Be a pro for a day bij Team DSM

Geschreven door gastblogger Marcella 

Je begint met fietsen, je begint hier en daar met wat foto’s maken en je plaatst deze op Instagram. Opeens is het een uit de hand gelopen hobby, groeien je volgers en krijg je via deze community aanbiedingen en vragen over fietsen…

Be a pro for a day teamfoto

Be a pro for a day

En toen werd je passie beloond op 15 maart kreeg ik een PB berichtje via Instagram dat ik uitgenodigd was door team DSM en Hans Anders Retail Group voor een speciale wielerbeleving. Op deze dag ging ik ervaren hoe het bij een van de 18 World Tour teams eraan toe gaat en kijkje achter de schermen door Roy Kurvers! En of dat nog niet alles was stond deze dag ook nog voeding, clinic met Lorena Wiebes, APK door mecaniciens van team DSM en een verassing op de planning.

Mijn reactie was meteen heel enthousiast en natuurlijk wilde ik hierbij zijn! Later begon alles pas een beetje te landen en vroeg ik me af… Hoe, wat waar en wie haha? De grote dag was pas 8 april dus dat was lang speculeren en afwachten. Een week voor het evenement kregen we een mail met de laatste updates en een gaaf promotie filmpje in deze zelfde week werd steeds meer duidelijk en zag ik op Instagram bij andere fietsliefhebbers het zelfde filmpje naar voren komen. Hey wat leuk! Ga jij ook naar deze dag? Was standaard mijn reactie, je kan sommige mensen alleen via de community en hebt deze personen dan ook nog nooit ontmoet wat leuk om je een keer te zien en te spreken.

Be a pro for a day uitleg

D-day


Eindelijk D-DAY! Ik kwam aan op het Tom Dumoulin bike park hier vond deze grote dag o.a. plaats ik haalde mijn fiets uit de auto uiteraard was ik niet alleen en toen hoorde ik Hallo, wat leuk om jou in het echt te zien en ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet wist wie het was OEPS haha! Wat scheelt het toch veel mensen in casual kleding of in fietskleding met helm! Maar dacht mocht de pret niet drukken we vervolgde onze weg richting het Tom Dumoulin park want hier stond de rest van de groep te wachten samen met de organisatie, Roy Kurvers en de team / mecanicien bus van DSM.

We konden meteen onze fiets afgeven voor een APK, even aan akward momentje om je eigen fiets af te geven… En de dag starten er werd een welkomstwoordje gehouden en verteld wat de bedoeling was. Vervolgens vervolgende we onze weg richting het ‘keep challenging center’ van DSM. Benieuwd naar wat het is of inhoudt kijk dan hier.

Hier werden we met open armen ontvangen er stond koffie / thee en wat lekkers klaar iedereen nam plaats aan de tafel en de wedstrijd voorbereiding begon. We kregen een kijkje achter de schermen van de Amstel Gold Race 2022 wat gaaf om te zien hoe het eraan toe gaat als je prof renner bent de wedstrijd voorbereiding was heel interessant. Na deze voorbereiding kregen we een lunch verzorgt door nutrition expert Robin bereide couscous met banenbrood voor ons voor. Robin vertelde vervolgens een stukje over de voeding van de renners op een dag dat het koers is.

Hans anders bril

Verassing DSM x Hans Anders  


Daar komt die! De verassing Hans Anders en team DSM hebben samen een nieuwe sport zonnebril ontwikkelt onder de naam DRIIVE deze zonnebril is verkrijgbaar in 5 modellen en zelfs op sterkte! Hoe gaaf wij mochten er eentje uit kiezen, testen en vervolgens mee naar huis nemen. Ze zijn mooi, multifunctioneel en betaalbaar voor meer informatie kun je een kijkje nemen via de link.

Na deze fantastische ochtend zijn we ons gaan omkleden en vervolgde we de weg terug richting het Tom Dumoulin bike park waar we een clinic kregen van Roy Kurvers samen met sprinter Lorena Wiebes. Iedereen was om gekleed en toen de fiets outfit aan was en de helm op begonnen de kwartjes te vallen… Oooh nu zie ik wie je bent haha het was hilarisch. We troffen onze fiets aan bij de Mecanicien bus van DSM met een keuringsrapport, zo leuk! Nu kunnen we echt van start gaan… We begonnen met een warming-up even lekker warm fietsen. Vervolgens werd de ochtend terug vertaald in het fietsen van de Amstel Gold Race, dus vaak keren & draaien.

Het fietsen in een peleton kwam ook naar voren heerlijk om zo stiekem even uit de wind te rijden! We eindigen de dag met sprint wedstrijdje verzorgd door niemand minder dan Lorena Wiebes. Wat een top dag! Nu ik terug denk en mijn gastblog schrijf voor fietsvrouwen.cc krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht van oor tot oor. De dag zit er bijna op maar we kunnen uiteraard niet weg gaan met een fotootje en de Instagram accounts van andere fietsers! =)


 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!