Your code here Greetje haar eerste uitdaging van dit jaar, De Amstel Gold Race - Toerversie!
Greetje haar eerste uitdaging van dit jaar, De Amstel Gold Race - Toerversie!
10 april 2023 

Greetje haar eerste uitdaging van dit jaar, De Amstel Gold Race - Toerversie!

Vandaag viel het startnummer van de Amstel Gold Race bij mij in mijn virtuele brievenbus. Nog anderhalve week en dan op naar het Limburgse Heuvellandschap. Zin in! En best spannend ook eigenlijk wel. Mijn allereerste uitdaging van dit jaar. Al vroeg in het seizoen en de aftrap van een reeks van leuke, spannende uitdagingen die nog zullen volgen.

De twijfels vooraf

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik van te voren al de meest vreselijke apen en beren op de weg kan zien….. Kan ik dit wel? Overschat ik mijzelf niet? Heb ik wel genoeg getraind? Iedereen fiets vast veel sneller dan ik en zij moeten dan weer op mij wachten etc. etc. En natuurlijk weet ik wel dat het geen wedstrijd is, dat ik mag afstappen als ik een klimmetje niet haal en dat mijn fietsmaatjes het helemaal niet erg vinden om op mij te wachten. Maar toch… die apen en beren blijven. 

De enige hoogtemeters hier in Friesland bestaat uit bruggen, viaducten en tegenwind (Wat dat betreft konden wij hier de afgelopen weken ons hart ophalen) Maar we kunnen best stellen dat de hoogtemeters bij de AGR zijn best serieus zijn en is het bestormen van bruggen en viaducten dan genoeg geweest? Heeft de wind hier echt wel hard genoeg gewaaid? (Hmmm… nooit gedacht dat ik mij dat nog eens hardop zou afvragen) Naast het buiten fietsen heb ik ook de nodige kilometertjes al Zwiftend en zwetend op de zolder van de garage doorgebracht, geef ik 2x in de week spinningles en heb ik ook geprobeerd om mijn krachttraining bij te houden. 

En daarbij, ik heb al eerder de route van de Amstel Gold Race gefietst. De eerste keer in 2014, op de hybride-fiets (diezelfde waar ik het in mijn vorige blog al over had) En in 2021 als alternatieve challenge vanwege de toen geldende Corona-maatregelen. Dus hè…. deze keer gaat het mij ook wel lukken!! Toch? 


Zoals jullie lezen… ik heb er onwijs veel zin in! Wie van jullie gaan ook de AGR fietsen? En welke afstand? Ik ga voor de 150km. En zijn jullie net zo enthousiast en onzeker tegelijk als ik? En hoe hebben jullie de trainingen aangepakt?

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!