Gastblogger Eva neemt ons vanaf nu ook mee op avontuur!
11 februari 2022 

Gastblogger Eva neemt ons vanaf nu ook mee op avontuur!

Vrijheid, avontuur en overwinnen, dat zijn drie woorden die omschrijven wat fietsen voor mij betekent. Ik ben sinds een paar jaar helemaal verliefd geworden op het fietsen en nu mag ik ook nog eens voor Fietsvrouwen schrijven over mijn passie, hoe leuk! Maar nu eerst: Wie is Eva?

Liefde voor de mountainbike

De eerste keer dat ik op een mountainbike zat was geen succes. Ik ging met school een actief dagje weg. Op een veel te grote mountainbike belandde ik, fanatiek dat ik was, in de snelste groep. Na een paar minuten werd echter duidelijk dat ik dit absoluut niet mijn niveau was. Je kan je misschien voorstellen hoe de rest van de rit ging. 

Toch heeft deze lichtelijke traumatische ervaring mij er niet van weerhouden om opnieuw op een mountainbike te stappen. Tijdens de eerste Corona lockdown in maart 2020 had ik veel tijd over, dus besloot ik naast het hardlopen, wat ik toen drie keer per week deed, te gaan fietsen. Minder fanatiek ben ik niet geworden want al snel kreeg ik veel plezier in het mountainbiken en kon ik aardige afstanden fietsen. Na een paar maanden besloot ik ook een racefiets te kopen, inmiddels stond het hardlopen op een laag putje en besteedde ik veel vrije uurtjes in het bos op de fiets.

Hoewel ik wel goud van doortrappen kan ik ook intens genieten van rustige fiets ritjes waarbij ik niet probeer te focussen op snelheid. Gewoon lekker genieten van de natuur om je heen en de wind op je gezicht. Fietsen is voor mij dan ook een manier om tot rust te komen en mijn geest op te laden. Vaak kom ik vol energie weer thuis! 

Voorstelblog Eva

Bikepacken

Afgelopen zomer en herfst heb ik mijn eerste bikepack trips gemaakt. De eerste in de omgeving waar ik woon, op de prachtige Veluwe. De tweede was naar het drielandenpunt in Limburg. Beide waren het prachtige routes, al was het weer op de tweede trip helaas niet al te best. Toch geniet ik enorm van de vrijheid die het bikepacken geeft en de manier waarop het je uitdaagt je eigen kunnen te vergroten. 

Instagram

Mijn avonturen op de fiets deel ik ook op Instagram. Met mijn account op @op_evantuur probeer ik mensen te inspireren en motiveren om vaker de fiets te pakken en gewoon lekker op pad te gaan. Deze hobby is inmiddels uitgegroeid tot een soort bijbaan waar ik enorm veel plezier in heb.

Daarnaast studeer ik ook nog, namelijk journalistiek. Hoewel sportjournalistiek mij erg gaaf lijkt zou ik in de toekomst ook graag de wereld intrekken om verhalen te schrijven over alles wat mensen in andere landen bezighoudt. 

Ik hoop dat jullie nu een beetje een beeld hebben gekregen van wie ik ben. Ik hoop jullie door middel van deze blogs mee te nemen op al mijn avonturen! Ga je mee? 

Eva haar tips voor fietsen in de winter vind je hier.


Weet je dat je Fietsvrouwen op StravaLinkedinInstagram & Facebook kan volgen? Op Facebook hebben wij een verkoopgroep, een pagina en een Fietsvrouwen communityOver de schrijver
Hi! Ik ben Eva, ik woon op de prachtige Veluwe en ik fiets sinds 2020. Mijn fietsavontuur begon toen ik voor een schamel bedrag mijn eerste racefiets kocht. De fiets was, en is, voor mij een manier om de wereld te ontdekken, tot rust te komen en mijzelf uit te dagen. Inmiddels heb ik er heel wat kilometers op zitten en ben ik ook een aantal keer wezen bikepacken. Mijn passie voor het fietsen ligt niet in snelheid of vermogen maar in het genieten van de omgeving en het ontdekken van nieuwe gebieden. Inmiddels doe ik dat het liefst op de gravelbike. Wil je meer van mij zien? Op verschillende social media platformen deel ik als @op_evantuur mijn avonturen. Fiets je mee?