Review AGU SWITCH BIBSHORT III ESSENTIAL DAMES fietsbroek met rits
20 april 2023 
in Review

Review AGU SWITCH BIBSHORT III ESSENTIAL DAMES fietsbroek met rits

Een fietsbroek met een rits.is het een hype of iets wat echt heel handig is? Veel vrouwen zijn er naar op zoek. Zij vinden namelijk alles uit trekken voor een pitstop vaak veel gedoe en zochten naar een oplossing. Verschillende fietskledingmerken hebben hiervoor een oplossing gemaakt door een rits toe te voegen aan de achterkant van de bibshort. In dit artikel neem ik jullie mee in mijn ervaring met de bibshort (fietsbroek). Lees je mee?


Waarom een bibshort met rits

Zoals ik net al kort in de intro toelichtte, willen steeds meer vrouwen snel een pitstop kunnen maken. Niet al het “gedoe” van eerst alle lagen uittrekken en dan pas naar de wc kunnen. Vind je dit persoonlijk niet super erg, dan is dit wellicht niet per se een item voor jou. Ben je het wel echt zat of vind je het echt gedoe om al die lagen steeds aan/uit te moeten doen tijdens een pitstop, dan is deze fietsbroek echt iets voor jou.


Hoe werkt het?

De fietsbroek met rits kun je gemakkelijk uit doen, zonder dat je ook nog al je bovenkleding uit moet doen. De rits aan de achterkant van de fietsbroek kun je gemakkelijk naar beneden ritsen. Als je vervolgens de broek naar beneden doet en direct gaat zitten, merk je dat je genoeg ruimte hebt met de bretels om daadwerkelijk naar de wc te gaan.

De fietsbroek heb ik inmiddels al bijna een jaar in mijn garderobe en gebruik ik regelmatig. De reden waarom ik nu pas een review plaats, is omdat ik goed wilde testen hoe de bretels zich zouden verhouden bij langer gebruik. Het is daarbij wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat ik meerdere fietsbroeken in mijn kast heb liggen en dus veel afwissel tussen de verschillende fietsbroeken. 

Ook na bijna een jaar gebruik van deze fietsbroek verhouden de bretels zich erg goed en zijn absoluut niet uitgerekt. Dat is absolute win voor deze AGU fietsbroek.

Review AGU Fietsbroek

Heb je last van de rits met fietsen? 

De rits voel je niet tijdens het dragen van de fietsbroek en ook niet tijdens het fietsen. Wel merk ik dat ik tijdens het fietsen meerdere keren even check of de rits nog goed vast zit. Deze zit altijd nog goed dicht, maar toch blijf ik het tijdens het dragen van deze fietsbroek checken. 

Wel kan ik mij goed voorstellen dat, wanneer je het vervelend vindt tijdens een pitstop om alles uit te moeten doen, dit een goede oplossing voor je is. De broek zit goed, de bretels rekken niet uit, ook niet bij vaker gebruik en de rits blijft goed zitten. Hierbij zou mijn advies wel zijn om als je normaal precies in een bepaalde maat past, net een maatje groter te bestellen zodat de rits niet op te hoge spanning hoeft te staan.

Deze fietsbroek is ook een absolute uitkomst tijdens het bikepacken. 

Kortingsactie

Momenteel loopt er een kortingsactie bij AGU. Met de code kirsten15 krijg je nu tijdelijk 15% korting op alles bij agu.com. Deze actie is geldig tot en met 23 april 2023.


Fotocredits: SWG Studio

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!