TuneUp Workshop Zaltbommel
Winter training
Kirsten Boerrigter
Winter training
01/13/2024
2 min
0

Deelneemster Jessica vertelt over Tune Up Workshop bij BBB - CC5311 in Zaltbommel.

01/13/2024
2 min
0

Afgelopen jaar organiseerde wij samen met BBB Cycling een aantal Tune Up Workshops op verschillende plekken in Nederland. Het doel van deze laagdrempelige workshops is om Fietsvrouwen kennis te laten maken met de basis van sleutelen aan je fiets. Het waren drie geslaagde avonden op verschillende plekken in Nederland.

Deelneemster Jessica deelt haar ervaring middels dit artikel. Lees je mee?

 Even voorstellen

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Jessica en woon in Noordoost Groningen.

Naast mijn werk zijn mijn hobby’s hoofdzakelijk wielrennen, af te toe op mijn gravelbike en soms met mijn man mountainbiken. Ook vind je mij regelmatig op de kunstijsbaan, mag ik ’s zomers graag skeeleren, zwemmen en doe ik in de sportschool aan krachttraining, spinning en yoga. Als ontspanning mag ik graag een boek lezen en schilderen.

TuneUp Workshop Zaltbommel

Niet veel georganiseerd in de regio

In onze regio wordt er niet veel georganiseerd qua toertochten en workshops. En toen ik las dat Kirsten van Fietsvrouwen.cc op verschillende locaties een workshop organiseert en hoe je onder andere een fietsband moet verwisselen wist ik het meteen. Hier wil ik graag aan deelnemen.

Zelfredzamer worden

Als ik ga fietsen (in mijn omgeving) heb ik altijd een back-up. Als er wat is dan bel ik en dan halen ze mij op. Lekker handig maar niet erg praktisch. Eigenlijk is dit een grote belemmering tijdens je rondje fietsen. Vooral als de afstanden wat groter worden. Dit moet anders dacht ik bij mezelf. Ik moet zelfredzamer worden en moet meer te weten komen over mijn fiets bij eventuele calamiteiten. Handige weetjes en trucjes en vooral hoe je nu een band moet verwisselen als je lek rijdt.


Handige tips

En dus ben ik in actie gekomen en heb een workshop gevolgd. We gingen in twee groepen aan de slag. De mannen van de fietsenwinkel leerden ons meer over onze fiets. Van handige tips wat je wel en niet moet gaan doen en hoe je de fiets moet schoonmaken en smeren tot en met een band verwisselen.

Ook kregen we in informatie over de kwaliteit van materialen en wanneer er iets aan vervanging toe is.

Ook was het leuk dat we alleen met dames waren en dat ik erachter kwam dat ik echt niet de enige was die nieuwe handige tips en trucs kreeg die ik (nog) niet wist.

Fijn aan deze workshop is dat alle vragen die we hadden ook in een begrijpelijke taal werd uitgelegd en behandeld.

Ik zou de volgende keer zo weer meedoen om het nog beter om de knie te krijgen.

Reacties
Categorieën