Your code here Een weekje fietsen in Spanje
Een weekje fietsen in Spanje

Vorige week maandag kwam ik alweer thuis na een heerlijk weekje fietsen in Spanje. Wat was dat een heerlijke break van de dagelijkse sleur in Nederland. Vandaag neem ik jullie mee in hoe mijn week was. Lees je mee?

Mijn fiets mee in het vliegtuig

Voor het eerst koos ik ervoor om mijn fiets mee te nemen, in plaats van een fiets ter plekke te huren. Eigenlijk was dit veel makkelijker dan ik van te voren had bedacht. Ik moet toegeven dat ik van te voren echt veel beren op de weg zag, maar dat was echt nergens voor nodig. Ook mede omdat ik een super fijne EVOC fietskoffer mocht lenen van de mannen van Dynamic Bike Care.
Over de fietskoffer lees je later meer. De koffer kon ik gemakkelijk bijboeken. Dit keer vloog ik voor het eerst op Eindhoven, aangezien ik nu in Brabant woon. Dit is zo'n kleine luchthaven dat verdwalen niet mogelijk is - iets wat mij wel kan overkomen op Schiphol ;). Bij het inchecken van de koffer vroegen ze nog wel of ik mijn lucht uit de banden had gehaald. Ik heb bewust enkel een beetje lucht eruit gehaald, maar niet alles. Dit hoeft tegenwoordig ook niet en ging helemaal prima.

Doordat ik er voor had gekozen om de fietskoffer als enige bagage mee te nemen - mijn kleding en alles had ik bij het frame in gedaan - was ik zo klaar met inchecken. Je brengt de koffer naar de speciale bagageband en dan is het wachten tot je het vliegtuig in gaat.

Zelf had ik in de fietskoffer een Apple AirTag geplaatst, zodat ik de fietskoffer kon volgen. Daarnaast heb ik mijn fiets en de wielen verzekerd via LAKA. 

Daarover later meer! 

Met de bus naar Calpe

Vanaf Alincante Airport pakte ik de bus naar Calpe. Mede door een lieve volger op Instagram wist ik welke bus ik moest nemen. Zij had mij thuis al geholpen met het boeken van mijn ticket voor de bus, dat scheelde een hoop. Zelf koos ik ervoor om met Alsa te reizen, de fietskoffer kan dan onderin. Wel even een ticket voor je koffer boeken. Ze hebben er geen een keer naar gevraagd, maar je kunt het maar beter hebben denk ik dan ;).

De bus is helemaal prima te doen. Je kunt direct naar Calpe met de bus, of via een tussenstop op Benidorm. Omdat ik zelf extra marge had ingebouwd kon ik alleen de bus met tussenstop nemen. Niet heel erg, ik had geen haast. In Spanje geldt momenteel wel een mondkapjes plicht. Mondkapjes kun je op het vliegveld kopen.

Op verkenning in Spanje!

Op verkenning in Calpe

Na een prima busreis kwam ik aan in Calpe, bij het appartement waar ik verbleef met een paar meiden en de vriend van een van de meiden, in een appartementje. Zij die kwamen trainen als voorbereiding op hun (prof) seizoen en ik die op verkenning was voor de Fietsvrouwen Spanje reis. 

In maart hebben we weer onze Fietsvrouwen reis dit jaar en ik kijk er enorm naar uit. Omdat ik zelf nog nooit in deze omgeving had gefietst, wilde ik er zelf naartoe. Deels vanwege de marketing die ik dan gerichter kan doen, maar ook omdat ik wil weten hoe het is om daar te fietsen.
Helaas hadden we niet het allermooiste weer, maar ik heb mij absoluut goed vermaakt. 

Op mijn aankomstdag heb ik samen met Emma mijn fiets rustig in elkaar gezet - wat in mijn geval heel snel klaar was, want hoefde alleen mijn derailleur vast te zetten en mijn wielen erin te doen - en daarna lekker koffie gedronken bij onze vaste koffiestop. Op woensdag, 25 januari, was het tijd voor mijn eerste kilometers.

Doordat ik van mezelf weet dat ik altijd even moet wennen aan het klimmen koos ik ervoor een rustig rondje te fietsen. Een klein rondje, 35 km met 500 hoogtemeters was genoeg voor de eerste fietsdag. Ik reed een heel stuk met een groep Denen en dat was super gezellig. Helaas was het koud en af en toe regende het was. Je merkt dan direct dat het wegdek in Spanje een stuk gladder wordt. Uiteraard werd er na mijn ritje weer koffie gedronken bij Cafe Seamos. 

Donderdag 26 januari ging Elisa, mijn kamergenootje, met mij mee. Zij had eigenlijk rustdag, maar met mijn tempo kon zij gewoon alsnog in D1 mee fietsen. Vanuit Calpe reden we via Benissa naar onze lunchplek waar de rest ook naartoe kwam. Na de lunch reden we een stukje samen en besloot ik verder alleen op pad te gaan. Via Gata de Gorgos reed ik weer via Moraira terug naar Calpe. De route was 69 km met 919 hoogtemeters. Mijn Garmin gaf een nieuw record aan, dat is altijd goed voor het moraal ;). Op donderdag hadden we eindelijk wat zon bij ons. Ondanks dat was het nog wel vrij koud.

Vrijdag was het tijd voor mijn - achteraf - Koninginnerit! De coll de Rates stond op de planning. Ondanks dat de dagen ervoor natuurlijk geen 100+ km ritten waren, voelde ik mijn benen zeker wel en merkte ik ook dat ik er mentaal niet helemaal lekker in zat. De eerste 25km waren mentaal daarom ook best een uitdaging, maar ik ben mega blij dat ik gewoon heb doorgezet. De klim viel uiteindelijk enorm mee, het was een super mooi uitzicht en de afdaling was een en al genieten! Na 74,5 km kwam ik weer bij ons appartement, vol met endorfine haha. 

Zaterdag had ik een rustdag, want mijn benen deden super zeer. Ondanks dat ik niet fietste, ben ik wel lekker bezig geweest. De hele dag heb ik gewerkt aan Fietsvrouwen en voor andere klanten. Zondag zou ik gaan fietsen. De weervoorspelling was slecht, maar dat was het zaterdag ook en toen was het ook lekker weer.
Helaas bleek het zondag toch echt slecht weer te zijn en werd het niet beter. Weer een rustdag. Daar baalde ik flink van ;). Maar goed, er was ook genoeg werk te doen.
In de ochtend keek ik even bij de start van de UCI mountainbike wedstrijd, daarna ging ik weer bij Seamos aan het werk. 

Maandag was mijn laatste dag en reden we met zijn vieren - Elisa, Emma, Dennis en ik - nog een rondje naar Moraira. Daar lunchte Emma en ik, Elisa en Dennis reden nog een lus en vervolgens gingen we samen terug naar het appartement. Daar was het tijd om mijn koffer weer in te pakken. Dennis bracht mij terug naar het vliegveld en toen zat het er alweer op! 

Fietsvakantie Denia, maart 2023

Zoals ik al zei was ik op verkenning in Calpe, omdat er in maart een fietsreis vanuit Fietsvrouwen georganiseerd wordt naar Denia! Super super super gaaf. Dit keer zat ik zelf niet in Denia, omdat ik met Emma, Dennis en Elisa in een appartement kon zitten in Calpe. Zo was ik wel al in de buurt en kon ik natuurlijk alsnog wel op verkenning. De omgeving is echt ontzettend mooi en fijn om te fietsen. In januari zie je heel veel profs in deze omgeving die volle bak in voorbereiding zitten voor hun seizoen. Zo kwamen we ook meerdere keren de mannen van Tour de Tietema tegen, maar natuurlijk ook gewoon allerlei andere profs ;).

In maart is het weer in Denia onwijs lekker, perfect om te fietsen. De klimmen zijn super mooi. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil. Dat is ook wat wij met onze Fietsvrouwen reizen doen. Tijdens de Spanjereis bieden we per dag 2 verschillende routes aan. Zo zit er altijd eentje bij die bij jou past! 

Daarnaast hebben we samen met Fondo, de trainingsapp van de KNWU, onze eigen schema's. Ook voor de Spanjereis. Op 13 februari start het trainingsschema. Op die manier kun je je in zes weken helemaal klaar maken voor de reis.

In februari zal ik 2 keer live gaan over de Fietsvrouwen Spanjereis. Op die manier gaan we jullie nog meer vertellen over de reizen en kunnen jullie ook alles aan ons vragen.
Datums:
9-2 zal ik om 19.00 uur live gaan in de Facebook groep om te vertellen over de reis
17-2 zal ik om 10 uur live gaan in de Facebook groep. 

Wil je voor die tijd al alles weten over de reis? Check dan deze pagina over de reis. 
Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!