Your code hereGastblogger Anouk stelt zich aan jullie voor!
Gastblogger Anouk stelt zich aan jullie voor!
15 januari 2022 

Gastblogger Anouk stelt zich aan jullie voor!

Hey even voorstellen, mijn naam is Anouk Aanhane en ook ik zal vanaf nu mijn fiets avonturen met jullie delen. Ik ben 28 jaar en ik woon in Katwijk. Mijn sport carrière is begonnen in het zwembad als waterpoloër, maar ook ik heb de mooie stap naar het fietsen gemaakt.


Sociale rijder

2021 was voor mij een jaar van veel eerste keren, want ik wilde graag meer fietsen, maar liever niet alleen. Zo ben ik dit jaar voor het eerst begonnen als lid van de plaatselijke fietsvereniging IJVK* (een aanrader) en heb ik de eerste gravel paadjes op de mountainbike ontdekt. Ook heb ik mezelf uitgenodigd om een keertje mee te rijden met een clubje oud vriendinnen/teamgenoten. Vanaf die rit zijn we een gezellig (Bourgondisch) peloton van 4 geworden en zijn we samen voor het eerst gefinished op de Cauberg tijdens de Amstel Gold Race.

Anouk Aanhane

Zondagsritjes

Wat dit jaar niet nieuw was zijn de vertrouwde ritjes op zondagochtend. Voor zo’n 5 jaar hebben mijn vader en ik een vast ritme in de zomermaanden. Verzamelen om 07:45 en om 08:00 op de fiets voor een rondje 50/60 km. Genietend van de stilte bij elkaar in het wiel en afsluiten met koffie die altijd klaarstaat.

2500 km

Mijn doel voor dit jaar was 2500 km dat werden er iets meer. Meer dan 4000 om precies te zijn. Mede door de leuke groepjes en geplande ritjes ben ik vaker op de fiets gestapt dan verwacht. Een ander doel was om langs alle ijsjes winkels van Luciano* te fietsen, alleen dit is (nog) niet gelukt. Volgend jaar een nieuwe poging, deze wordt vervolgd..

Planning 2022

Om eerlijk te zijn hoop ik dat snel alles weer mag en dat het zonnetje weer snel tevoorschijn komt. Aankomend jaar wil ik graag 5.000km halen en moet ik echt in training voor de Amstel Gold Race.
 Lees: deze is 9 april al….. Ik zal ook in de leer gaan om wegkapitein te worden tijdens de maandelijkse Liv social rides* - oftewel een hele hoop om met jullie te delen!


*IJsclub Voorwaarts Katwijk

*Lekkerste ijs van Zuid/Noord Holland

* Social rides georganiseerd door Giant stores in NL


 Fietsvrouwen kun je op Instagramen Strava volgen. Volg jij ons en Anouk daar ook al? 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!
Reactie plaatsen