik je in dit artikel uit. Lees je mee?

Sportplanner

Een van de dingen waarom ik het fijn vind om met een fysieke sportplanner te werken naast alle apps als Join en Strava, is omdat je direct ziet wat je de afgelopen weken hebt gedaan. In een oogopslag zie je het overkoepelende plaatje, wat soms een beetje ontbreekt in een weekoverzicht in een app. Door het per maand te bekijken blijf je de helicopterview houden en die is erg belangrijk. Soms horen mindere periodes erbij, of een week minder doen. Op het moment zelf denk je van niet, maar als je dan in een oogopslag ziet wat je de weken ervoor deed, dan kun je die keuze ook makkelijk(er) maken.

Daarom maakte ik ook een simpele Fietsvrouwen Sportplanner, om mezelf accountable te houden en overzicht te geven van wat ik nou allemaal doe met trainen. Dat geeft rust, inzicht en overzicht. Je kunt hem zelf ook gebruiken nadat je hem gratis hebt gedownload.

Korte trainingsweek

We kunnen er heel lang of kort over zijn, maar afgelopen week was een hele korte trainingsweek met maar twee trainingen. Maandag deed ik mee aan de Fietsvrouwe Zwift Ride, die vanavond ook weer is, en op dinsdag was het tijd voor krachttraining.

Maandag begon ik al een beetje te kwakkelen met last van mijn keel. Mijn vriend was de week ervoor mega verkouden geworden en ik nam het helaas langzaam over. Dinsdag ging nog wel.

Woensdag had ik allerlei afspraken en was ik heel laat pas thuis. Donderdag had ik een super hoge rust hartslag (voor mijn doen), wat ik meet met mijn Garmin Venu 2Plus - de review lees je hier - dus besloot ik even rust te nemen. Vrijdag ging het al een stuk beter, maar het leek mij verstandig om nog even uit te rusten. In plaats van trainen heb ik daarom heel veel werk verzet voor de website.

Zaterdag werd uiteindelijk ook nog een rustdag en zondag stond ik voor mijn andere werk op de beurs.

Inmiddels voel ik mij weer helemaal fit. Dat is ook wel belangrijk, want komende zaterdag vliegen we naar Alicante voor een weekje trainen in Spanje.

Reacties
Categorieën