LAKA zorgt voor een fijne fietsverzekering door het collectief
17 juli 2023 

LAKA zorgt voor een fijne fietsverzekering door het collectief

Onze fietsen worden steeds duurder en steeds meer mensen overwegen het om een fiets te verzekeren. Naar mijn mening een hele verstandige keuze, zeker als je ook regelmatig aan toertochten en wedstrijden mee doet, of bijvoorbeeld vaak naar het buitenland gaat. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Mijn fietsen zijn duurder dan mijn auto en die is ook verzekerd, waarom zou je dan eigenlijk niet je fietsen verzekeren? ;) 
Inmiddels heb ik mijn fietsen alweer zo’n twee jaar in de verzekering staan bij LAKA. Doordat ik ook custom wielen heb, heb ik die ook los verzekerd. Ik wil niet dat er iets met mijn carbon wielen gebeurt. Uiteraard doe ik er zelf super voorzichtig mee, maar je weet het nooit. Het is soms immers ook onmacht.

Fietsverzekeren LAKA

Deze foto is gemaakt door SWG Studio

Waarom ik mijn fietsen verzekerd heb

Naast dat ik het eigenlijk vrij logisch vind - want de fietsen zijn duurder dan de auto en die is ook verzekerd - geeft het ook een fijn gevoel. De afgelopen jaren ga ik regelmatig naar het buitenland en gaan de fietsen mee. Soms ga ik met de auto, soms met het vliegtuig. En vooral met dat laatste heb je niet alles zelf in de hand en is het extra fijn als je gewoon goed verzekerd bent. Dat ben ik dus, via LAKA. Nu alweer 2 jaar en vandaag vertel ik je er meer over. 

In dit artikel leg ik je uit wat dit is en krijg je ook nog eens 30 dagen gratis van ons. Lees je mee?

Bij LAKA ben je samen verzekerd

Waar je bij een “gewone” “standaard” verzekeringsmaatschappij gewoon een bedrag betaalt en vervolgens ellenlange discussies voert over je schadeclaim, gaat dat bij LAKA anders. Ten eerste komt dit doordat vele medewerkers zelf fietsen en dus snappen hoe dierbaar jouw fiets voor jou is. Daarbij weten ze zelf ook dat alles van een fiets nogal duur kan zijn.  

Je betaalt bij LAKA geen standaard maandelijks bedrag, maar je bent samen verzekerd en ook samen bepaal je het bedrag. 

Dit betekent dat je achteraf de kosten met alle gebruikers deelt, maar wel met een vooraf bepaald maximum op basis van de waarde van jouw fiets. Dat is wel zo fijn als je zelf of hele dure of een iets minder dure fiets hebt, maar in beide gevallen wel de juiste verzekering wil.

 Samen fietsen doe je met LAKA en ook samen met LAKA passen we op elkaars fietsen. 


Laka - Explainer film from Candour Creative on Vimeo.


Dit betekent concreet:

 1. Super snelle schade aangifte, meestal binnen 1 dag afgehandeld
 2. €0 eigen risico en geen afschrijving
 3. Claims worden behandeld door fietsexperts die begrijpen hoe jouw fiets in elkaar zit, handig voor je gewone fietsen, maar zeker voor je sportfietsen!
 4. 100% flexibel, zeg het op of pauzeer wanneer jij dat wil
 5. Betaal niets vooraf: de kosten worden aan het eind van de maand eerlijk verdeeld.

Wat wordt er allemaal gedekt?

 • Diefstal in binnen- en buitenshuis
  Zolang jij je fiets in het zicht houdt, heb je geen slot nodig. Geen gezeul meer met sloten tijdens een toertocht. Toch kan het heel slim zijn om in een handlebar bag een Apple AirTag te plaatsen, of om een mini slotje mee te nemen, voor LAKA hoeft het niet zolang jij je fiets in het zicht houdt.

 • Schade - door vandalisme, een ongeluk en zelfs tijdens een koers!
  Dit is erg uniek en zie je niet veel bij andere verzekeringsmaatschappijen. Je fiets wordt zo snel mogelijk gerepareerd zodat jij weer lekker kan sporten. LAKA geeft een emergency cash van €200 voor het regelen van alternatief vervoer na bijvoorbeeld diefstal of een ongeluk. Check daarvoor extra goed de voorwaarden.

 • Verlies door derden, bijvoorbeeld door de vliegmaatschappij.
  Tip: altijd een Apple Airtag in je fietskoffer plaatsen en deze koppelen aan je telefoon!

 • In of op je auto.
  Wel even de auto op slot doen, maar in en op de auto is jouw fiets gewoon verzekerd! Super fijn, vooral bij grote toertochten wordt er nog weleens een fiets gestolen.

 • In het binnen- en buitenland
  Werelddekking geeft veel vrijheid!

 • Thuisbrengservice.

Hoe wordt het berekend?

Zoals al werd benoemd is LAKA een collectief en betaal je als je de maand geweest is, samen met het collectief een bedrag. Je kiest per maand een maximaal bedrag aan de hand van de waarde van jouw fiets. Dit betekent dat je nooit meer dan dit bedrag betaalt, soms wel minder! 

Je kunt ook je fietsaccessoires gemakkelijk mee verzekeren, bijvoorbeeld een extra set wielen of je tijdritstuur. 

Na twee jaar al gebruiker te zijn van LAKA kan ik vertellen dat ik inderdaad nooit te veel betaal en ook heel inzichtelijk heb wat er met het geld betaald is. Het stukje transparantie spreekt mij erg aan en vind ik erg belangrijk.

Als je schade indient, dan kan er gevraagd worden of je foto- en of videomateriaal kan aanleveren om te laten zien wat voor schade er is. Op die manier wordt dit op kantoor beoordeeld en betaal je als collectief nooit voor een schadeclaim die onterecht is.

Je kunt je verzekering maandelijks opzeggen of aanpassen. Dit is extra handig in de vakantieperiode of als je een bepaald evenement hebt waar je aan mee doet. 

Welke fietsen kun je verzekeren bij LAKA?

We weten allemaal, Nederlanders en vooral sportieve fietsers, hebben meer dan 1 fiets. Gelukkig is dat bij LAKA geen probleem. Wil jij meerdere fietsen verzekeren? Zo geregeld! Deze fietsen kun je verzekeren bij LAKA:

 • Stadsfiets
 • E-Bike
 • Racefiets
 • Elektrische bakfiets
 • Mountainbike
 • Vouwfiets
 • Ligfiets

30 dagen gratis

Al twee jaar lang heb ik mijn fietsen in de verzekering bij LAKA. Dit betaal ik gewoon zelf en is geen onderdeel van deze samenwerking. Doordat ik zelf zo enthousiast ben heb ik deze samenwerking aangevraagd en wil ik anderen ook kennis laten maken met hoe het ook kan binnen fietsverzekeringen. Om je dit te laten ervaren kunnen jullie via deze link nu 30 dagen je fiets gratis verzekeren. 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!