Your code hereThrowback Thursday mijn ervaring van LtD Gravelraid 2023
Throwback Thursday mijn ervaring van LtD Gravelraid 2023
16 november 2023 
in Gravel

Throwback Thursday mijn ervaring van LtD Gravelraid 2023

Oke oke, het is alweer een aantal weken geleden, maar LTD Gravelraid verdient hoe dan ook een verslag op Fietsvrouwen. Om meerdere redenen overigens, maar dat lees je verder in dit artikel. Het gravel weekend in de Eiffel was een super leuk avontuur, waarbij mijn vriend voor het eerst als (nu nog) niet fietser kennis maakte met de gravelscene, waar ik een groot deel van mijn fietsvrienden zag, nieuwe connecties heb opgedaan en waar de twee winnaressen van onze winactie ook een top weekend hebben gehad. Gravelweekenden zijn fantastisch en ik vertel er graag over. Lees je mee? Oh en dames; volgend jaar zijn we met nog meer, toch? Want ja, het is een heftige regio op de gravelbike maar het is geen wedstrijd. We doen alles lekker op ons eigen tempo en als je wel mee wil strijden om het podium, dan krijg je als vrouw bij dit event ook gewoon je eremateriaal. Bijvoorbeeld een set wielen. Ik bedoel maar, dat willen we allemaal wel, toch?

Wat is LTD Gravelraid?

Kort antwoord: " Your Best Weekend Out On A Bike. Ever." Dat zou de organisatie zelf als antwoord geven. En eigenlijk komt het wel heel erg in de buurt. Want eerlijk waar, het is een fantastisch weekend geweest. LTD Gravelraid is een gravelevent in de Eiffel regio, Duitsland. Het gravelevent was dit jaar al voor de vijfde editie aan de gang waarbij Laurens ten Dam met zijn familie en vrienden een feestje maakte van een weekend in de natuur.
Laurens ten Dam heeft altijd de uitspraak: Live Slow, Ride Fast. Dit kwam ook goed terug tijdens het weekend. Mooie routes, gezellige feestjes, prima eten en vooral heel veel sfeer.

LTD Gravelraid Throwback

Het programma

Het evenement begint op vrijdagmiddag met de registratie en een DIY rondje. Je kon er ook voor kiezen om een social ride te doen met een ride leader. Daarnaast was er vanaf 13.00-23.30 een vol programma in de verschillende aera's: Festival Aera, LtD's BBQ Fine Food Court, Chill Out Zone, Expo, Fun & Game Aera.
Op vrijdag werd er vanaf de registratie al muziek gedraaid. Daarnaast kon je snuffelen bij de verschillende merken die aanwezig waren, bijvoorbeeld Dynamic Bike Care. Vanaf een uur of 17.00 begon de Crank it Up challenge. Precies op dat moment kwamen wij het terrein aan, dus dat was hartstikke leuk. Chaos gegarandeerd

Na de chaos van de Crank it Up challenge was het tijd om te eten en een biertje te drinken. Hier was het natuurlijk veelte gezellig en belandde we weer veelte laat in bed, maar ach, het is tenslotte een gravelweekend vol met gezelligheid! Na een kleine kater en onze allereerste nacht in de Fietsvrouwen auto, was het tijd voor een ontbijtje. Persoonlijk vond ik deze iets minder, maar dat is mijn ervaring. Na het ontbijt met de groep, was het tijd om de fiets op te springen. De route was opgesplitst in twee lussen. Na lus 1 kwam je terug op het festival terrein en kon je daarna verder. Daar is het bij ons nooit van gekomen, haha. Daarover later meer.

Op zaterdag was het ook weer tijd voor een (te) gezellig feestje en heb ik weer veel nieuwe mensen ontmoet. Zondag was het tijd voor een hangover ride, of je kon na het opruimen naar huis. Dat laatste deden wij.

Zaterdagsrondje

Dennis, Loes en ik gingen samen naar het evenement waarbij Dennis mee zou helpen met de content. Loes en ik zouden samen op pad gaan met de fiets. Helaas had Loes al super snel lek bij beide wielen en maar 1 bandje bij zich. Zij besloot om bij Dennis in de auto te stappen. We zijn toen ook iets van de route afgeweken en hebben  mooie plaatjes geschoten.

De route vond ik uitdagend, maar wel echt super tof. Doordat Loes zoveel pech had en ik er op een gegeven moment wel even klaar was, besloot ik om niet de tweede lus te rijden. Ik had ook al best lang over de eerste gedaan en ik voelde mij mede door de kater ook niet top fit ;). Tijdens het fietsen probeerde ik zoveel mogelijk te genieten van de waanzinnige omgeving, want het is er echt werkelijk prachtig om te fietsen. Hieronder zie je de ochtendlus van de route en je ziet zo ook mooi hoe intensief sommige stukken waren. Daarbij is gravel in elke regio anders, in de Eiffel is het bijna mountainbiken.

Dennis zijn ervaring

Mijn vriend, Dennis, ging ook mee. Een beetje om content te maken maar vooral voor de gezelligheid. LtD Gravelraid juicht het alleen maar toe om vrienden en familie mee te nemen naar dit soort events. Het was Dennis zijn eerste fietsevenement, lees hieronder zijn ervaring:

Laat ik beginnen met dat ik helemaal niet wist wat ik kon verwachten. Natuurlijk heb ik het één en ander gehoord van Kirsten, maar met alleen woorden is het lastig een (juist) beeld te scheppen. Met open beeld ging ik erheen en ging ik het allemaal wel meemaken.

De heenweg naar het event was al bijzonder mooi! Wat een prachtige omgeving. Bij aankomst was het gelijk al een geweldig sfeertje. Op locatie had je een heuvel waar ze een sprint omhoog hielden. 1 tegen 1. Iedereen juichen en schreeuwen en iedereen goedlachs. Het sfeertje was gelijk prettig.

De dagen die volgenden had ik hetzelfde gevoel. Een open sfeer met van allerlei soorten mensen. Man/vrouw(nog niet heeeel veel vrouw), jong/oud, ervaren/onervaren. Ook niet ervaren, zoals ikzelf. Elke dag waren er routes uitgestippeld en kon iedereen zelf bepalen welke route ze gingen rijden. Wedstrijd? Of toch lekker op het gemakje en gezellig met vrienden. Als niet-fietser bleef je dan natuurlijk achter en had je even rust van alle gekte. Zelf kon ik met de auto op pad om wat content te schieten. Dit ging best lastig, omdat je op locatie echt bizar slechte internet verbinding had. Hierdoor had ik slecht contact met de dames en wist ik niet helemaal waar ze waren. Dit verliep dus niet zo heel soepel.

Bij terugkomst zat iedereen lekker aan een fles bier en kon het feestje beginnen. Er werd uitgepakt met muziek en een klein wedstrijdje op Zwift. Erg gezellig en de vele fietsers werden zelfs een beetje baldadig. Drank in de man he? Was een mooi feestje!

Al met al een paar gezellige dagen, ook als niet-fietser. Dit heeft me toch nét weer dat zetje gegeven om misschien toch ook zelf op een (gravel)fiets te stappen. Samen content schieten op de fiets, dat zou toch lekker zijn??

Wie weet dus volgend jaar zelf hierheen MET gravelfiets. Heb ik nog wel wat training te doen (Conditie van een steen).

LtD Gravelraid 2024

Lijkt het jou, net als Dennis, leuk om volgend jaar ook aanwezig te zijn bij LtD Gravelraid? Om samen met (on)bekenden mooie gravelavonturen te beleven, nieuwe plekken te ontdekken, een gezellig fietsfeestje mee te pakken en gewoon te genieten van al het moois uit de gravel wereld? Dan moet je in 2024 zeker (weer) bij zijn!

Je kunt je nu inschrijven voor de interesselijst. Zie ik je daar?

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!