Event in de Spotlight: MH2D, een weekend fietsen in Zuid-Limburg

Event in de Spotlight: MH2D, een weekend fietsen in Zuid-Limburg

Het duurt nog even, maar nu het seizoen zo heerlijk van start is ben jij vast - net als ik - regelmatig nieuwe doelen in de agenda aan het noteren, toch? Dat begrijp ik heel goed want nieuwe doelen stellen geeft enorm veel motivatie om steeds een stapje beter te worden. Heerlijk vind ik dat. Een van de doelen die wat later in het seizoen ligt, maar wel een is om enorm naar uit te kijken, is het het evenement MH2D. Of wel: Mergelheuvelland 2-daagse. Vandaag staat dit evenement in de spotlight. Lees je mee?

Wat is MH2D?

Het Mergelheuvelland 2Daagse, afgekort de MH2D is op zaterdag en zondag 21 + 22 september en biedt een mooi programma voor zowel de racefiets, mountainbike als gravelbike. Echt voor ieder wat wils. De organisatie heeft alleen al op de racefiets vier verschillende routes, verdeeld over twee dagen. Uiteraard geldt dit ook voor de mountainbike en gravelbike. Het gravelgedeelte is nieuw. Dit is ontstaan vanuit de feedback die de deelnemers van vorig jaar hebben gegeven. Persoonlijk vind ik het altijd mooi als een organisatie echt luistert naar de feedback van de deelnemers.
Tijdens MH2D kun je er voor kiezen om het gehele weekend mee te fietsen of enkel een van de dagen.


Familie Vink aan het woord

In de aanloop naar MH2D is de organisatie met oud deelnemers in gesprek. Op deze manier leren we een aantal deelnemers vast kennen. Een van de deelneemsters die aan het woord zijn, zijn de jonge zusjes Geja en Mieke. Deze stoere meiden gaan in juni de Alpe d'Huzes beklimmen met de mountainbike om geld op te halen voor het goede doel. In april hadden ze samen al ruim 10.000 euro opgehaald. Daar zet ik mijn helm voor af, jij toch ook? Ik vind dat echt heel knap! Geja geeft aan de berg 3 of 4 keer te willen beklimmen.

De voorbereiding gaat goed. Ze doen regelmatig mee aan toertochten en hebben zich al helemaal ingelezen. Vorig jaar reden ze ook al mee tijdens MH2D, toen reden ze de 35 km lus op de mountainbike. Dit jaar gaan ze opnieuw voor de 35 km route. Deze heeft volgens Geja ook echt een leuke afaling!

Als je dit leest word je direct helemaal enthousiast, toch? Ik wel namelijk! Ik vind het altijd erg leuk om te zien en te lezen hoe families het fietsen samen doen, echt als gezin. Ik gok dat de Fietsvrouwen Moeders uit het bloggers team dit ook wel erg leuk vinden in de toekomst ;).

Meld je aan

Zoals het stukje over Familie Vink al aangeeft, maar ook het "Verhaal achter de pedaal, Nathalie, lid van LFC", is MH2D echt een evenement voor iedereen. De wielrenner, gravelaar en mountainbiker. We vieren eind september samen het fietsen in het prachtige Zuid-Limburg.

Zelf ben ik ook aanwezig tijdens het evenement en kijk er erg naar uit. Ik neem zowel de gravelbike als racefiets mee. Dan kan ik of met beide een rondje maken, of last minute nog bedenken wat ik wil ;).

Heb jij je al aangemeld? Dat kan eenvoudig op de website.

Korte samenvatting

MH2D is een divers evenement voor alle fietsers, jong en oud. Ook perfect om met je gezin aan mee te doen.

Het evenement vindt plaats van 21-22 september. Een eendaagse ticket kost €24,95 per persoon. Een weekend ticket kost €39,95 per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven als team en vervolgens een eigen teamnaam te bedenken

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!
Reactie plaatsen