Your code here Rij jij dit jaar mijn meest memorabele routes van 2023?
Vijf meest memorabele routes 2023
Wielrennen
Kirsten Boerrigter
Wielrennen
01/16/2024
1 min
0

Rij jij dit jaar mijn meest memorabele routes van 2023?

01/16/2024
1 min
0

In 2023 ging ik steeds vaker aan de slag met het bouwen van mijn eigen routes. Het is als een nieuw onderdeel van mijn sport. De voorpret is er volledig wanneer ik zelf mijn routes bouw en niet veel later ze zelf ook fiets. Heerlijk vind ik het! Komoot vroeg mij om mijn 5 meest memorabele routes van 2023 met jullie te delen. Dit deed ik al even op onze Instagram en Komoot account, maar hier wil ik ze natuurlijk ook delen! Zodat jij in 2024, of op een later moment, zelf deze routes kunt rijden. Lees je mee? 


Wat is Komoot?

Voor ik volledig duik in mijn keuzes van mijn vijf meest memorabele routes, is het wellicht handig om Komoot nog een kleine introductie te geven. Zelf maakte ik in 2019 voor het eerst kennis met de routebouwer en inspiratie pagina van Komoot tijdens het hiken op Mallorca.

Daarna heb ik het niet zo veel gebruikt, tot ik begon met gravellen. Komoot is namelijk een platform waar je heel makkelijk eendaagse of meerdaagse routes kunt bouwen. Dit kun je doen voor verschillende disciplines, maar ik gebruik het zelf vooral voor gravel- en wielrenroutes. 

Een van mijn meest favoriete functies in de routeplanner van Komoot is de trailview. Die zorgt echt voor parels op je route. Hierdoor is het echt een hobby van mij geworden om mooie routes te bouwen. Heb jij het al eens geprobeerd?


Mijn 5 meest memorabele routes

Komoot vroeg mijn meest memorabele routes van 2023. Haast een onmogelijke opgave met zoveel leuke routes die ik heb gereden. Ik hecht namelijk veel waarden aan mijn rondjes fietsen in Nederland. Thuis bij de Holterberg kan je alle kanten op, met verschillende disciplines en ik vind het er fantastisch. Daarnaast is Nederland ook echt een mooi en fijn fietsland, dus er moest een rondje in de buurt in. Als statement dat fietsen thuis ook top is. Uiteindelijk koos ik voor 2 routes in Nederland. Een na een Fietsvrouwen clinic en de ander was een gravelrit met vriendinnen.

Mijn geliefde Spanje kwam twee keer aanbod. Vorig jaar fietste ik drie keer een week in Spanje en dat was heerlijk. Coll de Rates zat er bij, eentje die ik komende week ook ga rijden. Daarnaast de prachtige kustroute die je vanuit Girona kunt fietsen. Een van de mooiste routes in die regio, als je het mij vraagt.

Daarnaast kon de Oak Valley trails niet ontbreken, die ik reed vanuit het evenement in Zuid-Afrika. Dat vond ik wel een van de leukste en mooiste dagen op de fiets in Zuid-Afrika. 

Reacties
Categorieën