Julia Schuiling is vanaf heden werkzaam als Junior Sportmarketeer bij Fietsvrouwen
21 februari 2022 

Julia Schuiling is vanaf heden werkzaam als Junior Sportmarketeer bij Fietsvrouwen

Vanaf heden ben ik onderdeel van het Fietsvrouwen team als Junior Sportmarketeer. Mijn naam is Julia Schuiling, 20 jaar oud en ik ben student Sport, Management en Ondernemen in Amsterdam. Zelf ben ik geboren en getogen in Leiden. Mijn passie ligt in de sport.

Nu verwachten jullie vast dat ik ervaring heb met wielrennen, maar niets is minder waar! Ik speel zelf op hoog niveau korfbal. Zo heb ik deel uit mogen maken van Talent Team NL (U21), ben ik Nederlands kampioen geworden met de A-selectie en als stip op de horizon: Europees-en wereldkampioen met jong oranje. Met korfbal ben ik nog lang niet klaar! Daarnaast heb ik verschillende andere sporten beoefend: turnen, rugby, paardrijden en beachvolleybal. Ik vind het nog steeds leuk om andere sporten uit te proberen. Wielrennen past mooi in dit rijtje thuis! Ik kijk er dan ook naar uit om zelf op de fiets te stappen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en onder de mensen. Golfsurfen doe ik graag in de zomer op het strand. Daarnaast sla ik een buitenrit op een paard niet over! Paardrijden is net als fietsen en zwemmen: als je het eenmaal kunt, verleer je het niet meer! Tot slot vind ik mountainbiken erg leuk om te doen. Buiten het sportieve gedeelde in mijn leven, houd ik van lekker en gezond koken. Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en dit te delen met vrienden. Daarnaast geniet ik ervan om een terrasje te pakken met vrienden of familie en maakt koffie mijn dag compleet.

De komende tijd ben ik bezig met een strategisch onderzoek voor Fietsvrouwen. Dit onderzoek is gerelateerd aan het lanceren voor het aanbod van Fietsvrouwen, voor jou! Daarnaast zal ik andere gave taken in de organisatie oppakken en de andere medewerkers van Fietsvrouwen ondersteunen. Ik kijk er naar uit om deel uit de maken van deze groeiende community en mijn eerste ritje op de fiets te maken. Ik hoop je snel te ontmoeten op een evenement.

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!