Op fietsvakantie in Italië

In juni hebben we het op Fietsvrouwen.cc vooral over fietsen in het buitenland. Fietsen in het buitenland is wat ons betreft namelijk het leukste wat er is. Tijdens een buitenlandse fietstrip komt alles samen. Het is continue een afwisseling tussen avontuur en genieten. Prachtige uitzichten, afzien, lekker eten en meer van dat. 

We begonnen juni met de recap over het Ardennen weekend en daarna ging het over onze Frankrijk reis. Vandaag nemen we jullie mee in fietsen in Italië

Giro Delle Dolomiti 2

Vroeger ben ik een aantal keer op vakantie geweest in Italië. Dat is overigens ver voor het tijdperk dat ik wielrennen interessant vond. Vorig jaar was mijn eerste ervaring met fietsen in Italië. Laat ik als eerst zeggen dat ik dol ben op Italië. De mensen, het eten, de natuur. Alles is er mooi en gezellig. 

Vorig jaar werd ik uitgenodigd door Cycling-Connection om mee te gaan naar de Giro Delle Dolomiti. Een prachtige meerdaagse cyclo waar vooral het genieten van de mooie uitzichten, het Italiaanse familie gevoel en gezelligheid centraal staat, maar waar het sportieve onderdeel niet mag worden onderschat. 

Giro Delle Dolomiti 

De Giro Delle Dolomiti is een 6 stages event met elke dag de start in Bolzano. Bolzano zet zich in als fietsregio en dat is goed te zien aan de mooie fietspaden en hoe men omgaat met fietsers op de weg. Je kunt er voor kiezen om alle stages te fietsen, of 1 of meerdere losse stages. Het is een cyclo waar zeker een competitief onderdeel in zit. De etappes fiets je grotendeels in een groot peloton met politie begeleiding en motoren. Elke dag heeft een aantal segmenten waar het peloton wordt losgelaten. Bovenaan staat er dan een verzorgingspost waar je genoeg eten en drinken kunt pakken om met voldoende energie weer verder te gaan. Na de segmenten rij je veel stukken in de groep. Dit zorgt er voor dat je gemakkelijk nieuwe mensen leert kennen en samen de bergen trotseert! 

Vorig jaar mochten wij 1 stage meedoen wat een enorme ervaring was. Ik had nog nooit aan een dergelijk event meegedaan en mijn voorbereiding was niet het allerbeste ;). Van mezelf ben ik niet de beste klimmer en we hadden doordat het een persevent was, de avond ervoor ook nog allerlei activiteiten.

Maar wat heb ik een top dag gehad. Dit jaar mocht ik opnieuw meedoen aan de Giro Delle Dolomiti. Het is dit jaar zelfs de 45e editie! Helaas valt precies tijdens onze Fietsvrouwen Frankrijk reis. Daarom heb ik gevraagd of Claudia namens Fietsvrouwen mee wil doen! Gelukkig past het in haar drukke planning. 

De ervaring van vorig jaar was echt super gaaf en het lijkt mij leuk om nogmaals een keer mee te doen. Dan wil ik alleen wel wat beter getraind zijn, want de Dolomieten trotseer je niet zomaar. Mijn tip is om echt goed te trainen, bijvoorbeeld met schema's van Fondo. Op tijd naar Bolzano te vertrekken, je eigen fiets mee te nemen en enorm te genieten daar. Het is namelijk prachtig!


Naast de Dolomieten regio zijn er natuurlijk nog veel andere mooie gebieden om te fietsen in Italië. Denk bijvoorbeeld aan het Gardameer. In een later artikel nemen we je daar in mee! Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.