Wielrennen in Oostenrijk
Bestemmingen
Daniëlle
Bestemmingen
03/03/2024
2 min
0

Fietsen in Oostenrijk in omgeving Viehhofen

03/03/2024
2 min
0

In 2021 wilde ik met mijn vriend op vakantie naar een bestemming waar we mooie fiets- en wandeltochten konden maken. Door de mooie foto’s en verhalen van Kirsten kwam ik terecht bij Sportchalet Viehhofen. Omdat de Fietsvrouwen fietsreis dit jaar ook naar Sportchalet Viehhofen gaat leek het mij leuk jullie wat meer te vertellen over mijn ervaringen.

Wielrennen omgeving Viehhofen

Wennen aan de hoogtemeters

Tijdens ons verblijf bij Sportchalet Viehhofen hebben we naast mooie wandeltochten (o.a. Leogang, Mittelgipfel) uiteraard ook prachtige fietstochten gemaakt. Omdat ik zelf nog echt een beginner ben in de bergen (en vooral geen held bergaf) ging ik op zoek naar tochten tussen de bergen in het glooiende landschap. Hierbij tikte ik toch al snel enkele honderden hoogtemeters aan, zonder écht een bergpas omhoog en naar beneden te hoeven fietsen. Dit was voor mij een mooie manier om te wennen aan de hoogtemeters en te oefenen voor ‘het echte werk’.

Fietsroute Zell am See

Fietsroutes vanuit Sportchalet Viehhofen

Maar natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden om wel echt de bergen in te fietsen. Zo is mijn vriend de bekende Grossglockner omhoog gefietst, de hoogste berg van Oostenrijk. Vanaf het Sportchalet een tocht van ca. 90 km en 2.000 hoogtemeters. Daarnaast gaven Maaike en Joost van het Sportchalet fijne tips voor andere mooie fietstochten in de omgeving en waren er GPX-routes beschikbaar.

Grossglocker Sportchalet Viehhofen

Mountainbiken in Saalbach Hinterglemm 

Ook voor mountainbikers is er meer dan genoeg te doen, voor verschillende niveaus. Zelf had ik mijn mountainbike ook meegenomen en ben ik naar het Learn to Ride Park in Saalbach gefietst. Een klein parcours dat perfect is voor beginners om je basistechniek te verbeteren. Voor de meer gevorderde mountainbiker biedt het mountainbike gebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zeker voldoende uitdaging. Dit is namelijk de grootste fietsregio van Oostenrijk met meer dan 90 km aan (downhill) trails en verschillende liften waarmee je omhoog kunt. Ook met je gravelbike kun je in deze regio je geluk niet op, want er zijn eindeloos veel mooie gravelpaden.

Verblijf Sportchalet Viehhofen

En als je dan in deze mooie fietsregio verblijft, dan kan ik Sportchalet Viehhofen zeker aanraden. De faciliteiten voor fietsers zijn top, met o.a. een mooie ruimte om je fiets te stallen en een bikewash. Weer eens wat anders dan fietsen mee de hotelkamer op, wat mijn vriend en ik al meerdere keren hebben moeten ervaren helaas. En als je geluk hebt, heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de bergen vanaf je balkon! Daarnaast zijn Maaike en Joost super vriendelijk en gaven ze fijne tips voor fietstochten en andere uitstapjes in de omgeving.

Fietsen in Oostenrijk

De regio van Viehhofen is dus een waar fietswalhalla en zeker aan te raden voor Fietsvrouwen van verschillende niveaus! Het is een prachtige regio om te fietsen, dus mijn vriend en ik gaan zeker nog een keer terug. Lijkt het jou leuk om samen met gelijk gestemenden Fietsvrouwen in Oostenrijk te fietsen? We organiseren dit jaar twee reizen bij Sportchalet Viehhofen. Een op de racefiets en een op de gravelbike. Alle informatie over de reizen vind je hier. Heb je vragen? Mail gerust naar info@fietsvrouwen.cc 

Reacties
Categorieën