Handbiker Yvette
Kirsten Boerrigter
02/04/2022
2 min
0

Handbiker Yvette moet op 2 april de tijdrit van haar leven rijden!

02/04/2022
2 min
0
Vanaf vandaag neemt onze gastblogger Yvette jullie mee in een serie over haar avonturen als handbiker. De komende tijd staan er spannende wedstrijden op de planning en via onze blog, in haar eigen serie, neemt ze jullie mee in haar voorbereidingen en wedstrijden.

Wereldbekerwedstrijden 

Op 2 april moet ik de tijdrit van mijn leven rijden. Als dat goed gaat mag ik wereldbekerwedstrijden en het Europees kampioenschap gaan rijden, hoe gaaf zou dat zijn?!
Ik verheug me er nu al enorm op en tegelijk zijn de zenuwen vreselijk. Ik weet hoe hard ik daar moet rijden, het parcours en de concurrenten zijn bekend. De komende tijd dus volop alle focus op deze dag, hier moet mijn eerste vormpiek van het seizoen liggen. De trainers en coach werken samen om mij hier optimaal op voor te bereiden

Na 2 jaar pauze is mijn trainingsprogramma nu weer vol. Deze winter heb ik gekozen voor afwisseling en ben ik naast het handbiken gaan zwemmen en roeien (op de machine). Ook heb ik mijn fietstrainingen aangepast ten opzichte van vroeger. Ik trainde altijd van oktober tot maart op de indoortrainer, maar dan had ik in het voorjaar vaak moeite met de wedstrijden in minder warme en natte omstandigheden Nu doe ik dus elke week een aantal trainingen buiten.

De trainingen staan tot in februari in het teken van het vergroten van de basis, dus veel uren maken met lage hartslag. Vanaf maart wordt er weer meer intensiteit aan toegevoegd en komen de sprintjes en de blokken op vol vermogen er weer bij: wat is 2 april al snel!

Handbiker Yvette                                               

2 april is al snel!               

Ook mijn gewicht moest na twee jaar serieus aangepakt worden. Geen crashdieet, maar een echte verandering in mijn eetpatroon. Rustig in gewicht naar beneden zonder dit ten koste te laten gaan van het opbouwen van spiermassa. Een belangrijk deel van mijn eetpatroon bestaat dus uit proteïne, eiwitten.

Met begeleiding is het gelukt dit ook voor mekaar te krijgen en ben ik bijna op mijn streefgewicht. Straks wordt het nauwkeurig kijken wat mijn perfecte balans is tussen genoeg kracht houden en opbouwen en zo min mogelijk kilo’s meenemen.

Nog 8 weken! 56 dagen voor genoeg rust, genoeg trainen en goed eten. Wat is het spannend, wat is het leuk! 

Duimen jullie mee voor Yvette? Stay tuned, want haar volgende blog volgt snel!

Reacties
Categorieën