Gastblogger en handbiker Yvette stelt zich voor
22 december 2021 

Gastblogger en handbiker Yvette stelt zich voor

Vandaag is het tijd om de volgende gastblogger aan jullie voor te stellen. Eerder konden jullie al kennismaken met Dominique, vandaag stelt handbiker Yvette zich aan jullie voor. 

Aangezien ik regelmatig voor jullie mag gaan schrijven over mijn fietsavonturen zal ik me eerst netjes voorstellen. Ik ben Yvette, 42 jaar oud, getrouwd met Hans, we hebben 2 poolhonden (onze kids) en we wonen in de Eifel in Duitsland.

2 ongelukkige treden

In 2003 ben ik tijdens een zeilwedstrijd van het trapje op de boot gegleden, en daarbij heb ik mijn linkerknie geblesseerd. Helaas is dat nooit goed behandeld door de vele artsen die ik hiervoor heb opgezocht. Dat heeft er in augustus 2019 in geresulteerd dat mijn linkerbeen knie-ex werd geamputeerd.

Voor mij was de amputatie een opluchting eindelijk ‘verlost’ te zijn van het deel van mijn lijf dat mij al zó lang zó veel pijn had gegeven. Gelukkig kunnen wij er met humor over praten en is het geen taboe hier in huis.

Gastblogger Yvette handbiker

Handbiken

Fietsen op een ‘normale’ fiets is voor mij al vele jaren niet meer mogelijk. Ik ben gaan handbiken. Een Handbike is een driewieler die je voortbeweegt door te trappen met je armen.

In mijn blogs zal ik jullie meer vertellen over het handbiken en mijn weg naar mijn grote doel, de Paralympics van Parijs in 2024.

Mooie sportieve vooruitzichten

Komend jaar staan er hopelijk weer vele mooie wedstrijden op de agenda. Voor deze winter is er een strak trainingsprogramma gemaakt door mijn ‘nieuwe’ trainer. Naast vele uurtjes in de bike (buiten als het kan en binnen als het moet) zal ik ook geregeld in het zwembad en de sportschool te vinden zijn voor aanvullende trainingen, daarnaast zullen mijn vetpercentage en gewicht weer naar beneden moeten, dus ik volg de komende maanden een ‘topsport’-dieet.

Genoeg uitdagingen, altijd met een smile!


Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.