Your code here Meedoen aan een tourspel (Tour de France) - Tips!
viltjes-fv-en-tour-de-france
Wielrennen
Tara
Wielrennen
06/28/2024
2 min
0

Meedoen aan een tourspel: Traditie!

06/28/2024
2 min
0

De Tour de France kijken is natuurlijk an sich al leuk, maar door mee te doen aan een tourspel wordt het nóg leuker! Een tourspel, of wielerspel, brengt een extra dimensie aan de grootste wielerronde ter wereld. Plots wordt elke touretappe nog boeiender, omdat elke actie direct invloed heeft op jouw score. Doe jij ook mee aan een wielerspel? Ik wel!

Meedoen aan een tourspel? Dat is voor mij traditie!

Al sinds de basisschool doe ik mee aan het tourspel ‘Tour de Mariënvelde’. Een tourspel met zijn roots in de Achterhoek, maar met deelnemers uit heel het land. Traditie en nostalgie om samen met mijn familie en vrienden te strijden om de winst! En ja, ik geef het toe: ik zit soms schreeuwend voor de tv als een van mijn outsiders punten pakt! Fanatisme ten top! Wie is dit jaar de beste tourkenner?

Bij deze versie van het tourspel kies ik 22 renners voor mijn tourploeg uit. De top 20 van een etappe scoort dagelijks punten. Laat de voorpret maar beginnen!

tour-de-france-boek-2024

Voorpret

Al ruim voor de start van de Tour de France begint bij mij de voorpret. Op internet zoek ik naar de beste wielrenners voor mijn toerploeg. Ieder jaar is dit weer een puzzel vol strategische keuzes. Want, hoe maak ik nu de beste mix van renners: klimmers, sprinters, klassementsrenners, renners die gaan voor een etappezege, outsiders en reserves.

Tips voor het meedoen aan een wielerspel

Wil jij ook meedoen aan een tourspel? Gebruik dan zeker deze tips!

1. Stel een gebalanceerd team samen

Een goede balans tussen ‘zekerheidjes’ en gevestigde namen is belangrijk in jouw tourploeg. Zekerheidjes zijn renners waarvan je (bijna) zeker weet dat ze punten gaan scoren, zoals topklimmers en sprinters. Gevestigde namen zijn de ervaren renners die al vaak hebben bewezen dat ze kunnen presteren in de Tour.

2. Houd rekening met verschillende etappe types

Houd rekening met de verschillende typen etappes: vlakke etappes, heuvelritten en bergetappes (waarbij sommige eindigen bergop). Kijk hoeveel berg- en sprintetappes er zijn en pas je ploeg daarop aan.

3. Kies je renners met een strategie

Wie worden je kopmannen? Welke teams hebben een sterke sprinttrein? En wie zullen zeker bergop knallen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen om je kansen op succes te vergroten. Je kopmannen zijn de renners die je de meeste punten moeten opleveren. Dit zijn vaak klassementsrenners die meedoen voor de gele trui en sterke sprinters die kans maken op de groene trui.

4. Kies welk tourspel past bij jou

Er bestaan veel verschillende soorten wielerspellen voor de Tour de France. Sommigen zijn gratis, voor anderen moet je betalen. Dit zijn een aantal bekende tourspellen:

Klaar voor de Tour de France? 

Meespelen met een tourspel is voor mij een unieke manier om de Tour de France te beleven. Ik heb mijn ploeg voor de Tour de France van 2024 al bijna klaar! Nog even wachten op de definitieve deelname van de renners en zo nodig de laatste aanpassingen doen. Ik heb zin in de Tour de France! Spanning, sensatie en meeleven met ‘mijn renners’ die strijden om de dagzege en klassementspunten! 

tour-de-france-col-du-galibier

mathieu-van-de-poel

Subleague Fietsvrouwen.cc

Doe jij dit jaar ook mee aan een tourspel? Laat het dan weten in onze Facebook-community! Wie weet tref je meerdere dames die ook meedoen aan hetzelfde spel! 

Doe je, net als ik, mee met ‘Tour de Mariënvelde'? Laat dan jouw ‘ploegnaam’ achter in de Facebook-community van Fietsvrouwen en dan voeg ik je toe aan de subleague ‘Fietsvrouwen.cc’. Vanaf vrijdagavond 28 juni 19.00 uur tot en met zondagochtend 30 juni 2024 13:00 uur kan je jouw tourploeg digitaal invullen op de website van Tour de Mariënvelde.

Reacties
Categorieën