Een dagje bij de Wooning Zesdaagse Rotterdam
14 december 2022 

Een dagje bij de Wooning Zesdaagse Rotterdam

Vanuit Fondo, de trainingsapp van de KNWU, mochten wij 3x 2 tickets weggeven voor de zaterdagavond bij de Zesdaagse in Rotterdam. Zaterdagavond nam Niki Terpstra afscheid van de sport. Een mooie avond om bij aanwezig te zijn! Op zondag was ik zelf te gast. Naast dat ik leuke gesprekken heb gevoerd met (on)bekenden, was ik er uiteraard voor de sport. In dit artikel neem ik je mee in een sfeerverslag van zondag.

Derny Dames Zesdaagse RotterdamGemaakt door Stephan de Goede

Eerste keer bij de Zesdaagse

Het was voor mij de eerste keer bij de Zesdaagse en keek mijn ogen uit. Na het parkeren van de auto op het parkeerterrein liep ik naar de ingang waar ik mijn accreditatie op mocht halen. Even een snelle, veelte lelijke, foto voor op mijn pas, bandje om en ik mocht naar binnen. Eigenlijk had ik geen idee waar ik precies heen moest, maar ik had besloten dat ik eerst even een rondje langs bedrijven ging waar ik heen wilde. Dus ik zocht de trappen naar boven en kwam zo aan bij de stands van Dynamic Bike Care, Shockz en Pure Power. Alle drie merken waar wij mee samenwerken en onder 2Moso vallen.

Toen ik boven bij de stands aankwam, kwam ik direct Stephan tegen, de fotograaf waar ik mee had afgesproken. Dus, hop! Naar beneden, plannetje bedenken en aan t werk. Hij ging de baan op om foto's te maken, ik ging koers kijken. Sfeer proeven.

Wauw. Wat gaat dat hard en ik zou zelf helemaal in de war raken van de chaos op de baan. Tegelijkertijd dacht ik wel, omg ik wil dit ook een keer proberen! Het lijkt mij zo gaaf.

Heb jij onze Fietsvrouwen Fietsvakanties voor 2023 al gezien? Boek nu!

Gemaakt door Stephan de Goede

Hoe werkt het?

Een baanwedstrijd werkt wel echt anders dan een wegwedstrijd, dus het is handig om vooraf even een paar filmpjes te kijken over het baanwielrennen. Gelukkig heeft de Zesdaagse dat allemaal gemaakt en kun je dat makkelijk vinden op de website bij koersuitleg,
Hier vast de video over het uitleg van het Algemeen Klassement van de Wooning Zesdaagse


Sfeer

Een ding wat mij meteen opviel was de super leuke sfeer op en naast de baan. De muziek, de lichten, maar ook het scherm wat aangeeft hoe hard de renners/rensters op de baan gaan geeft heel veel extra beleving. Eigenlijk zou dat ook heel tof zijn bij andere wedstrijden. Dat geeft zoveel meer beleving mee! Daarnaast was het ook gewoon heel gaaf om te zien met hoeveel power en snelheid de renners en rensters over de baan heen gingen. Elke keer dacht ik "zouden ze niet duizelig zijn", maar met longeren bij de paarden heb ik dat ook niet, dus het zal wel meevallen, lijkt me ;).
De hele sfeer, entourage en gezelligheid heeft er voor gezorgd dat ik in ieder geval vaker naar een baanwedstrijd wil.

Gemaakt door Stephan de Goede

Clinic

Er is al een paar keer de vraag geweest of er een mogelijkheid is om een baanwielrenclinic te organiseren vanuit Fietsvrouwen. Het lijkt mij ook heel leuk om eens te proberen. Laat daarom graag in de community of op Instagram onder de post weten of je interesse hebt in een baanwielrenclinic. Dan kunnen wij kijken naar de mogelijkheden!

En hoe leuk zou het zijn om volgend jaar met een hele groep Fietsvrouwen de Wooning Zesdaagse te bezoeken? 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!