Boekentips voor de feestdagen

Geschreven door Daniëlle

Even voorstellen

Aangezien dit mijn eerste blog voor Fietsvrouwen is zal ik me eerst even voorstellen. Ik ben Daniëlle, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van 2 maanden oud in het mooie en altijd gezellige Brabant. Aangezien ik gastblogger ben voor Fietsvrouwen kan het natuurlijk niet anders dan dat ik een enorme fietsliefhebber ben! Fietsen is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken na een drukke werkdag. Ook is het voor mij een gezellige activiteit om met vriendinnen te doen, vaak met een welverdiend biertje of worstenbroodje (hoe kan het ook anders in Brabant) achteraf. Als kersverse gastblogger zal ik mijn ervaringen en enthousiasme op het gebied van fietsen met jullie gaan delen, o.a. op het gebied van fietsen tijdens en na de zwangerschap.

Andere hobby naast fietsen: lezen

Naast de vele vrije uurtjes die ik op de fiets spendeer, ben ik ook een echte boekenwurm. Ik heb dan ook altijd wel een verlanglijstje klaarliggen met boeken die ik nog wil lezen. Natuurlijk staat hier ook veel boeken over fietsen op; een ideale manier om twee hobby's te combineren!

 Aangezien we inmiddels in de feestmaand december zijn beland deel ik graag mijn verlanglijstje met fietsboeken met jullie. Hopelijk halen jullie hier inspiratie uit voor je eigen verlanglijstje voor de feestdagen. En nog makkelijker: stuur dit artikel gewoon door naar je vrienden, familie of partner als hint! ;-)

Velovrouwen

Verlanglijstje voor de feestdagen

 1. Velo Vrouwen

Dit boek staat op mijn verlanglijstje omdat het specifiek ingaat op de vrouw en de fiets. Zo ben ik benieuwd wat de impact is van zwangerschap op fietsprestaties, hoe het zit met bekkenbodemklachten en hoe je trainingen kunt combineren met gezin en werk. Voor mij erg relevant omdat ik twee maanden geleden ben bevallen.

Binnenkort zal er een review en winactie voor dit boek komen via Fietsvrouwen. Houd de socials dus goed in de gaten, want wie weet hoeft dit boek dan niet meer op jouw verlanglijstje komen te staan!

Draag nooit een gele trui

2. Draag nooit een gele trui

Dit boek spreekt mij aan vanwege de humoristische kijk op wielrennen. Wat zegt een fiets over zijn baasje, en wat zijn nu eigenlijk de ongeschreven regels in het wielrennen? Het kan nooit kwaad hier wat beter van op de hoogte te zijn! En stiekem ben ik ook wel benieuwd wat voor 'type wielrenner' ik zelf eigenlijk ben ;-).

3. ANNA

Anna van der Breggen is een van de beste wielrensters ter wereld. Een enorme inspiratiebron voor mij! Dit boek geeft een inkijkje in haar leven als topsporter. Dit lijkt mij heel interessant om te lezen, want er zit natuurlijk veel meer achter enkel de wedstrijden die je op tv ziet. Maar ook denk ik dat dit boek nuttige dingen kan bevatten die van pas komen in het 'normale leven'. Bijvoorbeeld over het mentale aspect van sporten en hoe je omgaat met tegenslagen.

Mytische Fietstochten Europa

4. Mythische fietstochten in Europa

Fietsen is altijd standaard onderdeel van onze vakanties. Mijn vriend en ik verkennen nieuwe omgevingen het liefst op de fiets en proberen steeds weer op nieuwe plekken te fietsen. De 'Strava Heatmap' is al goed gevuld, maar hier kunnen natuurlijk altijd nog nieuwe bestemmingen aan toegevoegd worden. Dit boek van Lonely Planet lijkt me heel tof omdat het 50 indrukwekkende fietstochten laat zien, van Bretagne tot de Balkan. Wellicht geeft dit weer inspiratie voor een volgende (fiets)vakantie!

Vrouw & Fiets

5. Vrouw & Fiets

Stiekem heb ik dit boek al gelezen en staat deze niet meer op mijn verlanglijstje. Maar ik wil 'm hier toch noemen omdat het een super handig en praktisch boek is. Zo heb ik hier veel van geleerd in mijn beginperiode van het wielrennen over alle technische termen en onderdelen op een racefiets. Maar ook over praktische zaken als het plakken van een band en poetsen van je fiets. Een erg handig boek dus, maar wel vooral voor de beginnende wielrenner wat mij betreft. Leuk dus om een vriend of vriendin cadeau te geven die net is begonnen met fietsen.

Deel jouw tips en/of boeken in de community!

Heb jij nog andere (boeken)tips voor de feestdagen? Deel deze dan in de community! Of wil jij een bepaald boek graag lezen maar vind je het zonde om deze nieuw te kopen? Wellicht heeft iemand uit de community dit boek nog liggen en kunnen we elkaar op deze manier helpen!

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.