Gravelen in de Eifel tijdens LtD Gravelraid + korting
15 september 2023 
in Gravel

Gravelen in de Eifel tijdens LtD Gravelraid + korting

Zoals ik al even op Instagram benoemde, de gravelevenementen zijn tegenwoordig op elke hoek van de straat te vinden. Of misschien zelfs fietsen breed, niet alleen gravel, maar ook race en mtb. Het zorgt ervoor dat ik vaak een keuze moet maken die ik liever niet maak, haha. Want ik ben nu eenmaal liever bij al die leuke evenementen aanwezig! 

Volgende week is het weer zover, dan is het tijd voor LTD Gravelraid! Het is de eerste keer dat ik ga gravelen in dit gebied en ik kijk er erg naar uit. 

Wat is LtD Gravelraid

LTD Gravelraid is een gravelevenement in Hellental, Duitsland. Het wordt georganiseerd met een evenementen organisatie en Laurens ten Dam. Dit jaar is het alweer het vijfde jaar dat het evenement plaatsvindt. Volgens de mannen die ik ken die er al eerder zijn geweest is het het "vetste fietsweekend van het jaar". Dat schept hoge verwachtingen! Het weekend staat in het teken van Laurens zijn slogan "Live Slow, Ride Fast". Maar ook voor de gravelaars die liever team Party Pace zijn, is dit een uitermate geschikt weekend. 

De routes zullen uitdagend zijn en bevatten een ochtend en middaglus. Daarnaast staat het natuurlijk in het teken van lekker eten, veel gezelligheid, nieuwe mensen leren kennen en jezelf uitdagen op de gravelpaden. 

Gravel Hellental

Vijf jaar LtD Gravelraid

Dit jaar vindt het vijfde jaar LtD Gravelraid plaats. Nog steeds in de prachtige Eifel regio, maar wel met vernieuwde routes en een vernieuwd concept! De routes zien er prachtig en uitdagend uit. Ergens ben ik wel blij dat het de laatste tijd nog mooi weer is, dat betekent hopelijk ook dat de gravel er niet al te slecht bij ligt. Ik ben immers nog vol aan het trainen om de technische stukken wat beter onder de knie te krijgen ;). 

Tijdens de editie van dit jaar zijn er op de route stukken getimede segmenten. Het is tijd om het gas open te gooien en de berg op te knallen. De segmenten herken je duidelijk aan de bordjes. Er zijn prijzen te verloten. Geruchten gaan dat Loes heeft gezegd wel een poging te gaan doen voor de prijs bij de dames, haha. 

Hengstenbal of toch niet?

Wellicht lijkt je het je super leuk om mee te doen, maar ben je bang dat het een beetje een Hengstenbal is. Dat heb ik namelijk vaker gehoord, en ik zou het super jammer vinden als dat je tegenhoudt! Het concept is dit jaar verandert, je kan namelijk dit jaar als gezin meedoen aan het evenement. Niet alleen de mannen, maar ook de kids en de vrouwen zijn meer dan welkom om te genieten van al het moois dat Eifel te bieden heeft. 

Natuurlijk zullen er mannen en vrouwen zijn die keihard fietsen - want onderschat aub de dames niet - maar je bent meer dan welkom om lekker je eigen (party) pace te rijden en te genieten van het evenement op jouw tempo.

Het lijkt mij super gezellig om je volgende week daar te zien en een biertje na de rit samen te drinken ;)

Korting

Omdat het mij super leuk lijkt als er meer vrouwen mee doen aan dit soort toffe evenementen mag ik je een korting van 25 euro aanbieden. Deze verzilver je door de code fietsvrouwen25 te gebruiken bij het bestellen

Zien we jou volgende week?

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!