AGU wintercollectie
Winter training
Kirsten Boerrigter
Winter training
11/24/2023
3 min
0

Mijn AGU Fall/Winter favorieten + Black Friday

11/24/2023
3 min
0

Met de vele regen en de eerste keer krabben deze week lijkt de winter nu toch wel echt snel te gaan beginnen. Ook niet zo gek, het is immers al eind november. Man, waar blijft de tijd. Het lijkt net alsof de tijd elk jaar steeds sneller gaat. Alsof de tijd korter is, maar de herinneringen nog groter zijn. Intens vind ik het, maar het heeft ook iets moois. De donkere dagen vragen om meer plannen als het om fietsen gaat. Even een ritje na werk buiten zit er voor mij toch minder snel in. Door de weeks probeer ik regelmatig op de Tacx een indoor training te doen, maar in het weekend wil ik zoveel mogelijk naar buiten. Het is dan wel erg belangrijk om de juiste lagen aan te hebben, er is niks zo vervelend als te koud gekleed zijn en het niet meer warm te krijgen op de fiets. 

AGU wintercollectie

Fietsen in de winter

Fietsen in de winter is en blijft heerlijk, als je maar goed gekleed bent. Ik kan echt genieten van mooie winterse fietstochten. Op de racefiets, de gravelbike maar op de mountainbike lijkt het mij ook fantastisch. Stiekem kijk ik best uit naar de periode tussen Kerst en oud&nieuw, waarbij ik elk jaar toch weer zoveel mogelijk kilometers te fietsen. Ook in die periode is het wel zo fijn om de juiste kleding te dragen. 

Inmiddels ben ik alweer een paar jaar fan van de kleding van AGU. Het Nederlandse merk wat gevestigd is in Alkmaar weet wat mij betreft steeds mooiere kleding te ontwerpen welke een goede pasvorm heeft voor de Nederlandse Fietsvrouw. 

Laagjes, laagjes 

Zoals ik aangaf vind ik fietsen in de winter heerlijk. Het is de ijzige, frisse lucht die soms scherp voelen in je longen maar zo'n heerlijk gevoel geven. Alsof je voor heel even in de bergen bent. Ik kan ook altijd zo genieten van de Alpen lucht, herken je dat? 

Mijn ultieme tip met fietsen in de kou is werken in laagjes. Trek een goede baselayer aan, daarover een fijne lange mouwen jersey, afhankelijk van het weer is dit een dikke of dunne, daarover kun je een gevoerde windbody dragen, of een winddichte jas. Je kunt ook fietsen met een Polartec Thermojack, deze zijn super warm en perfect voor tijdens de echte koude winterdagen.

Om je keel en nek goed te beschermen is een goede col essentieel. Mijn favoriet is met fleece. Een koude winterrit met een klein zonnetje geeft mij altijd een heel fijn gevoel. Fietsen in de regen doe ik ook wel, maar als het niet hoeft liever niet ;). Ook daar kun je je goed tegen kleden en uiteindelijk is het nooit zo erg als je van te voren dacht.

Wellicht heb je er nog nooit veel bij stil gestaan, maar zoals je weet verlies je veel warmte vanuit je hoofd. In de zomer is het daarom fijn om een helm te hebben met veel ventilatie gaten, zodat de warmte kwijt kan. In de winter is het juist net weer wat fijner als je helm dicht(er) is. Zo hou je de warmte binnen. Dit geldt overigens ook bij je schoenen. Veel schoenen hebben ventilatiegaatjes, deze kun je afplakken! Scheelt heel veel tocht.

Mijn AGU favorieten in de Black Friday Sale

De afgelopen jaren heb ik veel fietskleding van AGU mogen testen. Er zijn meerdere producten groot favoriet bij mij. Voor het gemak heb ik ze even op een rijtje voor je gezet. Lees je mee?

1. Polartec Thermojas

Deze jas ziet eruit als een normale longsleeve jersey maar is veel meer dan dat. Het is een goed gevoerde thermojas welke ook nog favoriet is bij Jumbo-Visma rensters. De thermojas is goed ademend en beschermt goed tegen een regenbui en houdt de wind tegen. De jas is goed ademend, waardoor het zweet niet op je lichaam koud slaat maar gewoon weg kan. Daarbij is hij wel super warm en houdt hij je ook warm, door de speciale Polartec Alpha stof. 

2. Merino fietsshirt lange mouwen

Ik kan niet zonder merino jerseys. Deze stof zit lekker warm, sluit goed aan en zit erg comfortabel. Hij sluit mooi aan en je kunt er gemakkelijk een ondershirtje onder aan. Als het droog is kun je er gemakkelijk een windjasje overheen dragen en je bent ready to go. 

3. Winter Jack 

Een goede winterjas is essentieel als je in de koudere omstandigheden buiten wil blijven fietsen. Met de gele variant ben je ook nog super goed zichtbaar onderweg!

4. Body

Een body is echt mijn all time favorite. Een body draag ik in het najaar, in de winter en in het voorjaar. Het is zo makkelijk om even over je jersey heen te gooien. Je hebt deze in verschillende versies. Je hebt padded body's, maar ook alleen body's die de wind tegenhouden. Voor elk moment in het seizoen is er wel eentje die passend is. 

5. Lange broek

Een lange broek is wat mij betreft ook echt een musthave. In het begin van de herst is een korte broek met beenstukken nog prima, maar vanaf dat het wat kouder wordt is een lange broek absoluut geen overbodige luxe. bij AGU heb je ze in verschillende varianten. Gecoat, met fleece, in verschillende kleuren. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

6. Accessoires

Fietsen in het najaar gaat samen met goede overschoenen, handschoenen, een col en een hoofdband. Dit maakt je rit een heel stuk aangenamer. Ook deze zijn te vinden in verschillende varianten. Dun, dik, waterdicht etc. Kies dat wat voor jou het fijnste is!

Reacties
Categorieën