Gastblogger Greetje, 52 lentes jong, stelt zich voor als gastblogger!
20 maart 2023 

Gastblogger Greetje, 52 lentes jong, stelt zich voor als gastblogger!

Hallo Fietsvrouwen, wat leuk dat ik mij mag voorstellen als nieuwe gastblogger.  

Wie ben ik:

Mijn naam is Greetje Wouda, 52 lentes jong. Ik ben getrouwd en moeder van 3 dochters, waarvan alleen de jongste nog thuis woont. Ook ben ik een trotse oma van 2 kleinkinderen. Ik woon samen met mijn gezin in Friesland. Ik ben werkzaam als fitnessinstructeur/personal trainer bij een kleine, gezellige sportschool bij ons in het dorp. Van kleins af aan ben ik altijd wel sportief bezig geweest, maar mijn liefde voor het fietsen is pas in 2013 ontstaan toen ik de vraag van mijn man kreeg of ik samen met hem de Mont Ventoux wilde fietsen voor een goed doel. 


Waarom klein beginnen als het ook groot kan

Dat was natuurlijk een mega-uitdaging om met fietsen te beginnen maar ik ging hem, uiteraard, wel aan. Er werd een hybride-fiets gekocht, want dat leek mij comfortabel fietsen zo met dat rechte stuur en wat bredere bandjes. Hier op het vlakke fietste het ook geweldig en ik genoot van iedere tocht die ik maakte ter voorbereiding op de Ventoux. De berg zelf was wel even een ander verhaal hoor, maar daar vertel ik wellicht nog wel eens over in een andere blog. Mijn liefde voor het fietsen was in ieder geval geboren! De hybride fiets heeft overigens al heel snel plaats gemaakt voor een heuse racefiets. En er is inmiddels ook een mountainbike bij gekomen. 


Avonturen

Door middel van mijn blogs op Fietsvrouwen zou ik graag mijn “avonturen” met jullie delen. Ik fiets niet meteen heel snel, dus verwacht geen raceverslag. Mijn jaarteller blijft vaak steken tussen de 5.000 en 10.000km totaal en ook een hoogtemeter-vreter schuilt er niet in mij (al zou dat zo maar eens kunnen veranderen in het aankomend seizoen) Maar ik geniet van ieder ritje op de fiets en door daarover te schrijven hoop ik jullie te kunnen enthousiasmeren.

2023

Voor dit jaar staan er in ieder geval al een paar leuke uitdagingen op het programma waaronder de Amstel Gold Race in april, een 5-daagse fietsvakantie met 6 vriendinnen in de Vogezen begin mei. Voor de 10e keer de Mont Ventoux op de racefiets eind mei en in diezelfde week dan ook nog het liefst een keer met de mountainbike off-road. En ik heb nog een “schuld” in te lossen met de Bartje200. Deze stond vorig jaar al op mijn lijstje maar vanwege een blessure kon ik deze niet doen. Genoeg leuke avonturen in het vooruitzicht dus. 

Groetjes Greetje

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!