Dit is mijn mountainbike: De Scott Spark 920
26 oktober 2023 

Dit is mijn mountainbike: De Scott Spark 920

Het is N+1 toch, als het om fietsen gaat? Just asking for a friend... Of toch niet. Sinds een maandje ben ik trots in het bezit van mijn nieuwste troef, de Scott Spark 920 Contessa. Dankzij de fantastische steun van Herman Beleef Fietsen - het clubhuis voor Fietsvrouwen - heb ik deze fiets en ben ik vol aan het trainen voor Zuid-Afrika waar ik in december naartoe mag. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met deze nieuwe fiets. Lees je mee?

Scott Spark 920 Contessa

Starten met mountainbiken

Zoals je wellicht al voorbij hebt zien komen ben ik sinds een maandje ook op de mountainbike te vinden en dan direct op deze prachtige Scott Spark 920 Contessa. Daar zit een reden achter! Vanaf het begin lijkt het mij heel leuk om te doen. Het is een leuke manier om aan je techniek te werken en het is perfect voor het intervallen. Door verschillende disciplines te combineren word je echt beter op de fiets en de afwisseling werkt super motiverend.

Toch wist ik niet zo heel goed wanneer en hoe ik moest beginnen. Lang heb ik het mountainbiken om die reden links laten liggen. De trails leken mij best eng, vooral omdat je niet even snel aan de kant komt als er achter je iemand aan komt die duidelijk (veel) sneller is. Dat gevoel alleen al benauwde mij. Toch heb ik die angsten aan de kant geschoven, zodat ik gewoon kan gaan genieten van het mountainbiken en dat bevalt heel goed! Het is namelijk fantastisch om te doen.

MTB clinic

Om een nieuwe discipline goed onder de knie te krijgen is het belangrijk om echt te trainen. Meters te maken, maar ook door er met een trainer naar te kijken en samen te gaan trainen. Naast mijn 1-1 trainingen heb ik daarom ook een mountainbike clinic onder leiding van Gooforit opgezet, zodat we samen met Fietsvrouwen aan de slag kunnen met mountainbiken! 

Op 25 november organiseren we daarom een clinic dag in regio Amersfoort, Zeist. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Wil jij ook aan de slag in een kleine groep (maximaal 12 dames) om aan je zelfvertrouwen en skills te werken op de mountainbike? Meld je dan aan voor onze clinic op 25 november! Je kunt hem hier aanschaffen. 

MTB Zuid-Afrika

In december heb ik direct een grote uitdaging op mijn bordje liggen, ik ga namelijk met een groep mee naar Zuid-Afrika om te mountainbiken in Kaapstad! Echt een droom die uitkomt en een waar ik onwijs veel zin in heb. Door zo'n doel word ik nog enthousiaster, maar ook wel een beetje onzeker. Kan ik het wel? Inmiddels weet ik dat ik het best kan, maar spannend is het heus wel.
Inmiddels ben ik een maandje bezig en probeer ik in ieder geval twee keer per week op de mountainbike te zitten. Op die manier kan ik al trainen met de techniek en een worden met Sparky, want ik geef mijn fietsen een naam ;).

*Wellicht belangrijk om erbij te vermelden: ik snap zelf ook wel dat ik niet binnen 2 maanden mega technisch onderlegd ben en super snel zal gaan. Gelukkig gaat het mij vooral om het plezier en dat is er duidelijk wel! 

Scott Spark 920 Contessa Herman Beleef Fietsen

Scott Spark 920 Contessa

De Scott Spark is een full suspension mountainbike die er voor zorgen dat je makkelijk, comfortabel en snel over de trails heen raast. Perfect voor avontuur thuis of ver weg.

Specificaties:

Groepset: SRAM NX eagle 12 Speed
Remmen: Shimano MT501 Disc
Stuur: Syncros Fraser 2.0 DC
Voorvork: RockShox Pike Select RL3 Air
Achterdemper: RockShox Deluxe Select RL3 Trunnion
Wielen: Suncros X-30SE
Crankstel: SRAM X1 Eafle DUB
Gewicht: 13,6 kg.

In de komende weken ga ik de fiets natuurlijk ontdekken, mezelf ontwikkelen op de mountainbike en vooral meters maken! Via verschillende updates zal ik jullie vertellen hoe het mountainbiken mij bevalt, hoe het trainen naar MTB Zuid-Afrika gaat, hoe de fiets bevalt en meer.

Ook op zoek?

Ben jij ook ok zoek naar een Scott fiets die past bij jouw wensen, doelen en ambities? Kom dan eens langs bij Herman Beleef Fietsen. Inmiddels werken Fietsvrouwen en Herman Beleef Fietsen alweer ruim een jaar samen en in die tijd zijn er al veel Fietsvrouwen met partners geslaagd bij deze fijne winkel waar je altijd deskundig geholpen wordt. 


Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.