Dit is gastblogger Sabine

Welkom bij mijn allereerste blog ooit! Het was een spontane actie om me op te geven als gastblogger voor Fietsvrouwen. Een klein sprongetje, omdat ik nog nooit voor publiek geschreven heb. En waarom ga ik dat dan toch doen? Omdat ik hou van schrijven, gezellig schrijven, grappig schrijven, eerlijk schrijven. En ik hoop dat ik een inspiratie mag zijn voor andere vrouwen. Gewoon vrouwen zoals jij en ik die, als ze bijna 40 zijn ineens tot de ontdekking komen dat sporten toch wel leuk is, en dan in het wielrennen een hele goeie match vinden.

Gewoon je gevoel volgen

Inmiddels ben ik 42 en en houd ik dus van spontane dingen! Gewoon niet nadenken maar doen, je gevoel volgen. Ja, dat is een leuke hè “gewoon je gevoel volgen”. Zeker voor zo’n wandelend hoofd als ik. Ik kon dan ook nooit wat met die uitspraak en nog steeds vind ik het lastig om te weten wanneer iets nu m’n gevoel is en wanneer het m’n verstand/m’n hoofd/m’n ego is. Dat is een zoektocht waar ik sinds vorig jaar mee bezig ben, een hele interessante vind ik zelf. Met veel plezier en ups&downs leer ik mezelf steeds beter kennen, aanvoelen en vertrouwen. Daarbij schroom ik het spirituele pad niet, dus dat zal af en toe ook wel voorbij komen in mijn blogs. “Vertrouwen op het universum”, dat soort uitspraken. Love it, more and more!


Kortom, ik ben!

Ik hou van het leven in al haar facetten, ben gepassioneerd, veelzijdig en altijd enorm optimistisch. Ik heb een rotsvast vertrouwen dat alles altijd goed komt, wat goed dan ook is. Daarnaast ben ik van de tegenstellingen. Van sjieke jurken tot joggingbroeken, van diamond painting tot paaldansen. Ik hou van m’n zachte, sensuele, vrouwelijke energie en ook van m’n nuchtere, stoere, mannelijke kant. Huismuts of feestnummer, ik ben het allebei. De hele dag puzzels maken of juist heel erg actief zijn op welke manier dan ook. Kortom, ik ben! Wat dat op dat moment dan ook mag zijn. Net als het leven: licht en donker, winter en zomer, lachen en huilen. Het één kan niet zonder het ander en dat maakt het leven zo mooi! Zo is het ook met fietsen. Wind tegen betekent ook weer een keer wind mee, koud opstappen en warm worden, de pieken en de dalen. Je kunt het ene pas zien en waarderen als je ook het andere kent. Hoeveel mooier wordt een beklimming, als je hebt afgezien op weg naar de top?! Daar geniet ik echt van!


Wielrennen is echt een moment voor mezelf

In het begin, 3 jaar geleden, wilde ik graag een hoge gemiddelde snelheid behalen, maar dat heb ik helemaal los gelaten. Tegenwoordig fiets ik om te genieten, en de ene keer is dat hard en steeds vaker is dat lekker op m’n gemak. Dan stop ik onderweg om foto’s te maken van de omgeving of mezelf. Het is altijd interessant om dingen uit te proberen en te merken welk effect het voor mij heeft. Er zijn ook ritjes dat ik meditaties of affirmaties luister, waarbij ik dan gedachteloos een eind weg fiets. Wielrennen is echt een moment voor mezelf. Het geeft me voldoening, plezier en vrijheid! Je kunt uitdagingen opzoeken, maar dat hoeft niet. Gewoon de frisse lucht inademen en over je gezicht voelen. Even aanzetten en de snelheid die je dan direct maakt, dat geeft me altijd weer een kick! Ik vind het een hele fijne manier om te genieten van de natuur. Je hebt een groot bereik, waardoor je altijd wel weer een nieuw stukje kunt meepikken. En het houdt me ook fit, een extra motivatie om het te blijven doen, ook als ik even niet zoveel zin heb.

Veel tochtjes beginnen vanuit mijn woonplaats Westervoort (bij Arnhem). Vanaf daar zit ik met 20 minuten op de Posbank, echt super! Ook fiets ik graag langs de rivier richting Wageningen, Duitsland of Zutphen. Allerlei soorten omgevingen binnen fietsbereik, heel fijn! Als het lekker weer is combineer ik familiebezoekjes ook graag met een fietsritje, en elke vakantie gaat de fiets mee. Ik ben dol op (fietsen in) de bergen, daar zal ik zeker over gaan schrijven! Eerlijk is eerlijk, dit seizoen heb ik wat moeite met de kou, ik heb nog steeds niet geaccepteerd dat de zomer voorbij is, maar gelukkig begint het voorjaar bijna weer! Dus zit ik ook regelmatig op m’n trainer in de studeerkamer, waar ik m’n eigen spinning master ben.


Nog wat feitjes

Nog even wat feitjes om het beeld compleet te maken: ik ben getrouwd met Harmen en we hebben 2 heerlijke kinderen! Lukas van 8 en Lotte van 5. Ik werk 36 uur per week werken als data-analist/rapportenbouwer bij een overheidsbedrijf (dus veel computerwerk en cijfertjes). In m’n vrije tijd dans en zing ik graag. Daarnaast hou ik van gezelschapsspelletjes, doe ik aan yoga en mediteren, en ben ik mij dus aan het verdiepen in spiritualiteit. Ik hou van goede gesprekken onder het genot van een glaasje wijn of bubbels. En dit alles het liefst in de zon!

Verder uitweiden over al mijn ervaringen op en met de fiets bewaar ik voor volgende blogs! Voor nu veel liefs en tot snel! 

Sabine heeft al een blog geschreven over hoe zij door het spinnen haar liefde voor de fiets heeft ontdekt. Deze lees je hier!

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!
Reactie plaatsen