Maks stelt zich aan jullie voor!
25 januari 2022 

Maks stelt zich aan jullie voor!

Even voorstellen….

Hi fietsvrouwen! Met trots mag ik zeggen dat ook ik een van de twintig gastbloggers van fietsvrouwen.cc ben! In deze blog vertel ik jullie meer over wie ik ben, wat mijn ervaringen zijn in het fietsen en wat mijn fietsplannen zijn voor het aankomende jaar! 

Ik ben opgegroeid in een gezin waar buiten zijn altijd erg belangrijk was. Zo bestonden de vakanties bijvoorbeeld altijd uit dagen hiken en mountainbiken in de bergen. Daar is mijn liefde voor het gevoel van vrijheid en de wereld willen zien ontstaan.
Toen ik een jaar of 14 was raakten mijn ouders verslingerd aan het wielrennen. Ik vond dat ook wel heel gaaf, maar puber als ik was, zag ik het niet zitten om met zo een lelijke broek met zeem en een helm door mijn buurt te fietsen. (Wie had toen kunnen bedenken dat ik nu spontaan begin te kwijlen bij een nieuwe outfit of accessoires voor het fietsen, haha.) Echter, als we naar het buitenland gingen met de fietsen, dan ging ik op de fiets van mijn moeder met mijn vader mee voor een ritje door de bergen. En wat vond ik dat gaaf! 

Het fietsen begon meer en meer te kriebelen en op mijn 17e was het dan toch tijd voor mijn eerste eigen fiets. Aan de outfit kon ik destijds nog steeds niet helemaal wennen, dus ik besloot een veldrijfiets te kopen. Daar kon ik ook wel op fietsen met een sportlegging en zonder helm, was toen mijn mening. Jemig wat was ik eigenwijs en wat mega zonde dat ik me daar destijds zo in heb laten tegenhouden!

Het fietsen verwaterde weer een beetje en de jaren die volgden gebruikte ik mijn fiets maar sporadisch in de zomermaanden, totdat we ineens allemaal thuis zaten vanwege de lockdown. Mijn huisgenootje kon de racefiets van haar vader lenen en samen toerden we heel de omgeving door. De wielrenliefde kwam weer naar boven en ik besloot mijn eerste echte racefiets te kopen. 

Eerste racefiets

En toen ging alles heel snel. Die lelijke outfits vond ik ineens prachtig (jullie kennen het vast), en de keuze voor een mooie helm viel niet mee want; zo veel prachtige merken! Wat? Was ik dit?? Dat hadden de eerste red flags moeten zijn van mijn fietsverslaving denk ik, haha.

Om meer fietsliefhebbers te leren kennen besloot ik een Instagram account aan te maken om reels en foto’s op te plaatsen; Cyclewith.me. Mensen die mijn privé account volgden, werden vast ondertussen gek van mijn nieuwe verslaving en op dit nieuwe account kon ik al mijn filmpjes van ritten in mijn omgeving, maar ook van ritten in Zeeland, Vlaanderen en Limburg delen. 

Sinds ik in juli mijn Instagram startte ben ik écht veel gaan fietsen. Het werd een gewoonte. Al snel vond ik Kirsten op Instagram en zo ook de Fietsvrouwen groep. Daarnaast kwam ik in contact met andere fietsers en groeide mijn motivatie en inspiratie voor het fietsen met de dag. Instagram zorgt er voor mij ook voor dat ik wekelijks nieuwe dingen leer over het fietsen. Ik ben gewoon nog steeds een amateur en met de tijd leer ik meer over groepsets, banden, trainen, en noem maar op.

En zo komen we aan bij mijn fietsplannen voor komend jaar


2022 zal voor mij in het teken staan van andere fietsers leren kennen en uit mijn comfortzone stappen. Ik heb net een nieuwe gravelbike gekocht en ik kan niet wachten om daarmee de bossen en offroad paden te gaan verkennen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Een bikepacking trip in Schotland staat ver bovenaan mijn bucket list en met de komst van mijn nieuwe fiets transformeert deze droom langzaamaan naar een plan. Het lijkt mij echt het últieme gevoel van vrijheid om met mijn fiets door de Highlands te trekken. Ik kan niet wachten om hier meer over te gaan delen!

Afgelopen jaar deed ik als afsluiter van het jaar nog mee aan de Festive 500. Daar schreef ik ook over, dat artikel lees je hier

Jullie horen van mij! Liefs, Maks
Maks is uiteraard ook te volgen op Instagram en Strava. Fietsvrouwen kun je ook op Instagram en Strava volgen. 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!
Reactie plaatsen