Your code hereJosien vertelt haar verhaal over bikepacken naar Parijs
Josien vertelt haar verhaal over bikepacken naar Parijs
22 augustus 2023 

Josien vertelt haar verhaal over bikepacken naar Parijs

Via Instagram werd ik door Josien benaderd of zij haar ervaring over haar bikepacking trip naar Parijs op Fietsvrouwen.cc mocht delen. Daar word ik alleen maar erg enthousiast van!

Fietsvakantie

Al 3,5 jaar zit ik op de racefiets en op de mtb. Het kriebelde al een tijdje om een keer op fietsvakantie te gaan en te genieten van de omgeving. Ik kreeg twee vrienden zover om met mij mee te gaan, de tassen werden gekocht en daar gingen we dan.

Ik vond het best lastig wat neem je allemaal mee op zo’n trip? Ik zorgde ervoor dat ik zo min mogelijk meenam om kilo’s te besparen aangezien we ook best wel wat hoogtemeters tegen zouden komen. Ik koos ervoor om alleen een zadeltas en stuurtas mee te nemen.

Bikepacken Parijs

De route

In vierenhalf dag fietsen we van Dronten (Flevoland) naar Parijs toe, ruim 700 kilometers door een geweldige omgeving. Vanaf dag één was ik al helemaal enthousiast, gewoon lekker genieten van de omgeving, rust en doen wat ik het allerleukste vind: fietsen!

De slaapplekken had ik vooraf al uitgestippeld om zo wel een zekerheid te hebben waar we konden overnachten. We fietsen via Eindhoven, Namen, Rethel, Chateau-Thierry en zo door naar Parijs. Wat een prachtige omgevingen en geweldig uitzicht zeg. Onderweg zelf je lekke banden verwisselen, en langs de fietsenmaker omdat het schakelen niet soepel ging. Wat een ervaring om mee te maken!

Banden verwisselen

Handig worden

Na een dag fietsen de tassen van de racefiets af en even boodschappen doen bij de lokale supermarkt. Nog even genieten van het zonnetje en de fiets en tassen alweer klaar maken voor de volgende dag fietsen. Iedere dag iets sneller worden en vooral handiger worden met het inpakken van de spullen. We fietsen de eerste twee dagen tussen de 170-185km, de laatste drie dagen zo rond de 100-120km. We hadden het gelukkig ook erg getroffen met het weer.


Aangekomen in Parijs

Eenmaal aangekomen in Parijs een mooie foto maken onder de Eiffeltoren en genieten van het lekkere eten en prachtige weer en de stad verkennen. Ik zou het iedereen kunnen aanraden om dit te doen. Met je fiets zie je zoveel meer dan dat je met de auto op vakantie gaat. Ik ben helemaal verliefd geworden op het bikepacken en heb de volgende trip al gepland!


Josien super bedankt voor het delen van jouw ervaring over het bikepacken naar Parijs! Lijkt het jou ook leuk om eenmalig jouw verhaal te delen over iets wat je hebt meegemaakt op de fiets? Mail dan gerust naar info@fietsvrouwen.cc en wie weet staat jouw verhaal binnenkort online!

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!