Review G-One Ultrabite
Gravel
Kirsten Boerrigter
Gravel
12/20/2023
2 min
0

REVIEW De Schwalbe G-ONE Ultabite geeft grip en vertrouwen op de gravelstroken!

12/20/2023
2 min
0

Tot voor oktober 2022 had ik nog nauwelijks onverhard gefietst. Ik had alleen een racefiets en kon af en toe een mountainbike lenen, die uiteindelijk ook nog veelte groot was haha. Dus heel veel ervaring had ik niet op onverharde paden. In oktober 2022 kreeg ik mijn Scott Speedster Gravel van Herman Beleef Fietsen waardoor mijn avonturen onverhard konden gaan beginnen! 

Tijdens de winter heb ik gereden met de Schwalbe G-ONE Ultrabite banden en vandaag lees je meer over deze band in de review

Review G-One Ultrabite

“De Schwalbe G-ONE Ultrabite geeft grip en vertrouwen!”

Zoals aangegeven was ik nog aardig onervaren op de onverharde stroken en was ik aardig zoekende op het moment dat ik deze banden had gemonteerd, december 2022. In Nederland hebben we echter supermooie en fijne gravelstroken, waardoor je al snel meer gewend raakt aan het fietsen over gravel, bospaadjes en zandpaden. Banden maken op het asfalt al een groot verschil, zeker als je gaat kijken naar bandenspanning en bandbreedte, maar op de onverharde paden merk je dat al helemaal! 

Toen de herfst en winter echt haar intrede deden verwisselde ik mijn G-ONE-R banden (daarover later meer!) voor de G-ONE Ultrabites. Voor veel mensen is dit een echte winterband die het perfect doet op heftige onverharde gravelstroken.

Vorig jaar december sloot ik het jaar af met Andrea, Maks en Lotte door te gaan gravellen in de Ardennen. Daar kon ik deze banden perfect testen, de omstandigheden waren namelijk nat en glibberig. Deze banden heb ik uiteindelijk tot mei 2023 om mijn fiets gehad. Dit vond ik als onervaren gravelaar erg fijn. De band geeft namelijk een erg vertrouwd gevoel.

De band geeft veel grip op verschillende onverharde ondergronden en heeft mij meer vertrouwen gegeven op het onverharde.

Tot halverwege dit jaar woonde ik nog in het mooie Noord-Brabant waar ik veel kon gravellen in het Kampina gebied. Daarvoor moest ik eerst een stuk over het asfalt rijden. Op het asfalt voel je, logischerwijs, een stuk meer rolweerstand waardoor ik deze band af zou raden voor mensen die lichte gravel combineren met asfalt. Daar is deze te grof voor, dan zou je bijvoorbeeld beter de G-ONE Bites kunnen gebruiken. 

Tubeless

De G-ONE Ultrabites rij ik zelf tubeless. Dit is vrij eenvoudig te realiseren. Mocht je hier meer over willen lezen dan kun je in de kennisbank het artikel lezen over tubeless monteren. Samen met Schwalbe heb ik hier een stappenplan over geschreven.

Door tubeless en met brede banden te rijden kun je lager in bandenspanning rijden. Dit geeft een enorm positief effect op je comfort tijdens het fietsen. 

Maten

De G-ONE ULTRABITE is verkrijgbaar in verschillende maten en versies. Zelf rij ik met 40 mm, performance line, Super Ground versie en een bronze skinwall. Dat vind ik persoonlijk het mooiste.
 Deze band is er in de maten: 40, 45 en 50 mm breed.
 Heb je liever een zwarte zijkant van de band dan is deze er ook in 40, 45 en 50 mm.

Review G-One Ultrabite in Ardennen

Conclusie G-ONE ULTRABITE

De conclusie mag zijn dat de G-ONE ULTRABITES enorm fijn zijn in zwaardere omstandigheden waarbij de trails er heel nat en modderig bij liggen. Daarnaast zijn het onwijs fijne banden om vertrouwen te krijgen op de onverharde paden en vanuit daar zelf te groeien op de gravelstroken.

Nu het eind mei is en de gravelstroken na een lange natte periode eindelijk weer mooi opdrogen en ik mijn vertrouwen heb gekweekt op het onverharde, is het nu tijd om de banden weer te wisselen voor de G-ONE R. Ook hierover lees je snel een review. 

De banden van Schwalbe koop je bij je fietsenspeciaalzaak of online retailer. Met welke banden rij jij? 

Dit artikel is een onderdeel van de partnership tussen Schwalbe Nederland en Fietsvrouwen.

Reacties
Categorieën