Nieuw evenement: Leer via een gratis webinar routes bouwen in Komoot
02 augustus 2023 

Nieuw evenement: Leer via een gratis webinar routes bouwen in Komoot

Routes bouwen. De een is er direct een kei in, de ander blijft er mee worstelen en weer iemand anders wil zichzelf vooral naar een hoger niveau tillen. Nog mooiere routes bouwen voor nog toffere avonturen! Nou lieve Fietsvrouwen, daar gaan we jullie bij helpen! 

Bouwen in Komoot

Eerder hoorde ik al veel toffe verhalen over de gemaakte routes via Komoot. Toch schoof ik het nog een beetje voor mij uit. "Is vast niks voor mij" "daar heb ik geen geduld voor". Dat soort kreten riep ik regelmatig. Tot ik ging gravelen. Toen wilde ik toch wat beter weten waar de mooie paden lagen en waar ik wel/niet mag fietsen. Je snapt het wel, niet alleen de mtb paden, niet de grind weggetjes die eigenlijk gewoon een normaal fietspad zijn. Nee, die echte toffe gravelpaden wilde ik vinden. Na de vele goede verhalen ben ik ook zelf ook gaan oefenen en kwam ik in gesprek met Komoot.

En kort gezegd, zo geschiedde. Er is nu een Fietsvrouwen Komoot pagina waar ik verschillende routes bouw (komen meer online) en eerlijk is eerlijk, ik heb er echt een nieuw deel van mijn hobby bij. Het is zo leuk om te puzzelen en nieuwe spots te vinden. Het is nog leuker om de routes dan ook echt daadwerkelijk te rijden en te ervaren wat je hebt gebouwd.

Vraag uit de community

In de community zag ik ook veel vragen voorbij komen over Komoot. Van dames die net begonnen en zich afvroegen hoe bepaalde dingen werken, tot al echte Pro Routebouwers die ook wel vragen hebben over bepaalde dingen. Dat is logisch, want er is zoveel mogelijk!

Om deze reden ben ik met Carola in gesprek gegaan en gaan we nu een webinar geven op 23 augustus om met Fietsvrouwen routes te leren bouwen. Meer informatie over het webinar lees je hier.

Is het voor jou tijd om aan de slag te gaan met Komoot? Wil je makkelijker, mooiere routes bouwen en daardoor meer plezier en avontuur beleven? Dan is dit webinar echt iets voor jou. Het is overigens gratis en je krijgt als je je aanmeldt, ook de link om het later terug te kijken. Erg handig!

Komoot Trail View

Een van de toffe dingen van Komoot vind ik dat het continue in ontwikkeling is en er nog heel veel nieuwe dingen gerealiseerd worden. Laatst is de routebouwer voor gravelen enorm verbeterd en dit maakt dat je een nog fijnere gebruikerservaring hebt. De Trail View is zo'n ontwikkeling die ik super gaaf vind en ook echt veel gebruik. Je weet nu veel beter waar je de route naartoe maakt en hoe het weggetje eruit ziet. In deze video legt Martijn het perfect uit. Wel in het Engels, maar je kunt de ondertiteling aan zetten!

Hier zie je het ook nog in foto vorm:

Komoot Webinar

Dit maakt het bouwen van routes niet alleen makkelijker, maar ook echt nog veel leuker.

Naast dat je gemakkelijk je eigen routes kunt bouwen, kun je ook veel inspiratie vinden van andere routebouwers. Heel erg handig als je even geen tijd/zin hebt om zelf aan de slag te gaan. Of natuurijk om een andere redenen en dat is allemaal prima! Komoot staat bom vol met inspiratie van het bedrijf zelf, maar juist ook van vele andere gebruikers.

Laatst hebben ze de Huttentrektocht NL gelanceerd en ik kan het niet laten om daar ook even bij stil te staan.

Michiel Maas @maas.rides

Huttentocht NL - bikepacking route

Met de Huttentocht NL is er een nieuwe Komoot Original fietsroute gelanceerd in ons mooie Nederland. De route is 386 kilometer lang en gaat over de Heuvelrug, de Veluwe en Achterhoek. Het gave van deze tocht is dat routebouwer Gijs langs de route verschillende overnachting opties in houten hutjes heeft toegevoegd. Hierdoor kun je echt licht bepakt op pad en is het direct een geschikte route voor beginnende bikepackers.

Michiel Maas @maas.rides

Vierdaagse tocht

Gijs adviseert om de route op te splitsen in 4 dagen van gemiddeld 96 kilometer per keer. De eenvoudige blokhutten om in te overnachten vind je op natuurcampings. De start en finish is bij het station van Amersfoort. Erg handig als je afhankelijk bent van het ov. Je kunt overigens ook goed parkeren in de omgeving van het station.

Gijs heeft de route zo gebouwd dat hij geschikt is voor verschillende soorten fietsers: toerfietsers, gravellers en mountainbikers zullen hun geluk op kunnen tijdens deze route. Meer over de route lees je via deze link.

Wist je dat we met Fietsvrouwen ook ons eigen Komoot Profiel hebben? Hier zijn we achter de schermen leuke routes aan het bouwen voor meer inspiratie voor jullie. In Nederland en in het buitenland!
Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.